TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulunda, Başbakan Binali Yıldırım'ın acil servislerle ilgili sözleri tartışma yarattı.

13.07.2016 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulunda, Başbakan Binali Yıldırım'ın acil servislerle ilgili sözleri tartışma yarattı.

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında toplandı.

Gündemdışı konuşmaların ardından yerinden söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Başbakan Binali Yıldırım'ın, AK Parti Grup Toplantısı'nda "Vatandaş acil servise kız bakmaya gidiyor" sözleriyle ülkede büyük bir infial yarattığını savundu.

AK Parti Grubu'nun bu tepkileri duymazdan geldiğini belirten Özel, "Ülkenin Başbakanı'nın hem cinsiyetçi hem de mülkiyetçi yaklaşımını CHP olarak kınıyoruz. Başbakan, sağlık çalışanlarından ve kadınlardan özür dilemelidir." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Başbakan Yıldırım'ın sağlıkta dönüşümün hangi noktaya geldiğine ilişkin bir tespit yaptığını belirterek, şunları söyledi:

"Ama aklı fikri cinsellikten başka yerde olmayanlar, Başbakan'ın bu sözünü, sanki insanlar dört gözle taciz yapmak için bekliyormuş gibi göstermek, insanın zihnindeki kötü düşüncenin kalıntısı olduğunu gösteriyor. Derler ya dervişin zikri neyse fikri de odur diye.

Mardin'de belediyeye ait araçla bombalı saldırı şiddetle ve nefretle kınanmalıdır. Ama ülkenin sağlık kurumlarının geldiği noktayı anlatan Sayın Başbakan'ın sözlerini çarpıtarak, sanki bütün insanlar cinsellik için acil servislere hücum etmiş gibi kınayan bir zihniyetin, devletin kurumlarını belediye imkanlarıyla bombalayanları kınamamasını da ben şiddet ve nefretle kınıyorum."

Özel, yeniden söz alarak, Başbakan Yıldırım'ın grup toplantısında sağlıkla ilgili konuşurken, "SSK'yı haksız ve hileli bir biçimde kayba uğratılmasını bir meziyet olarak gördüğünü söylediğini" savundu. Özel, "Kendi gençliğinde bugün yaptığı işlerin mikro ölçeğinde, eşinin dostunun ilacını SSK'ya fatura ediyor, sahtekarlık yapıyor. Bunu da sağlık sisteminin iyileştiğini anlatmak için söylüyor. Dervişin fikri neyse zikri nedir diyorsun ya. Halk arasında 'korumak, engel olmak için' anlamı olan 'önüne yatmak' deyimini kimse böyle anlamadı ama alayınız birden cinsel çağrışım yaptınız." dedi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de Yıldırım'ın sözlerine ilişkin eleştirilerde bulunarak, "Kadınlar başta olmak üzere sağlık çalışanlarından özür dilerseniz neyiniz eksilir?" diye sordu.

Yeniden söz alan Elitaş, HDP Grup Başkanvekili Baluken'in Mardin Belediyesine ait araçla yapılan bombalı saldırıyı kınamasını beklediğini kaydetti.

Elitaş, "Başbakan'ın sözlerini cinsellik noktasına getirmek hakikaten hiç kimsenin aklına, hayaline gelebilecek bir şey değil. Bizim AK Parti Grubu'nda kimsenin aklına, hayaline gelmiyor bir bakıyorum sizin aklınıza, hayalinize geliyor." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oğlu Kerem'in 13 yaşında okurken sigortalı olduğunu belirten Elitaş, "Bu nasıl oluyor?" diye sordu. Elitaş'ın bu sözlerine, bazı CHP'li milletvekilleri tepki gösterdi. Tartışmanın büyümesi üzerine TBMM Başkanvekili Buldan, birleşime ara verdi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement