TBMM Genel Kurulu Toplandı - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu Toplandı

TBMM Genel Kurulu Başkan Vekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı.

27.01.2015 16:47  Güncelleme: 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı.

Yakut, gündeme geçmeden önce üç milletvekiline gündemdışı söz verdi.

Narenciye üreticilerinin sorunları üzerine söz alan MHP Adana Milletvekili Ali Halaman, narenciyenin ihraç edilemediğini, bunun yanlış siyasi kararlardan kaynaklandığını ifade etti. Halaman, iktidar partisinin üreticinin sorunlarını dinlemesi ve çözüm üretmesi gerektiğini belirtti.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk; Uğur Mumcu, Gaffar Okan ve Muammer Aksoy'un ölüm yıl dönümleri dolayısıyla söz aldı. Parlamentonun, faili meçhul siyasi cinayetleri aydınlatması gerektiğini belirten Öztürk, bu konuda 9 kez araştırma önergesi sunduklarını, ancak her seferinde önergelerinin reddedildiğini söyledi.

Yunanistan'daki seçim sonuçlarını değerlendiren Öztürk, "Yunan seçmeni olsaydım oyum Syriza'a ait olurdu. Dinin siyasete alet edilmeden iktidar olunabileceğinin somut örneği. Türkiye'nin de o günlere kavuşacağına inanıyorum" dedi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, bir çok Avrupa ülkesinin bazı saldırıları Müslümanlığa mal ederek İslam düşmanlığını artıracağını, Müslümanların yaşam alanlarını kısıtlayacağını ifade etti. Bazı ülkelerde başörtüsünün yasaklanabileceğini, camilerin saldırıya açık olabileceğini, Müslüman avına çıkılabileceğini kaydeden İçten, "Ey 12 Fransıza Fransız kalmayan insanlık, nedense 10 yılda katledilen 12 milyon Müsümana, mazlum insana Fransız kaldın ve hala kalmaya devam ediyorsun" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement