TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulunda, CHP Düzce İl Başkanı Zekeriye Tozan'a yapılan saldırıyı kimin gerçekleştirdiği tartışması yaşandı.

30.03.2016 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulunda, CHP Düzce İl Başkanı Zekeriye Tozan'a yapılan saldırıyı kimin gerçekleştirdiği tartışması yaşandı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, "Umarım bunun arkasından AK Parti çıkmaz" derken; AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü ise "Saldırıyı yapanlardan Cihan Cengiz CHP Düzce teşkilatı, Raşit Arslanaydın da DSP Düzce Gümüşova teşkilatı aktif üyesi." dedi.

CHP, siyasilere yapılan fiziki ve sosyal saldırıların nedenlerinin araştırılması amacıyla verilen araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisini Genel Kurul'a getirdi.

CHP Bolu Milletvekili Özcan, CHP Düzce İl Başkanı Tozan'a saldırı yapıldığını belirterek, bu saldırıyı kınadı.

Tozan'a iki kişi saldırırken üçüncü kişinin bunu kameraya çektiğini belirten Özcan, "Bu görüntü sosyal medyada dağıtılarak mesaj verilmek istendi. Biz bu mesajları ayağımızın altına alarak çiğneriz." diye konuştu.

Özcan, bu saldırının arkasında başka bağlantılar olduğunu düşündüklerini ifade ederek, "Umarım bunun arkasından AK Parti çıkmaz." şeklinde konuştu.

AK Parti'nin kullandığı üslubun bu saldırılara neden olduğunu ileri süren Özcan, AK Parti'lilere, "Bu tür saldırıların sonunun gelmesi için bu saldırıların lanetlenmesi lazım ama siz lanetlemek yerine bana laf atıyorsunuz." diye seslendi.

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Başkanlık Divanı olarak CHP'ye geçmiş olsun dileklerini sunduklarını söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, bu tür saldırıların geçiştirilmemesi, dikkate alınması gerektiğini ifade ederek, siyasilere yönelik bu saldırıların olmaması için önlem alınmasının önemine dikkati çekti.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş da bu saldırıyı kınadı. Beştaş, bu tür saldırıların siyasette olmaması gerektiğini kaydederek, "Kınayalım ama sanki ilk kez bir siyasi saldırıya uğruyormuş gibi konuşuyorsunuz, daha önce milletvekillerimiz saldırıya uğradı, gazla ve suyla müdahaleye maruz kaldı." değerlendirmesini yaptı.

"Arayıp kınadık"

AK Parti Düzce Milletvekili Özlü ise CHP'li Özcan'ın söylediklerinin kökten yanlış olduğunu ifade ederek, "(Kınama gelmedi) diyorlar. Saldırı olunca il başkanını bizzat ben aradım. Belediye başkanımız, milletvekilimiz Ayşe Keşir ve il başkanımız aradı ve kınadı." dedi.

Özlü, şunları kaydetti:

"Önerge verilirken biraz çalışılsaydı, belki önerge verilmeyecekti. 'Bu saldırıları yapanlar kimler, bizle ilgisi var mı?' diye baktık. Bizle ilgisi olmadığını gördük. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının siyasi partilere üyelik sorgulaması var, oraya baktık. Birisi CHP üyesi çıktı. Cihan Cengiz, CHP Düzce teşkilatı aktif üyesi. Raşit Arslanaydın da DSP Düzce Gümüşova teşkilatı aktif üyesi. Saldırıya uğrayan il başkanı Zekeriya Tozan 2004 yılında AK Parti'den belediye meclisi üyesi olmak için aday adaylığı için başvuruda bulunan kişidir. Bunu da sorun? Adaylığı da kabul edilmemiş. Neresinden bakalım? Biz bu olayı kınadık, telefonla aradım, basına açıklama yaptım. Önergeyi vermeden biraz araştırsaydınız, şimdi bunları konuşuyor olmayacaktık."

Özlü, saldırı konusunda Osmanlı Ocakları'ndan bahsedildiğini belirterek, Osmanlı Ocakları'nın AK Parti ile hiçbir ilişkisinin olmadığının partisi tarafından açıklandığını söyledi.

CHP'li Özcan'ın, "sanıklardan birisinin AK Parti il yönetiminde olduğunu" söylediğini kaydeden Özlü, "O avukat geçmişte sanıklardan birisinin boşanma davasına bakmış. Ne alakası var olayla?" diye sordu.

AK Parti'li Özlü, konuşmasını bitirdikten sonra yerine geçerken, söz konusu iki kişinin CHP ve DSP üyesi olduğuna ilişkin belgeleri, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e verdi.

"İki yıl önce partiyle ilişkisi kesildi"

Sataşma gerekçesiyle kürsüye gelen Özcan da "Hayatımda dinlediğim en utanç verici konuşma." ifadelerini kullandı.

CHP'li Özcan, CHP üyesi olduğu iddia edilen kişinin, iki yıl önce utanç verici faaliyetinden dolayı partiyle ilişkisinin kesildiğini, AK Parti'den belediye meclisi üyesi olmak için aday adaylığı başvurusunda bulunan kişinin de Zekeriya Tozan değil, bacanağı olduğunu söyledi.

Tanju Özcan, "Bu saldırıyı sahiplenir şekilde konuşup, olayı başka yere çekiyorsunuz. Bunlar insan değil, neyine sahip çıkıyorsunuz? Ayıptır, bu yaptığınız ayıp. Siz bu konunun araştırılmasını istemiyorsunuz, çünkü arkasından AKP'liler çıkar diye istemiyorsunuz. Yargıya ne kadar baskı yaparsanız yapın, bu davayı takip edeceğiz." dedi.

Özgür Özel de söz konusu iki kişinin üyelik dönemlerinin 2009 olduğunu, CHP üyesi kişinin de yüz kızartıcı suç işlediği için partiden ihraç edildiğini belirtti.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise Düzce'de müessir bir hadise yaşandığını ifade ederek, "Kim yaparsa yapsın bunu kınıyoruz." diye konuştu.

Bu kişilerden birisinin CHP'li, diğerinin de aynı siyasi gelenekten olan DSP'li olduğunun anlaşıldığını kaydeden Bostancı, CHP'ye, "Bu sizin partinizin iç meselesidir, sizin yapmanız gereken bunu araştırmak ve olayı ortaya çıkarmaktır. Aynı partiden olan insanlar arasında kavga varsa, sizin bu olaya el koymanız lazım. Bunu açığa çıkartın, bize de bilgi verin." şeklinde seslendi.

Konuşmaların ardından CHP'nin önerisi kabul edilmedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement