TBMM İdare Amiri Gündoğdu Açıklaması - Son Dakika
Politika

TBMM İdare Amiri Gündoğdu Açıklaması

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, anayasa değişikliği referandumuna ilişkin, "317 milletvekilinin imzasıyla Meclise gelen ve 339 milletvekilinin onayıyla millete gitmek üzere Meclis'ten yola çıkan pakette vatanın bölünmezliğine halel getiren zerre kadar yaklaşım...

10.02.2017 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, anayasa değişikliği referandumuna ilişkin, "317 milletvekilinin imzasıyla Meclise gelen ve 339 milletvekilinin onayıyla millete gitmek üzere Meclis'ten yola çıkan pakette vatanın bölünmezliğine halel getiren zerre kadar yaklaşım söz konusu değildir. Öyle olsaydı 'Evet' diyenler AK Parti ve MHP değil, HDP ve PKK olurdu herhalde." dedi.

Gündoğdu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gündemin en önemli maddesinin referandum olduğunu belirten Gündoğdu, Cumhurbaşkanlığı sistemine öteden beri karşı olan kurumsal yapıların daha değişiklik paketinin kamuoyu ile paylaşılmadan bir algı yaratmaya çalıştığını ifade etti.

Vatanın bölündüğü, rejimin değiştiği, bunun bir dayatma olduğu ve önüne gelenin anayasa yapamayacağı gibi yaklaşımların ortaya konduğunu anlatan Gündoğdu, bunun bir rejim değişikliği değil, sistem değişikliği olduğunu kamuoyunun da artık rahat bir şekilde gördüğünü bildirdi.

Dünyada başkanlık, yarı başkanlık, cumhurbaşkanlığı ve parlamenter sistem gibi farklı sistemlerin var olduğunu anımsatan Gündoğdu, "Türk tipi sistem dediğimiz şey de tek Meclis, üniter yapının değişmezliği, vatanın bölünmezliği esasını baz alıyor. 'Evet' ve 'Hayır' üzerinde bir ironi yapılmakta. 317 milletvekilinin imzasıyla Meclise gelen ve 339 milletvekilinin onayıyla millete gitmek üzere Meclis'ten yola çıkan pakette vatanın bölünmezliğine halel getiren zerre kadar yaklaşım söz konusu olamaz. Evet diyenler AK Parti ve MHP değil, HDP ve PKK olurdu herhalde. Öncelikle bunu görmek lazım." diye konuştu.

Gündoğdu, "Darbeciler anayasa yapar ama bu millet anayasa yapamaz" algısının yaşanan tartışmalar ve paketin Meclis'ten geçişiyle yıkıldığını vurguladı.

Paketin TBMM'den geçmesinde katkısı bulunan tüm milletvekillerine teşekkür eden Gündoğdu, şimdi "Söz de karar da milletin" dedikleri bir günde olduklarını kaydetti.

"Evet" diyenleri avantajlı gördüğünü aktaran Gündoğdu, "Evet demek de Hayır demek de demokratik bir tercihtir. Kimse kimseyi tercihinden dolayı yargılayamaz ama Evet diyenlerin avantajlı olduğunu düşünüyorum. Çünkü 93 yıllık parlamenter sistemin tıkanmışlığı ortada. Yeni bir sistem önerimiz var ve milletin vereceği karara saygı duyacağımızı ifade ediyoruz." diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişimi süreci

Ahmet Gündoğdu, 15 Temmuz'da FETÖ'nün gerçekleştirdiği darbe girişiminde yurt genelinde yaşanan olayları anımsatarak, o gece Meclis'te CHP, MHP ve AK Parti olarak birlikte olduklarını, ertesi gün HDP'nin de ittifaka katıldığını vurguladı.

Türkiye"de ilk kez siyaset kurumunun bir darbeye karşı ortak hareket ettiğini anlatan Gündoğdu, şöyle devam etti:

"15 Temmuz gecesi işgal kuvvetlerinin bile hedef almadığı Meclis hedef alınmıştır, 3 siyasi parti de burada milli bir duruş sergilemiştir. Ancak 'FETÖ darbesine karşıyım ama darbeyle mücadelede kafam karışık' demek, 'PKK'ya, FETÖ'ye, DAEŞ'e karşıyım ama terörle mücadelede kafam karışık' demek gibi karışıklık görüntüsü şık değil. Dün CHP'yi Adana mitinginde FETÖ'cüleri gazeteci kimliği ile öne çıkararak, alkışlattığı zaman nasıl eleştirmişsek bugün de aynı yerdeyiz. Yani masumiyet karinesi esastır, bir tek teröre destek verenin, bir tek darbeye destek verenin cezasız kalmaması esas amaçtır. Bir tek masumun ceza almaması için de hep beraber mücadele etmeliyiz."

