TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Mardin'de - Son Dakika
Güncel

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Mardin'de

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Mardin\'de

Türkiye sınırında yaşanan göç dalgasını takip eden TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, mültecilerin durumlarını yerinde incelemek üzere Mardin’e geldi.

23.10.2014 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye sınırında yaşanan göç dalgasını takip eden TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, mültecilerin durumlarını yerinde incelemek üzere Mardin'e geldi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün başkanlığındaki komisyon üyeleri, AFAD yetkilileri ile birlikte Mardin Valiliği'ni ziyaret etti. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri, burada sığınmacılar hakkında Vali Vekili Ali Güldoğan'dan bilgi aldı.

Valilik çıkışında gazetelere açıklamalarda bulunan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde oluşturdukları Göçmenler Alt Komisyonu olarak Mardin'e geldiklerini söyledi.

"MİDYAT VE VİRANŞEHİR'İN ARDINDAN SURUÇ'A GEÇECEĞİZ"

Son yıllarda Irak ve Suriye'de gelişen olaylardan dolayı Türkiye'ye çok sayıda göçmen ve sığınmacıların geldiğini hatırlatan Üstün, son derece iyi şartlarda iyi bakıldığını söyledi. Üstün, "Mardin'de de AFAD'ın oluşturduğu kamplar var. Midyat'ta oluşturulan kampları ziyaret edeceğiz. Yarın da Urfa'ya geçeceğiz. Viranşehir'deki kampların ziyaretinin ardından Suruç'a geçeceğiz" dedi.

"MÜLTECİLERİN SAYISI BİR BUÇUK MİLYONU GEÇTİ"

Türkiye son yıllarda göç uygulamaları açısından dünyaya örnek olacak uygulamalar sergilediğini ifade eden Üstün, "BM heyetleri gelip baktığı kampları gezdiği zaman bu uygulamaları bütün dünyada yaygınlaştırmasını arzu ediyor. Türkiye geçtiğimiz yıllarda çıkardığı Yabancılar Kanunu ile de bu konuda ileri bir seviyeye gelmiş oldu. Bu zamana kadar barındırdığımız misafir sayısı 1,5 milyonu geçmiş vaziyette. Bunların önemli bir kısmı 220 binden fazlası AFAD'ın kamplarında kalıyorlar. Dolayısıyla çok büyük bir hizmet sunuyoruz" diye konuştu.

KOBANİ EYLEMLERİ

Bir gazetecinin Kobani bahanesiyle izinsiz gösterilerde yaşanan hak ihlalleri ile ilgili bir çalışmanın yapılıp yapılmayacağı sorusuna cevap veren Üstün, "Şu anda emniyetimiz olayların aydınlatılması açısından bir çalışması var. İleriki durumda böyle bir ihtiyaç hissedersek İnsan Hakları Komisyonu bu konulara eğilebilir. Böyle bir olayın olmasını arzu etmeyiz. Burada huzurun hakim olmasını arzu ediyoruz. Bu huzurun tesisi için herkes gayret etmesi lazım. İnsan Hakları Komisyonu'na bu konuda bir görev düşerse bunu seve seve yerine getirir" şeklinde konuştu.

"GÖZÜNÜN YAŞINA BAKILMAZ"

Bölgedeki insan hakları ihlallerinin arttığı iddiasına cevap veren Üstün, "İnsan hakları ihlalleri konusunda Türkiye'de bir çaba var, düzelmeler var. İnsan haklı ihlali nereden gelirse gelsin, bunu babamız yapsa buna tolerans göstermeyiz. İnsan haklarını ortadan kaldıracak kim olursa olsun böyle bir harekette bulunursa buna karşı elbette meclisin hükümetin ve halkın kınaması bu kişi üzerinde olur. Kendi vatandaşımızın huzurunu kim kaçırırsa kaçırsın, kamu görevlisi de olabilir. Gözünün yaşına bakılmaz" ifadelerini kullandı.

Komisyon üyeleri Valilik ziyaretinin ardından Karayolları Parkı'nda bulunan Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformunu ziyaret etti. Komisyon üyeleri burada yapılan yardımlar hakkında yetkililerden bilgi aldı. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Mardin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı
    23:38 Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı

    Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde iki grup arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Üniversite öğrencilerinin de karıştığı kavgada yaralanan 4 kişi hastanelere kaldırıldı. Polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak 10 şüpheliyi gözaltına aldı. İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, olay yerinde incelemede bulundu.

  • Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı
    23:36 Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde limana yanaşmaya çalışan dev kruvaziyer gemi duramayınca iskeleye çarptı. Çarpmanın etkisiyle iskelede ve gemide maddi hasar oluştuğu öğrenildi. Geminin çarpma anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi
    23:29 TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) organizasyonuyla, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de bulunan ıslahevinde kalan çocuklara dünya klasikleri ve Türk sanatçıların bestelerinden oluşan bir konser verildi. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Flüt Sanatçısı Doç. Dr. Lelya Bayramoğulları'nın sunduğu konser, TİKA tarafından gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlendi. Bayramoğulları, etkinlikte Tacik eseri de icra ederek büyük beğeni topladı. Konser, çocuklar arasında unutulmaz bir deneyim olarak değerlendirildi.

  • İzmir'de yol verme kavgası kanlı bitti
    23:24 İzmir'de yol verme kavgası kanlı bitti

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde, sanayi esnafının yol verme kavgasında taraflardan birisinin 8 kez bıçakladığı yaralıya, yanındaki diğer şahıs da tabancayla ateş etti. Mermilerin isabet etmediği yaralı, hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

  • Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi Altındağları bölgesi geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildi
    23:23 Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi Altındağları bölgesi geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildi

    Şırnak Valiliği, Altındağları bölgesindeki güvenliği sağlamak amacıyla 15 gün süreyle geçici özel güvenlik bölgesi ilan etti. Vatandaşların can ve mal güvenliği için bahse konu bölgelere giriş yasaklandı.

  • Erzincan'da çıkan arazi yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
    23:23 Erzincan'da çıkan arazi yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

    Erzincan'ın Yeniköy Kilimli Köyü'nde çıkan arazi yangını, köylülerin durumu bildirmesi üzerine Erzincan Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından müdahale edilerek söndürüldü. Ekiplerin yaklaşık 1 saat süren çalışması sonucunda, yangın kontrol altına alınarak yerleşim alanlarına sıçraması önlenmiştir.

  • Bursa'da Bir Ailenin Papağanı Sosyal Medyada İlgi Görüyor
    23:18 Bursa'da Bir Ailenin Papağanı Sosyal Medyada İlgi Görüyor

    Bursa'da yaşayan Rahim Çakmak ve ailesinin papağanı, müzik çalınması ve komut verilmesiyle ilginç hareketler sergiliyor. Çakmak'ın papağanının videoları sosyal medyada çok izleniyor ve takipçileri tarafından merakla bekleniyor.


Advertisement