TBMM Genel Kurulu Toplandı - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu Toplandı

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında toplandı.

25.02.2016 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında toplandı.

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, yaşam ve özgürlükler konulu gündemdışı söz aldı.

Tüm, Ortadoğu'da yaşanan gelişmelere ve terör olaylarına dikkati çekerek, bu ortamda halkın umutlarını ve geleceğe inancını yitirdiğini savundu. Milletvekillerinin birlikte teröre ve savaşa karşı çıkması, yüksek sesle barışı haykırması gerektiğini belirten Tüm, Meclis Başkanına da çağrıda bulunarak, ülkenin acil sorunlarının tartışılmasını sağlamasını istedi.

HDP Mardin Milletvekili Erol Dora da nefret dili ve ayrımcılık konulu gündem dışı konuşmasına başlarken, 21 Şubat'ın Dünya Anadil Günü olduğunu hatırlatarak, Genel Kurula kendi anadili olduğunu söylediği Süryanice cümlelerle seslendi.

Konuşmasına Türkçe devam eden Dora, ayrımcılık yasağının ve eşitliğin anayasa ile güvence altına alındığını vurguladı. Bunların nefret söylemini cezalandırmak için yeterli olduğunu belirten Dora, ancak yargının henüz bu aşamaya gelmediğini, Türkiye'de nefret suçlarının çoğunlukla cezasız kaldığını savundu.

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ise Azerbaycan Cumhuriyeti Dağlık Karabağ Bölgesinde 26 Şubat 1992 tarihinde Hocalı kasabasında yaşanan Hocalı Katliamının Yıldönümü dolayısıyla konuşma yaptı.

Ünüvar, Hocalı'da insanlık sorunu yaşandığına dikkati çekerek, "O günkü katliama dünyayı yönettiğini söyleyen büyük ülkeler ses çıkarmış olsaydı bugün bazı olumsuz olaylar yaşanmayabilirdi. Orada hayatını kaybedenler her şeyden önce insandı. Herkesin sesini çıkarması gerekirdi" ifadesini kullandı.

Ünüvar, Dağlık Karabağ'ın mutlaka özgürlüğüne kavuşması gerektiğini vurgulayarak, yeni mazlumların olmaması, uluslararası toplumun harekete geçmesi için bu talebin gür bir sesle dile getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement