TBMM Genel Kurulu'nun Olağanüstü Toplantısı - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu'nun Olağanüstü Toplantısı

TBMM Genel Kurulu\'nun Olağanüstü Toplantısı

BDP'li Kaplan: "(Uluslararası komplo, paralel yapı, Haşhaşi) denilerek tek bir soruşturma evrakı ortaya konmuyorsa, meydanlarda nara atmanın gereği yok" MHP'li Bal: "Hiçbir başbakan, hükümet, bu kadar aşikar olan yolsuzluğun gizlenmesi için savcıları, polisleri tayin etmemiştir, kanunları.

19.03.2014 19:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, yolsuzluk iddialarını ile ilgili iktidarı eleştirerek, "(Uluslararası komplo, paralel yapı, Haşhaşi) denilerek tek bir soruşturma evrakı ortaya konmuyorsa, meydanlarda nara atmanın gereği yok" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın konuşmasının ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, 17 Aralık'tan sonra Türkiye'nin olağanüstü bir dönem yaşadığını, halkın, siyasetin gündeminin değiştiğini ifade etti.

İddialarla ilgili Meclis Soruşturması açılması için fezlekelerin Meclis'e gelmesini beklediklerini belirten Hamzaçebi, "Gazete haberlerine dayanarak soruşturma önergesi verilmez. Endişe etmeyin, bakanlar hakkında soruşturma önergelerimiz TBMM Başkanlığı'na verilecektir. Siz, soruşturmanın üzerini örtmek amacıyla önerge veriyorsunuz" diye konuştu.

Bu arada CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'tan söz istedi. Söz veremeyeceğini belirten Yakut, Genç'e yerine oturması konusunda uyarıda bulundu. Yakut, Genç'in yerine oturmaması üzerine, "Ayakta da bekleyebilirsiniz" dedi. Bir süre söz talebinde ısrar eden Genç, Başkanlık Divanı önüne para atarak yerine geçti. Daha sonra kavas parayı alarak Genç'e vermek istedi. Genç'in parayı almaması üzerine, kavas parayı Genç'in sırasına bıraktı.

-"Binlerce polisi sürdünüz, neyi çözdünüz?"

Genel Kurul'da, eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkındaki fezlekelerin Meclis'e geç sevk edildiği gerekçesiyle CHP'nin Genel Görüşme yapılmasına ilişkin verdiği önergenin görüşülmesine devam edildi.

Önerge üzerine söz alan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, BDP söz konusu olunca fezlekelerin jet hızıyla Meclis'e geldiğini, ancak iktidar partisi söz konusu olunca fezlekelerin kaplumbağa hızıyla Meclis'e ulaştığını ileri sürdü.

Kendisi ile ilgili gelen fezlekelerden örnek veren ve bu fezlekeleri bütün milletvekillerinin de inceleyebileceğini söyleyen Kaplan, kendisinin ve partisinin milletvekilleri ile ilgili fezlekelerin tamamı, yaptıkları konuşmalarla ilgili olduğunu ifade etti.

Yaptığı bir konuşma nedeniyle gelen fezlekelerin birinin, bir gardiyanın ihbarı üzerine hazırlandığını anlatan Kaplan, "Gardiyan kimin? Adalet Bakanlığı'nın. Mağdur kim? Başbakan ve Bakanlar Kurulu üyeleri. Gardiyana ihbar ettirmek namertliktir" dedi.

Yolsuzluk iddialarına değinen Kaplan, ciddi para aklamalarının söz konusu olduğunu savunarak, "Biz deve kuşu gibi kafamızı kuma mı sokalım? 'Uluslararası komplo, paralel yapı, Haşhaşi' denilerek tek bir soruşturma evrakı ortaya konmuyorsa, meydanlarda nara atmanın gereği yok. Binlerce polisi sürdünüz, neyi çözdünüz?" diye konuştu.

-"Haram sofrası kurulmuştur, bundan nemalananlar vardır"

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal da iktidar ile ilgili iddiaların vahim olduğunu belirtti. Bu süreçte devletin güvenlik güçlerinin içine düştüğü durumun da kötü olduğunu savunan Bal, emniyet istihbaratının, suçluları takip eden polisleri takip ettiğini öne sürdü.

Bal, şöyle devam etti:

"Böyle bir durumda Adalet ve Kalkınma Partisi'nden beklenen, 'Bu dört Sayın Bakan yanlış iş yapmış olabilir. Bunların görevine son veriyorum' demenizdi. Ama siz büyük bir korku ve telaşla bu işi takip eden polisleri dağıttınız.

Ortadaki durum, cumhuriyet tarihinin en büyük krizi haline gelmiştir. Hiçbir başbakan, hükümet, bu kadar aşikar olan yolsuzluğun gizlenmesi için savcıları, polisleri tayin etmemiştir, kanunları değiştirmemiştir.

Haram sofrası kurulmuştur, bundan nemalananlar vardır. Bunların içinde bakan ve bakan çocukları vardır. Bu haksızlıklar karşısında susan, dilsiz şeytandır." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu'nun Olağanüstü Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement