TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan, "Biz bu birlik ve beraberlik mesajını iyi okumalıyız. İyi okuyamazsak eğer, onlar bizi affetmez, Allah da affetmez." dedi.

16.08.2016 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan, "Biz bu birlik ve beraberlik mesajını iyi okumalıyız. İyi okuyamazsak eğer, onlar bizi affetmez, Allah da affetmez." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

Gündem dışı söz alan HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Berlin'de utanç duvarının yapılışına değindi.

Almanya'da 55 yıl önce yapılan Berlin Duvarı'nı hatırlatan Aslan, "Bundan 55 yıl sonra bizler Nusaybin'de, Cizre'de, Silopi'de Türkiye ile Suriye arasında bu duvarı aratmayacak bir utanç duvarı inşa edilmektedir. Nasıl bir zamanlar mayınlar döşenip, sonra bunların yanlışlığı kabul edilmiş ve o mayınlar temizlenmişse günün birinde bu duvarlar da yıkılacaktır. Çünkü halkları duvarlarla ayıramazsınız." diye konuştu.

CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı da gündem dışı konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin konuştu.

Yarayıcı, 15 Temmuz akşamı başarısızlığa uğratılan darbe girişiminin, demokrasinin etrafında bir uzlaşma ortamı yarattığını belirterek, darbecilerle mücadelenin, farklı görüşlerin tasfiyesine dönüşmemesi gerektiğini savundu.

Konuşmasında sanatın muhalif yönüne işaret eden Yarayıcı, iktidarın sanatın ve sanatçının üzerinden elini çekmesini istedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan ise 15 Temmuz darbe girişimi kadın şehit ve gaziler başlıklı gündem dışı söz aldı.

"Milletimizin gücü tankların gücünü yendi. 240 şanlı şehidimizle birlikte halkımız dünya tarihinde yeni bir sayfa açtı, demokrasi mücadelesini yeniden tanımladı" diyen Kavakcı, darbe girişimini önleme mücadelesinde şehit ve gazi olan kadınların hikayelerinden bahsetti.

Halkın mücadelesiyle herkese birlik ve beraberlik mesajı verdiğini aktaran Kavakçı, "Biz bu birlik ve beraberlik mesajını iyi okumalıyız. İyi okuyamazsak eğer, onlar bizi affetmez, Allah da affetmez." diye konuştu.

Kavakçı konuşmasının sonunda, 15 Temmuz darbe girişimini önlemeye çalışırken şehit olan kadınların isimlerini de saydı.

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel yerinden söz alarak, olağanüstü hal uygulamalarını eleştirdi. Bu uygulamalar kapsamında, HDP ve bileşenlerine yönelik haksız gözaltı ve tutuklamalar yaşandığını ileri süren Demirel, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Meclis Başkanvekili Bahçekapılı, Demirel'in konuşmasında "Kürt illeri" ifadesini kullandığını belirterek, bu ifadeyi doğru bulmadığını söyledi. Bahçekapılı, Türkiye'nin tüm illerinin tüm milletin illeri olduğunu, bu şekilde bir söylemi ayrımcı bir dil olarak gördüğünü vurguladı.

"Çözüm okulların kapatılması değildir"

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da kurumlarda yapılanan FETÖ üyelerinin mutlaka temizlenmesi gerektiğinin altını çizdi. Bunu yaparken kurumların yıpratılmaması gerektiğini kaydeden Akçay, askeri okulların kapatılmasına da değindi. Akçay, "Askeri okullardaki FETÖ'cüler temizlenmelidir. Öğrenci alımında yeni ve objektif bir yöntem geliştirilmelidir. Çözüm okulların kapatılması değildir." ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Atatürk'ün Adana'nın Pozantı İlçesi'ne gelişinin yıl dönümü kutlamaları sırasında Pozantı Kaymakamı'nın partisinin Adana Milletvekili İbrahim Özdiş'e yönelik saygısız, yaralayıcı ve kaba bir tutum sergilediğini söyledi. Bir milletvekiline yönelik bu tutumun Meclis'e bomba bırakan pilotun tutumundan farkı olmadığını ifade eden Altay, "Bu kaymakama bu hükümetin haddini bildirmesini talep ediyoruz." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz ise Türkiye'nin, üst aklı aynı olan tüm terör örgütlerine karşı mücadelesinin kararlılıkla sürdüreceğini belirterek, "İhanet nöbetini FETÖ'den devralan PKK terör örgütünün, Diyarbakır'da, Şırnak'ta, Mardin'e bombalar patlatarak birlik ve beraberliğimize kastetmelerine karşı, duruşumuzu hep birlikte sürdüreceğiz. Gerek FETÖ'yle gerek PKK ve diğer terör örgütleriyle mücadelemiz sonuna kadar sürecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement