TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, "Bugün gazetelere yansıyan konu gerçektir, doğrudur ve bu harekette bulunan kişinin ismini şimdiye kadar söylemedim çünkü o kişiyle ilgili olarak helalleştik. Onun ismi bende saklı" dedi.

25.02.2015 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı,  "Bugün gazetelere yansıyan konu gerçektir, doğrudur ve bu harekette bulunan kişinin ismini şimdiye kadar söylemedim çünkü o kişiyle ilgili olarak helalleştik. Onun ismi bende saklı" dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

Bahçekapılı, Malatya'da dün iki askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer ile Hava Pilot üsteğmenler Osman Onur Özkaya, Zeynel Özgür Özbahçeci ve Yasin Atalay'a Allah'tan rahmet, ailelerine ve millete başsağlığı diledi.

Gruplar adına yapılan konuşmalarda da şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dilekleri iletildi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "F-4 uçaklarıyla ilgili çok olumsuz algılar var. Hemen hemen hiçbir ülkede F-4 kullanılmadığı yönünde. Hal böyleyse bu kaza olduğu kadar cinayettir adeta" dedi.

Altay, 4 pilot için Genel Kurul'da bir dakikalık saygı duruşu çağrısında bulunuldu.

- "AK Parti saldırmadıysa cinler mi çarptı?"

CHP, MHP, HDP grup başkanvekilleri, gündeme geçmeden, tasarının görüşmelerinde İçtüzüğe aykırı işlem ve eylemlerin yapıldığı gerekçesiyle TBMM Başkanlığı'na yapılan başvuruların sonuçlanmasının ardından çalışmalara devam edilmesi gerektiğini söylediler.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, bir milletvekilinin itirazıyla Genel Kurul'un çalışmalarına ara veremeyeceğini belirterek, "AK Parti Grubu hiç kimseye saldırmamıştır, şiddet uygulamamıştır. Edep ve adap içerisinde Gazi Meclis'e yakışır şekilde bir duruş sergilemiştir" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "AK Parti kimseye saldırmadıysa hastaneye giden milletvekillerini cinler mi çarptı, bilmiyoruz" karşılığını verdi.

Altay, "Bu parlamentoda herkes İçtüzükte kendisine verilen takdir yetkilerini keyfilikle karıştırmasa bu parlamentoyu dünyaya rezil eden olaylar yaşanmazdı. CHP'ye göre, Genel Kurul'un 21 Şubat tarihinden sonraki bütün görüşmeleri hükümsüzdür" diye konuştu.

-"Ara verme yetkim yok"

TBMM Başkanvekili Bahçekapılı, başvuruların, TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından ele alınacağını, Çiçek yurt dışında olduğu için kendisinin TBMM Başkanlığına vekalet ettiğini, dolayısıyla bu dilekçeleri kendisinin değerlendirmesinin uygun olmayacağını söyledi.

Görüşmelere ara verilmesi gibi bir yetkisinin olmadığını belirten Bahçekapılı, başvuruları Genel Sekreterliğe havale ettiğini ve sürecin başlatıldığını kaydetti.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Bahçekapılı'ya yönelik, gazetelerde yer alan resimleri anımsatarak, "Siz Genel Kurul'u hiddet ve şiddet merkezi haline dönüştürdünüz. Elini gösterip milletvekillerini tahrik edip, olmamış bir şeyi olmuş gibi gösterdiniz. Külliyen yalan" dedi.

Bahçekapılı, "Başkanvekili ve katip üye işlem yaparken kimsenin sınır aşmaması gerekir. Bugün gazetelere yansıyan konu gerçektir, doğrudur ve bu harekette bulunan kişinin ismini şimdiye kadar söylemedim çünkü o kişiyle ilgili olarak helalleştik. Onun ismi bende saklı. Üçüncü kişiye bu konuda konuşmak düşmez" diye konuştu.

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "Hazır madem başlattıysak helalleşmeyi, bütün milletvekilleri helalleşsin" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Altay, divana fiziki saldırıda bulunulmuşsa bunu Bahçekapılı'nın şahsına değil divana yapılmış bir saldırı olduğunu belirtti.

Altay, "Kişisel olarak helalleşebilirsiniz, kolunuzu kıran, büken kimse onunla ilgili işlem yapılmasını talep ediyorum. Bunu saklayamazsınız, Hangi partiye mensupsa işlem yapmanızı talep ediyorum. Yoksa usul tartışması talep ediyorum" dedi.

Bahçekapılı, bütün milletvekillerini divana saygılı olmaya davet ederek, birleşime ara verdi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement