TBMM Genel Kurulu Toplandı - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu Toplandı

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı.

25.03.2015 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı.

HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Mardin'in sorunları konusunda gündem dışı konuşma yaptı.

Kültürel zenginlikleriyle öne çıkan Mardin'in hak ettiği konumda olmadığını savunan Dora, özellikle kentte sık sık yaşanan elektrik kesintileri ve buna bağlı yaşanan su kesintilerine dikkati çekti. Kesintilerin kentte üretimi olumsuz etkilediğini belirten Dora, iktidar tarafından anlatılan yatırımların vatandaşların sorunlarına çare olmadığını söyledi.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Ardahan'a havalimanı yapılması ve devlet kurumları konusundaki gündem dışı konuşmasında, kente bir havalimanı yapılmasının zorunluluk olduğunu, bunun bölgedeki ticarete olumlu katkı yapacağını belirtti. Öğüt, "Bu havaalanı yapılmazsa biz gerekirse açlık grevine başlayacağız, alın ayak, başı açık Ankara'ya kadar yürüyeceğiz" dedi.

Gerekirse havalimanı için uygun arazilerin devlete bağışlanabileceğini söyleyen Öğüt, havalimanının kentte yoksulluğu gidereceğini, zenginlik ve istihdam getireceğini kaydetti. Çıldır ilçesinde adliyenin kapatıldığını, Posof'da ise diş hekimliği biriminin bulunmadığını anlatan ve bu durumu eleştiren Öğüt, vatandaşların sorunlarının giderilmesini istedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdalga ise BBP'nin merhum eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölüm yıldönümü nedeniyle gündem dışı söz aldı.

Yazıcıoğlu'nun Türk siyasetinin önemli bir ismi olduğunu ve vefatına rağmen hala gönüllerde yaşadığını kaydeden Özdalga, doğruluğu, dürüstlüğü ve vefasıyla da topluma örnek teşkil ettiğini belirtti. Özdalga, hem omurgalı olup hem de barışçı bir dil kullanmanın zor olduğunu ifade ederek, Yazıcıoğlu'nun üslubuyla da kardeşlik ve hoşgörüyü öne çıkardığını belirtti.

Daha sonra yerinden söz alan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da ölümünün yıldönümü nedeniyle Yazıcıoğlu'nu andı. Yazıcıoğlu'nun ölümündeki bazı noktaların hala aydınlatılamadığını ifade eden Vural, onun ülkücü anlayış içinde hareket ettiğini anlattı.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da aynı zamanda arkadaşı olan Yazıcıoğlu'nu saygıyla andığını belirterek, onun bu topraklardaki insanların kalbinde yer etmiş bir mücadele insanı olduğunu söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise Yazıcıoğlu'nun anarak, ölümüne ilişkin kuşkuların hala giderilemediğini, bunun devletin bir ayıbı olduğunu söyledi.

Hamzaçebi, Körfez Geçiş Köprüsü'nde çalışan bir Japon mühendisin kopan halat ve yaşanan kaza nedeniyle kendini sorumlu tutarak intihar ettiğini de hatırlatarak, mühendise rahmet diledi. Böyle onurlu ve sorumluluk sahibi bir davranışı Türkiye'de görmenin artık mümkün olmadığını belirten Hamzaçebi, Yalova Belediyesi'nin Japon mühendisin anısına bir anıt dikme kararı aldığını bildirdi

Ardından bazı milletvekilleri söz alarak, Yazıcıoğlu'nu andılar, çeşitli konularda görüşlerini aktararak, bilgi sundular.

Meclis Başkanvekili Yakut da Yazıcıoğlu'nu andı ve Allah'tan rahmet dileğinde bulundu.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement