TBMM İnternet Araştırma Komisyonu - Son Dakika
Politika

TBMM İnternet Araştırma Komisyonu

Mutlu Çocuklar Derneği Proje Danışmanı Yrd.Doç.Dr.Mehmet Akif Ocak, internet kullanım kültürünün toplumda bir an önce oluşturulması gerektiğini belirtti.

23.05.2012 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mutlu Çocuklar Derneği Proje Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Ocak, internet kullanım kültürünün toplumda bir an önce oluşturulması gerektiğini belirtti.

TBMM Bilgi Toplumu Olma Yolunda Bilişim Sektöründeki Gelişmeler ile İnternet Kullanımının Başta Çocuklar, Gençler ve Aile Yapısı Üzerinde Olmak Üzere Sosyal Etkilerinin Araştırılması Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar'ın başkanlığında toplandı.

Toplantıda Mutlu Çocuklar Derneği Proje Danışmanı, Gazi Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Mehmet Akif Ocak, " Türkiye'de internet kullanım trendleri" başlıklı bir sunum yaptı.

İnternetin toplum üzerindeki etkilerini tam olarak anlayabilmek için Türkiye'deki internet kullanımına bakmak gerektiğini ifade eden Ocak, internet kullanımının, "vakit kaybı, asosyal yaşam, kötü içeriklerin psikolojik etkileri, bağımlılık" gibi riskleri bulunduğunu söyledi.

Türkiye'de google arama trendlerine bakıldığında, en çok "youtube, mynet, msn, indir, mp3 ve facebook"un kullanıldığını vurgulayan Ocak, İngiltere'de daha çok haber okuma, Fransa'da ise bilgi alma için internette arama yapıldığını söyledi.

Facebook arama teriminde de Türkiye'nin ilk sırada yer aldığını dile getiren Ocak, " Facebook gerçeği toplumumuzun kanayan yarası olma yolunda hızla ilerliyor" dedi.

Youtube'un yasaklandığı dönemde alternatif sitelerin kullanımının arttığına işaret eden Ocak, yasaklamanın bir çözüm olmadığını, internet kullanım kültürünün toplumda bir an önce oluşturulması gerektiğini vurguladı.

İnternet teknolojilerinin kullanımının Türkiye'de informal öğrenmeden çıkarılıp formal olarak öğretilmesi gerektiğini ifade eden Ocak, bu kapsamda ilkokulda çocuklara bilgisayar ve internet kullanımının öğretilmesi gerektiğini söyledi.

Ocak, "4+4+4 eğitim sistemini ve Fatih Projesini fırsat bilerek, internet teknolojisini formal olarak ele almamız lazım" dedi.

-"Çocuklar ve gençler kendilerini risklerden korumalı"

UNICEF Türkiye İletişim Sorumlusu Sema Hosta da "Dijital yurttaşlık ve güvenlik" başlıklı bir sunum yaptı. Hosta, değişen dijital ortam ile internet erişiminin pek çok fırsatı ve bazı riskleri beraberinde getirdiğini söyledi.

Gençleri ve çocukları fırsatlar ve kendilerini risklerden nasıl koruyacakları konusunda eğitmek gerektiğini vurgulayan Hosta, şöyle devam etti:

"Dijital yurttaşlık bir haktır. Kanun koyucular, gençlik ve dijital medya konularını fırsat ve riskleri de içererek kanıta dayalı biçimde tüm paydaşlarla, eğitimciler, kamu kuruluşları, ebeveynler, bakımla yükümlü olanlar, STK'lar, medya ve özel sektör ile değerlendirmelidirler. Politika yapıcılar gençlik ve dijital medya konularını ele alırken çatışan değerler ve yöntemler arası farklılıklar konusunda şeffaf olmaya hazırlıklı olmalıdır."

- TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM İnternet Araştırma Komisyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Marmaris Ticaret Odası, Yunanistan İzmir Başkonsolosu'nu ziyaret etti
    15:06 Marmaris Ticaret Odası, Yunanistan İzmir Başkonsolosu'nu ziyaret etti

    Marmaris Ticaret Odası yönetimi, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Alexandros Kostas'a nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette, kapı vizesi uygulaması ve vize başvuru süreçlerinde yaşanan sorunlar ele alındı. Marmaris Ticaret Odası Başkanı Ayhan, sorunların çözülmesi konusunda destek istediklerini belirtti ve Marmaris ile Rodos arasında ticaretin geliştirilmesine hazır olduklarını ifade etti.

