TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu'nda, İç Güvenlik Paketi üzerinde görüşmelere geçildi.

03.03.2015 02:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda, İç Güvenlik Paketi üzerinde görüşmelere geçildi.

Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu, muhalefetin, İç Güvenlik Paketi üzerindeki görüşmelerle ilgili itirazlarına ilişkin Başkanlık Divanı'nın bugün saat 10.30'da toplanacağını, bu nedenle tutumunun, tasarı üzerine müzakerelere devam edilmemesi yönünde olduğunu açıkladı.

Bu arada, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, daha önceki oturumda tutanaklara geçen bir ifadesini düzeltmek üzere söz istedi.

Mumcu'nun, Baluken'e söz vermesi üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş itiraz etti. Elitaş, gündeme geçilmesi gerektiğini belirterek, Mumcu'nun tutumunun İçtüzüğe aykırı olduğunu söyledi. Bunun üzerine usul tartışması açıldı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, konuşmasına, "Ya Elitaş, hukuk bir gün herkese lazım olur. Kürsüyü taciz ettin, cesaret sınavına tabi tuttun" diyerek sözlerine başladı. Altay, AK Parti milletvekillerinin, kendisinin TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'ya "eşkıya" dediğini anımsatması üzerine, "Evet yine diyorum" karşılığını verdi. Altay, eşkıyalığı, kanun dışına çıkmak olarak değerlendirdiğini ifade etti. Engin Altay, Mumcu'nun uygulamasının doğru olduğunu, önceki oturumlarda tutanaklara geçen ifadelerini değiştirmek üzere talepte bulunan milletvekillerine İçtüzük gereği söz verdiğini kaydetti.

Mustafa Elitaş ise Güldal Mumcu'nun TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile görüştüğünü anımsatarak, "Siz Meclis Başkanı adına burada görev yapıyorsunuz. ya Sayın Meclis Başkan'a, 'Sizden aldığım talimatları uygulamıyorum. Gelin siz yönetin ya da başka bir Başkanvekilini görevlendirin' dersiniz ya da tasarının görüşmelerine geçersiniz" diye konuştu.

Elitaş, Altay'ın eleştirilerine karşılık ise "Biz hakarette bulunmadık, 'eşkıya' demedik, yüce makamı işgal etmedik, Başkanlık Divanı'na çıkmadık" dedi.

Güldal Mumcu ise Elitaş'ın "talimat" sözünü uygun bulmadığını dile getirerek, Meclis Başkanvekillerinin İçtüzüğü uyguladıklarını, talimatla hareket etmediklerini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu da Güldal Mumcu'nun tutumunu doğru bulduklarını ifade etti.

Mumcu, daha sonra, önceki oturumlarda tutanaklara geçen bazı ifadelerini düzeltmek için söz isteyen muhalefet milletvekillerine söz verdi.

Güldal Mumcu bir süre sonra birleşime ara verdi. Mumcu, aranın ardından, bir önceki oturumda hükümet ve komisyonu yerinde olduğunu tespit ettiğini belirterek, tasarının görüşmelerine geçileceğini söyledi.

Tasarının 34. maddesi üzerinde değişiklik önergelerinin okunmasının ardından Mumcu, birleşime tekrar ara verdi. Aranın ardından komisyonun yerine almaması üzerine TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, bugün saat 15.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement