TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulunda, Sayıştayda boş bulunan beş üyelik için Sayıştay Kanunu'nun 15 ve 16. maddeleri ile İçtüzüğün 150. maddesine göre gizli oylama ile seçim yapıldı.

22.06.2016 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulunda, Sayıştayda boş bulunan beş üyelik için Sayıştay Kanunu'nun 15 ve 16. maddeleri ile İçtüzüğün 150. maddesine göre gizli oylama ile seçim yapıldı.

Plan ve Bütçe Komisyonunca oluşturulan Sayıştay Üyeleri Ön Seçim Geçici Komisyonu tarafından Sayıştay üyelikleri için kontenjan gruplarına göre boş üyelik sayısının 2 katı olarak belirlenen adayları içeren birleşik oy pusulası milletvekillerine dağıtıldı.

Yapılan gizli oylamayla, Sayıştay Meslek Mensupları Kontenjan Grubu listesinden en çok oyu alan üç aday, Maliye Bakanlığı Meslek Mensupları ile Diğer Adaylar Kontenjan Grupları listesinden ise en az biri Maliye Bakanlığı Meslek Mensuplarından olmak üzere en çok oyu alan iki aday, Sayıştay üyeliğine seçilmiş oldu.

Buna göre, Sayıştay Meslek Mensupları Kontenjan Grubu'ndan Fatma Betül Ceylan, Ahmet Ay ve Yücel Turhan, Maliye Bakanlığı Meslek Mensupları Kontenjan Grubu'ndan Mehmet Aksoy, Diğer Adaylar Kontenjan Grubu'ndan Bahri Kızılkaya Sayıştay üyeliğine seçildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi
    06:19 İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi

    İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırı, analistler tarafından İran lehine bir beraberlik olarak tanımlandı. İsrail'in yüksek alarm durumu ilan etmesi ve Batı'nın İsrail'e desteğini yeniden göstermesi dikkat çekti. Ancak saldırının İran'ın zayıflığını ortaya çıkardığı ve İsrail'in güç dinamiklerini tanımakta başarısız olduğu belirtildi. İsrail'in saldırılardan kazanç sağladığı ancak stratejik bir kayıp yaşadığı ifade edildi.

  • İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'
    04:04 İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'

    İran ile İsrail arasındaki ilişkilerin tarihi ve gerginliklerin sebepleri, İran'ın Filistin davasına destek vermesi, İsrail'in İran'a yönelik düşmanlık, İki ülke arasındaki 'örtülü savaş'ın detayları ve son gelişmeler.


Advertisement