  • CHP MYK, Yerel Yönetimler Çalıştayı için toplandı
    15:01 CHP MYK, Yerel Yönetimler Çalıştayı için toplandı

    CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında genel merkezde toplandı. Toplantıda 20-21 Nisan'da yapılacak Yerel Yönetimler Çalıştayı ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. Ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP heyeti, TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın cenaze törenine katıldı.

  • Balıkesir'de FETÖ/PDY Üyesi Firari Şüpheli Yakalandı
    15:01 Balıkesir'de FETÖ/PDY Üyesi Firari Şüpheli Yakalandı

    Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan hakkında 7 yıl 6 ay hapis cezası bulunan firari şüpheli, Kepsut ilçesinde yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli, adli işlemlerinin ardından tutuklanarak Balıkesir L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

  • Edremit Belediye Başkanı Şehit Ailelerini Ziyaret Etti
    14:58 Edremit Belediye Başkanı Şehit Ailelerini Ziyaret Etti

    Balıkesir'in Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, 14-20 Nisan Şehitler Haftası dolayısıyla ilçede ki şehit ailelerini ziyaret ederek bir kez daha acılarını paylaştı. Belediye Başkanı Ertaş, şehitlerin emaneti ailelerle yakından ilgilenerek, onların acılarını paylaştıklarını belirtti.

  • AFAD'da İklim Değişikliği Afet Yönetimi (İDAY) Projesi Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
    14:54 AFAD'da İklim Değişikliği Afet Yönetimi (İDAY) Projesi Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

    AFAD'da gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, İklim Değişikliği Afet Yönetimi (İDAY) projesinin kapsamı ve amaçları anlatıldı. Toplantıya, proje kapsamında pilot il seçilen Antalya, Trabzon'dan ve çalışma ziyaretlerinin gerçekleştirildiği ülkelerden yetkililer de katıldı. AFAD'ın müdahale konusundaki çalışmalarının yanı sıra risk azaltma çalışmalarının kapsamına da değinilen toplantıda, proje başlangıcından itibaren İklim Değişikliği Afet Yönetimi konusunda AFAD personeline eğitim verildiği, risk analizlerinde bulunulduğu, uyum planları geliştirildiği ve kamuoyunu bilgilendirme çalışmaları yürütüldüğü aktarıldı. Trabzon ve Antalya'dan gelen yetkililer, proje sonucunda kentlerde gerçekleştirilen değişimlere ilişkin sunumlar yaptı.

  • Samsun İl Emniyet Müdürü: Mahallelerde yapılan anlık şok uygulamalarla narkotik ve asayiş olaylarının önüne geçiliyor
    14:53 Samsun İl Emniyet Müdürü: Mahallelerde yapılan anlık şok uygulamalarla narkotik ve asayiş olaylarının önüne geçiliyor

    Samsun İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, mahallelerde yapılan anlık şok uygulamalarla narkotik ve asayiş olaylarının önüne geçildiğini belirtti. Arıbaş, muhtarlardan narkotik ve güvenlikle ilgili her konuyu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmelerini istedi ve ekiplerin 7 gün 24 saat görevde olduğunu bildirdi.

  • AK Parti Ovacık Belediye Başkanı Ahmet Şahin, ilçede eksik olan eczane ve akaryakıt istasyonu için gerekli görüşmelere başladı
    14:53 AK Parti Ovacık Belediye Başkanı Ahmet Şahin, ilçede eksik olan eczane ve akaryakıt istasyonu için gerekli görüşmelere başladı

    Ovacık Belediye Başkanı Ahmet Şahin, ilçede eksik olan eczane ve akaryakıt istasyonu için çalışmalara başladıklarını belirtti. Şahin, vatandaşların talep ve isteklerini kısa sürede çözmeye çalışacaklarını söyledi.

  • Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz: Elbistan'ımızı en kısa sürede ayağa kaldıracağız
    14:52 Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz: Elbistan'ımızı en kısa sürede ayağa kaldıracağız

    Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin ilk meclis toplantısında yaptığı açıklamada, Elbistan'ın depremden kaynaklanan problemlerini ve sosyal hayatını en kısa sürede düzelteceklerini söyledi.


Advertisement