TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu'ya yapıldığı ileri sürülen saldırıyla ilgili, "Hiçbir vekile saldırı kabul edilemez, bunun da mazereti olmaz. Sayın vekillerin de herkesten daha çok hukuka saygılı olmasını bekleriz" dedi.

08.07.2015 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu'ya yapıldığı ileri sürülen saldırıyla ilgili, "Hiçbir vekile saldırı kabul edilemez, bunun da mazereti olmaz. Sayın vekillerin de herkesten daha çok hukuka saygılı olmasını bekleriz" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda Lübnan Tezkeresinin uzatılmasının kabul edilmesinin ardından, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken yerinden söz alarak, HDP'li Encu'ya yapıldığı ileri sürülen saldırıyla ilgili tepki gösterdi.

Baluken, acil bir durum olduğunu ve İçişleri Bakanı ve yetkililerinin telefonlara çıkmadığını kaydetti.

TBMM Başkanı Yılmaz da Baluken'in sözleri üzerine, konuyu inceleyeceklerini belirterek, şunları söyledi:

"Hiçbir vekile saldırı kabul edilemez, bunun da mazereti olmaz. Milletvekiline saldırının haklı bir sebebi kesinlikle olamaz. Sayın vekillerin de herkesten daha çok hukuka saygılı olmasını bekleriz. Her bakanın, milletvekillerinin telefonuna mutlaka çıkması, onu bilgilendirmesi yasama ve milli iradeye gösterilecek saygının bir gereğidir. İçişleri Bakanlığımızın mutlaka telefonlara çıkması lazım, Bakanımızın da her milletvekiline mutlaka bilgi vermesi lazım. Her telefona 'evet' diye cevap gelmez 'hayır' da bir cevaptır."

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Uludere olayının kapatılması için özel bir çaba sarf edildiğini öne sürerek, Uludereli ailelerin hassasiyetlerini, reaksiyonlarını hoş görmenin devletin görevi olduğunu ifade etti.

Gök, bir milletvekilinin tartaklanması, dövülmeye tabi tutulması, üzerine gaz bombası atılmasının Meclis'in ve Başkanı'nın karşı çıkması gereken bir olay olduğunu söyleyen Gök "Biz de bu olayı şiddetle kınıyoruz ve Sayın Milletvekiline yönelik bu tavrı asla kabul etmiyoruz" dedi.

Gök, Genel Kurul'da RTÜK'e üye seçiminin zaman geçirilmeden yapılması gerektiğini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da Cumhurbaşkanı'nın hükümetin kurulmasıyla ilgili Anayasa tarafından kendisine verilen görevi ivedilikle yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, konuşmalarda geçen "müstafi hükümet" adlandırılmasının doğru olmadığını, Anayasa gereği hükümetin görevinin başında olduğunu söyledi.

Anayasa gereği Meclis Başkanlık Divanı oluştuktan sonra görevlendirmenin yapılacağını belirten Aydın, "Bir taraftan koalisyona uzak bir tavır sergileyip öbür taraftan da  'niye bir an önce bu görüşmeler başlamıyor' demek doğru bir yaklaşım değil" diye konuştu.

Konuşmaların ardından TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, birleşimi, yarın saat 15.00'de toplanmak üzere kapattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement