TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TBMM Genel Kurulu'nda yemin etti.

25.12.2015 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TBMM Genel Kurulu'nda yemin etti.

Genel Kurul, TBMM Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında toplandı.

Genel Kurul salonuna bir grup milletvekiliyle giren Demirtaş, HDP'li milletvekillerinin yanısıra, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, bazı CHP milletvekilleri ve AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır ile tokalaştı.

Demirtaş yemin ettikten sonra Genel Kurul salonundan ayrıldı.

CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Sivas'ın sorunları hakkındaki gündemdışı konuşmasında, Sivas'ın Cumhuriyetin temellerinin atıldığı yer olduğunu, Atatürk'ün 108 gün Kurtuluş Savaşı mücadelesini Sivas'tan yürüttüğünü söyledi. Akyıldız, İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün ilk ve orta öğrenimi Sivas'ta tamamladığını, İnönü'nün Sivas'taki evinin müzeye dönüştürülmesini beklediklerini kaydetti.

Sivas'ta fabrikaların kapatılması nedeniyle insanların göç ettiğini ifade eden Akyıldız, "Sivas'ta bir avuç Sivaslı kaldı" dedi.

MHP Hatay Miletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, Hatay'ın sorunları hakkında yaptığı gündemdışı konuşmada, sınır kapılarının kapatılmasıyla Hatay'dan karayoluyla yapılan ihracatın tamamen durma noktasına geldiğini iddia etti.

Suriye'deki iç savaş ve göçün bölgeyi etkilediğine işaret eden Ahrazoğlu, "Suriye'deki karışıklıktan en çok etkilenen illerin başında Hatay gelmektedir. Suriye'den kaçak mal girişi yapılmakta, bunlar sokakta ya da dükkanlarda satılmaktadır, bu da esnafımızı olumsuz etkilemektedir" dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar da 17-25 Aralık darbe teşebbüsü ve AK Parti'nin 2023 hedefleri hakkında gündemdışı konuştu.

17-25 Aralık'ın; uluslararası kumpas, taşeronlar ve yerli işbirlikçileriyle devletin içinde paralel yapılanmayla gerçekleştirilmeye çalışılan açık ve net darbe girişimi olduğunu ifade eden Günnar, şöyle konuştu:

"2023'te, Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasının önünü kesme planıdır. Asli ve tek hedef, Türkiye ve Türkiye'nin gelmiş geçmiş en başarılı, diklenmeden dik duran, sadece milletimizin değil, Ortadoğu'nun, Uzak Doğu'nun, Avrupa'nın mazlumlarının kalpten duasını ve desteğini alan, kurucu Genel Başkanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Milletimizin feraseti, duası ve desteğiyle tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet anlayışıyla, AK Parti Hükümeti ve Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile 2023'e doğru, 'durmak yok yola devam' demeye devam edeceğiz.

17-25 Aralık darbe girişiminden sonra, tadı bozulmuş sakız gibi sürekli gündeme getirilen temcit pilavını milletimiz yememiştir. 13 yılda, 11 seçimde rekor oylar alan AK Parti iktidarları, 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra dört seçim daha yapmış ve milletimiz darbe girişimlerine şamarı çakmıştır. Her fırsatta Sayın Cumhurbaşkanımızı diline dolayıp, onu sadece Meclis iç siyasetine sıkıştırmaya çalışanlara bizim cevabımız şudur:  Biz milletimizle beraber Recep Tayyip Erdoğan'ı seviyor ve onunla gurur duyuyoruz. Türkiye'nin bu coğrafyada istikrarlı ve güçlü yapısını bozmak isteyen bazı ülkeler ellerini ovuşturmaktadır. Ancak milletimizin 1 Kasım iradesi tüm beklentileri boşa çıkaracaktır. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunların, darbe girişimlerinin tek nedeni vardır, o da güçlü ve büyük 2023 Türkiyesinin pastadan büyük payı almamasını sağlamaktır. Türkiye üzerinde oynanan oyunlar hiç bitmemiş ve bitmeyecektir. 27 Mayıslar, 12 Eylüller, 28 Şubatlar, e-muhtıralar neyse 17-25 Aralık da odur."

Adnan Günnar, PKK, DAEŞ gibi terör örgütlerinin yıkım faaliyetlerine devam ettiğini, ancak bu örgütlerin her zaman kaybedeceğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Rusya ziyaretinde "dünyanın her yerinde saygı görerek dolaştığını" söylediğini kaydeden Günnar, "Bunun tek sebebi vardır, o da cebinde taşıdığı Türkiye Cumhuriyeti pasaportudur" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise "17-25 Aralık deyince akla yolsuzlukların ve hırsızlıkların geldiğini" savundu.

AK Parti'nin, MHP'nin 17-25 Aralıkla ilgili önergesini dün reddettiğini anımsatan Gök, "Sayın Cumhurbaşkanı anayasal sınırlar içinde olmak kaydıyla, makamına her zaman saygı gösteririz, onda hiç bir tereddüt yok. Ama Sayın Cumhurbaşkanı muhalefetle didişen bir Cumhurbaşkanı olmayacak, anayasal sınırlar içinde kalacak. O anayasal sınırlar içinde kalındığı sürece, asla bir sıkıntı olmaz. Burada sayın konuşmacının İsmet İnönü'yü anmasını beklerdim. Bugün İsmet İnönü'nün ölümünün 42. yıl dönümü, onun hiç mi hatırası yok sizlerde, niçin anmıyorsunuz? Eğer bugün burada bulunuyorsanız, Türkiye Cumhuriyeti varsa, bunu Atatürk'e ve İsmet İnönü'ye borçluyuz. Ölümünün 42. yıl dönümünde 2. Genel Başkanımız, 2. Cumhurbaşkanımız İnönü'yü, onu anmayanlara inat Türkiye'nin huzurunda saygı ve minnetle anıyorum" diye konuştu.

Gök, yerine geçmeden önce, AK Parti sıralarından "İnönü'nün hayrını görün" lafı atıldığını iddia ederek, bunu söyleyen kişinin özür dilemesini istedi.

İsmet İnönü anıldı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ölüm yıl dönümünde İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'yü rahmetle yad ettiğini belirtti. Turan, Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar kimin emeği varsa, rahmetle andığını dile getirdi.

Türkiye'nin bugüne gelmesinde kimin hakkı varsa, aynı şekilde minnetle anmaları gerektiğini vurgulayan Turan, her cumhurbaşkanının, kendi görev yaptığı makamla değerlendirilmesini istedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da İsmet İnönü'yü vefatının yıl dönümü nedeniyle minnetle, şükranla andığını söyledi.

TBMM Başkanvekili Pervin Buldan da İnönü'nün vefatından dolayı başsağlığı diledi. Buldan, Şerafettin Elçi'nin de ölümünün 3. yıl dönümü olduğunu anımsattı.

-"Başka manaya çekilmesine üzüldüm"

CHP Grup Başkanvekili Gök'ün, İnönü'nün ölüm yıl dönümüne ilişkin konuşması sırasında, "hayrını görün" diye laf atan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç sözlerine açıklık getirdi.

Kılıç, "hayrını görün" diye ilave yaptığını ifade ederek, "Tüm Cumhurbaşkanlarımız ülkemize hayırlı olsun ve hayırlı da olmuşlardır. Başka manaya çekilmesine üzüldüm. Kötü maksadım yoktur" dedi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement