TBMM İsrail'i Kınadı - Son Dakika
Politika

TBMM İsrail'i Kınadı

TBMM İsrail\'i Kınadı

TBMM, yayınladığı ortak bildiriyle Filistin’e kara harekatı başlatan İsrail’in Filistin halkı ve topraklarına yönelik saldırılarını kınadı.

18.07.2014 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM, yayınladığı ortak bildiriyle Filistin'e kara harekatı başlatan İsrail'in Filistin halkı ve topraklarına yönelik saldırılarını kınadı.

TBMM'de grubu bulunan partilerin ortak olarak hazırladıkları İsrail'i kınama bildirisinde, İsrail'in bölgede şiddet ortamının kaynağı olarak bölge barışını her defasında daha uzaklara ittiği belirtildi. Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Sadık Yakut'un okuduğu bildiride şu ifadelere yer verildi:

"TBMM olarak İsrail'in Gazze'de Filistin halkına bütün uyarılara rağmen artarak süren saldırılarını şiddetle kınıyoruz. İsrail'in katliama dönen bu saldırılarını uluslararası hukuk ve insan hakları hukukunun ağır ihlalleri olarak değerlendirmekteyiz. İsrail bu harekatla Gazze halkını yıkıma mahkum etmektedir. Karadan, havadan ve denizden ağır bombardıman altında tutulan Gazze'de can kaybı ve yaralı sayısının yükselmesini derin üzüntü ve kaygı ile karşılıyor, kadın ve çocuklar başta olmak üzere masum sivillerin öldürülmelerini ise tüm insanlığı yaralayan, kabul edilemez ve affedilemez bir insanlık suçu olarak görüyoruz. İsrail bölgedeki şiddet ortamının kaynağı olarak bölge barışını her defasında daha uzaklara itmiştir. TBMM; İsrail tarafından başta Gazze olmak üzere Filistin halkı ve topraklarına karşı yürütülen saldırılarını derhal durdurmasını, acil insani yardımlar başta olmak üzere Gazze dahil işgal altındaki Filistin topraklarına ulaşım ve erişimin serbestleştirilmesini teminen tüm engel ve ambargoların derhal kaldırılmasını, başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası kuruluşların Filistin halkına yönelik bu insanlık ve hukuk dışı saldırıların durdurulması için başta kalıcı ateşkesin sağlanması olmak üzere gereken her türlü adımı gecikmeksizin atmasını, tüm parlamentolar, hükümetler, kuruluşlar ve toplumların Filistin halkına karşı ortak vicdani sorumluluklarını yerine getirmesini bekler ve talep eder. Filistin halkının acılarının sarılması, yıkılan ve yok edilen altyapı ve benzeri ihtiyaçlarının karşılanması için alicenap halkımız bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerine düşeni yapacaktır. TBMM olarak acılarını derinden paylaştığımız Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya, davalarına sahip çıkmaya ve bütün koşullarda desteklemeye devam edeceğimizi bir kez daha ilan ederiz." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika TBMM İsrail'i Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement