TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu'nda HDP'nin, IŞİD'in Türkiye'deki faaliyetlerinin araştırılması önergesinin gündeme alınmasına ilişkin önerisi reddedildi.

20.02.2015 19:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda HDP'nin, IŞİD'in Türkiye'deki faaliyetlerinin araştırılması önergesinin gündeme alınmasına ilişkin önerisi reddedildi.

HDP Van Milletvekili Nazmi Gür, partisinin grup önerisi üzerine yaptığı konuşmada, iktidarın IŞİD'e karşı net bir tavır almadığını, bunun Türkiye'yi büyük bir tehlike ile karşı karşıya bıraktığını ileri sürdü.

İktidarın IŞİD'i terör örgütü olarak görmekten ısrarla kaçındığını savunan Gür, geçmişte MİT'in çok sayıda IŞİD militanının Türkiye'ye sızdığı uyarısında bulunduğunu ileri sürdü.

Gür, Türkiye ve IŞİD ile ilgili uluslararası basında yer alan bazı iddiaları da aktardı.

MHP Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin de HDP'nin önerisi üzerindeki konuşmasında iktidarın dış politikasını eleştirdi.

IŞİD'in dünyanın en tehlikeli örgütü haline geldiğini ifade eden Çirkin, iktidarın IŞİD'e destek veren bir görüntü çizmesinin son derece yanlış olduğunu belirtti. Çirkin, "Hükümet IŞİD konusunda biran evvel kendini toparlamalıdır" dedi.

Çirkin, Suriye topraklarındaki Süleyman Şah Türbesi'ne de değinerek, "Süleyman Şah Türbesinde çok önemli bir mesele var. Rehin demiyoruz ama oraya giden askerlerin görev zamanını tamamlayan askerlerin dönememesi söz konusu. Niçin? Bütün etrafı IŞİD tarafından sarıldığı için. Peki koca Türkiye Cumhuriyeti Devleti ne yapabiliyor, onları alabiliyor mu? Alamıyor" diye konuştu.

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz ise öneriye ilişkin konuşmasında, iktidarın izlediği yanlış dış politika ile Türkiye'nin güvenliğini tarumar ettiğini, terör tehdidi ile karşı karşıya bıraktığını ileri sürdü. "Bu izlenen politika Türkiye'nin ulusal güvenliğini ciddi şekilde tehlikeye sokmuştur. Tek adamın Esad sendromundan kurtulup Türkiye'nin çıkarları doğrultusunda yeniden dış politikanın belirlemesi gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can da yaptığı konuşmada Türkiye'nin IŞİD'i terör örgütü olarak kabul ettiğini belirterek, bu örgüt ile İslam'ı yan yana getirmek isteyen anlayışın da kabul edilemez olduğunu vurguladı. Can, İslam'ın barış ve hoşgörü dini olduğuna işaret ederek, bir terör örgütü ile anılamayacağının altını çizdi.

Görüşmelerin ardından oylanan HDP Grup önerisi reddedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement