TBMM Genel Kurulunda Tartışma - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulunda Tartışma

Genel Kurulda, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara'nın konuşma süresi sona ermesine rağmen kürsüden inmemesine AK Partili milletvekilleri tepki gösterince tartışma yaşandı.

09.06.2016 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genel Kurulda, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara'nın konuşma süresi sona ermesine rağmen kürsüden inmemesine AK Partili milletvekilleri tepki gösterince tartışma yaşandı.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında toplandı.

Genel Kurulda gündem dışı ilk sözü alan CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Antalya'da turizminin bitmiş durumda olduğunu ileri sürdü.

Antalya'ya gelen turist sayısının düştüğünü ifade eden Kara, "Antalya'nın bu dönemde yaşadığı tek sorun turizm değildir. Tarım sektörü de çökmüş durumdadır." diye konuştu.

İstanbul'daki terör saldırısını hatırlatan Kara, konuştuğu bir polis memurunun, "Birilerinin zafiyeti bizim şehadetimize neden oluyor" dediğini ileri sürdü.

Kara, "Sizin anladığınız fiili başkanlık sisteminiz buysa batsın diyorum, lanet olsun diyorum. Dün orada, yetiştirdiğiniz yandaşı Genel Başkan'ımıza saldırtıyorsanız, sizin bu başkanlık sisteminiz batsın diyoruz. Bu sizin yaptığınız kaos değil midir? Bu halkın evlatlarını öldürtmekten, bu ülkeyi kaosa sokmaktan sıkılmıyor musunuz? Bir an önce aklınızı başınıza toplayın, kendinize gelin." diye konuştu.

Kara'nın süresi dolmasına rağmen kürsüden ayrılmayarak konuşmaya devam etmesi üzerine AK Parti milletvekilleri tepki gösterdi, bazı AK Parti milletvekilleri ise sıra kapaklarına vurdu.

AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında tartışma yaşanması üzerine Başkanvekili Buldan, oturuma 5 dakika ara verdi.

Aranın ardından konuşan MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan ise elma üreticiliğinin sorunlarına dikkati çekerek, çiftçilerin mevcut elma bahçelerini elinden çıkarmak zorunda kalacağını öne sürdü. Okutan, elma üretiminin sorunlarıyla yakından ilgilenilmesini ve üreticilere destek olunmasını istedi.

HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat da konuşmasında kadınların toplumsal ve siyasal baskılara maruz kaldığını savundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulunda Tartışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement