TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Meclis'te bulunan tüm siyasi parti gruplarının katılacağı ortak bir bildirinin yayınlanarak teröre karşı duruşumuzun bir kez daha çok yüksek ve net bir şekilde belirtilmesini, kamuoyuyla paylaşılmasını talep ediyoruz" dedi.

02.04.2015 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Meclis'te bulunan tüm siyasi parti gruplarının katılacağı ortak bir bildirinin yayınlanarak teröre karşı duruşumuzun bir kez daha çok yüksek ve net bir şekilde belirtilmesini, kamuoyuyla paylaşılmasını talep ediyoruz" dedi.

TBMM Genel Kurulu Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplandı.

Gök, terörün amacının toplumdaki moral duygusunu çökertmek, güvensiz ortamı artırmak olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Böylesine üzücü olayların yaşandığı bu dönemde teröre karşı ortak bir sorumluluk duygusuyla hareket edilmesi gerektiğinin çok önemli olduğu bir zaman dilimini  yaşıyoruz. Gerçekleşen terör saldırılarının amacına ulaşmaması açısından Meclis'te bulunan tüm siyasi partileri eğer ortak mutabakatta bir görüş bildirirse, bir bildiri yayınlayarak TBMM'nin de bu konudaki iradesinin ortaya konulmasının zorunlu olduğunu düşünüyoruz. Terörün arzuladığı amacın gerçekleşmemesi ve toplumdaki güven unsurunun artması açısından ulusça beraber ve ortak davranmanın gerekli olduğu kanısındayız. Bu nedenle CHP olarak Meclis'te bulunan tüm siyasi parti gruplarının katılacağı ortak bir bildirinin yayınlanarak teröre karşı duruşumuzun bir kez daha çok yüksek ve çok net bir şekilde belirtilmesini, kamuoyuyla paylaşılmasını talep ediyoruz."

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, kendisine gelen ve balıkçılık sektörünün sorunlarının yer aldığı elektronik postayı okudu. Hamzaçebi, "Balıkçılarımız Tarım Bakanı'ndan müjdeli bir haber beklemektedir. TBMM çalışmalarını sonlandırırken balıkçılarımızın sorunlarını çözmek üzere Tarım Bakanımızı göreve davet ediyorum" diye konuştu.

Mumcu ve Akşener'e teşekkür

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, elektrik kesintilerinin teknik sebepleri konusunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile hükümetten tatmin edici bir açıklama yapmasını talep etti.

Işık, iç tüzüğe göre milletvekillerinin kısa bir açıklamada bulunmak amacıyla söz taleplerini yerine getiren Meclis Başkanvekilleri Güldal Mumcu ve Meral Akşener'e teşekkür etti. Işık, "Gösterdiğiniz bu örnek tavrın demokrasi adına 25. dönemde yüce Meclis'te aynı görevi yapacak olan diğer Meclis başkanvekillerine örnek olmasını temenni ediyorum" dedi.

Genel Kurul'da bazı üç dönemdir Meclis'te olan bazı AK Parti milletvekilleri yerlerinden söz alarak vedalaştı.

Genel Kurul'da, AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici Van'ın kurtuluş yıldönümü, HDP Mardin Milletvekili Erol Dora lösemili çocukların sorunları ve CHP Trabzon Milletvekili Mehmet Volkan Canalioğlu kamu aşçılarının sorunları hakkında gündem dışı söz aldı.

Bu arada TBMM Başkanı Cemil Çiçek çeşitli toplantı ve resmi ziyaretler için İtalya, Portekiz, Arnavutluk ve Türkmenistan'a gidecek.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • yasar: Bu işgüvenliği ve işsağlığı kanunu genel kurala meclis tatile girmden geçecekmi.. 0 0 Yanıtla

Advertisement