-"Biz aynı insan hakları mücadelesindeyiz Mithat hoca"

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar'ın dün Genel Kurul'da kendisinin ismini hitap ederek yaptığı konuşmayı hatırlatan Gündoğdu, "Biz aynı insan hakları mücadelesindeyiz Mithat hoca. Dünkü bildirilerimiz de bugünkü yaklaşımlarımız da teröre destek verenleri kapsamaz. Dünya görüşü farklı diye bir kişinin işten atılmasına asla razı olmayız. Ama teröre destek veren varsa ne olacak? Rus büyükelçisini öldüren de devletin bir polisiydi ve alnında FETÖ'cü yazmıyordu." dedi.

KHK'larla ihraç edilenlere yönelik dönüş kapılarının açık olduğunu anımsatan Gündoğdu, şunları söyledi:

"Keşke Mithat hoca, Marmara Akil İnsanlar Heyeti grubunda beraber çalıştığımızda olduğu gibi, insan haklarının evrensel değerlerini savunduğumuz gibi PKK terör örgütü başta olmak üzere, bütün terör örgütlerine karşı olmamız gerektiği tezini o gün savunduğumuz gibi bir kez şu Meclis'te çıkıp da 'PKK terör örgütüdür, kınıyorum, yapmayın, yanlış yapıyorsunuz' diyebilseydi."

Gündoğdu, geçmişte yürüttüğü görevlerde de birçok faaliyetin içinde yer aldığını, hep özgürlük mücadelesi verdiğini, bu nedenle alnının açık olduğunu belirterek, "Türkiyelilik fırsatını yüzde 13 oyla elde ettikten sonra sırtını terör örgütüne dayayanların bugün insan haklarından bahsetmeye hakkı yoktur ki onlardan da bunu beklemek ölü güzünden yaş beklemek anlamına gelir." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM İdare Amiri Gündoğdu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor
    20:49 Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirme toplantısına katıldı. Tuzcuoğlu, deprem bölgesinde sıfırdan inşa çalışmalarının devam ettiğini ve Beypazarı'nda da birçok projenin tamamlandığını açıkladı. Ayrıca, TOKİ tarafından yapılan konutların tapu işlemleri sürerken, altyapı sorunlarının çözümü için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

  • Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Turizmi çeşitlendiriyoruz
    20:45 Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Turizmi çeşitlendiriyoruz

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'da bir otelde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, turizmi çeşitlendirmek için kültür, tarih, sağlık, doğa, inanç, gastronomi, spor gibi alanlarla çalıştıklarını belirtti. Ersoy, ayrıca yerel yönetimlerin Antalya'nın turizm potansiyelini artırmak için daha başarılı çalışmalar yapması gerektiğini vurguladı.

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor
    20:45 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret ederek Malpraktis Yasası hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis'in Türkiye'de çözüldüğünü belirtti.

  • Antalya, Tüm Zamanların En Yüksek Ziyaretçi Sayısına Ulaştı
    20:35 Antalya, Tüm Zamanların En Yüksek Ziyaretçi Sayısına Ulaştı

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Antalya'da transfer yolcular dahil 16 milyonu aşkın ziyaretçiyle rekor kırarak tüm zamanların en yüksek ziyaretçi sayısına ulaştık. İnşallah bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız" dedi.

  • Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur
    20:33 Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'daki iftar programında Mansur Yavaş'a yüklenerek, onun artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olduğunu söyledi. Akşener, seçimlerde hür ve müstakil bir şekilde yer alacaklarını vurgulayarak, ittifak siyasetine karşı durduklarını belirtti.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı
    20:31 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memleketi Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığının düzenlediği iftar programına katıldı. Göktaş, programda yaptığı konuşmada, ilçede sosyal belediyecilik projelerinin başarılı bir şekilde uygulandığını vurguladı. Ayrıca, Emirdağ'ın ve Afyonkarahisar'ın gelişmesi için destek istedi ve AK Parti belediyeciliğiyle birbirinden güzel projelerin hayata geçirileceğini belirtti.


Advertisement