TBMM Katip Üyesi Serdar Açıklaması - Son Dakika
Politika

TBMM Katip Üyesi Serdar Açıklaması

TBMM Katip Üyesi ve AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, "Sur, Cizre ve Şırnak bölgesinde yoğunlaşan terörle mücadelede son safhaya gelmiş durumdayız" dedi.

03.02.2016 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Katip Üyesi ve AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, "Sur, Cizre ve Şırnak bölgesinde yoğunlaşan terörle mücadelede son safhaya gelmiş durumdayız" dedi.

Serdar, Elazığ Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü bildirdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin terör sorununu da aşacağını vurgulayan Serdar, "Bu çerçevede özellikle Sur, Cizre ve Şırnak bölgesinde yoğunlaşan terörle mücadelede son safhaya gelmiş durumdayız. Başbakanımızın bölge milletvekilleriyle yaptığı istişare toplantısında, bu mücadelenin aşamaları ve sonrasında bölgeye ilişkin master bakış açısı ortaya konuldu" ifadesini kullandı.

Serdar, terör olaylarının bölgede bitmesinin ve asayişin sağlanmasının ardından sosyal ve ekonomik çalışmaların yapılması gerektiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Yapılacak çalışmalarla bölgeden göç etmeye mecbur kalmış, işini ve mülkiyetini kaybetmiş vatandaşlarımıza destek ve yardım söz konusu olacak. Güvenlik konseptimizi yeniden gözden geçirmiş olacağız. Terörün geri dönüşünü engellemek için çeşitli güvenlik önlemleri söz konusu olacak. Yine bölgede sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleriyle periyodik toplantılar yaparak algı yönetiminin önüne geçmek için kamu diplomasisini yürütmek açısından yeni bir bakış açısı olarak bölgeye yaklaşıyoruz."

Türkiye'deki sorunlara hiçbir zaman tek bir bakış açısıyla yaklaşmadıklarına işaret eden Serdar, kısa süre içerisinde sıkıntıların aşılacağını, ekonomik atılımlarla sosyal ve ekonomik refah seviyesinin artışa geçeceğini belirtti.

"PYD tam bir terör örgütüdür"

Serdar, Türkiye'nin PYD'yi PKK'nın uzantısı ve işbirlikçi olarak terör listesinde değerlendirdiğini aktararak, şöyle konuştu:

"Özellikle Suriye iç karışıklığından sonra yaşanan olaylar göstermiştir ki PYD tam bir terör örgütüdür. Bu anlamda zaman zaman Türkiye'yi hedef alan eylemleri de olmuştur. Bizim PKK ile mücadelemizde onlara ait silahlara el koyduğumuzu da PYD'nin elinde Rus yapımı silahlar da olduğunu görüyoruz. Bu açıdan Suriye iç karışıklığında bazı devletlerin tavır alış biçimlerini çok yanlış buluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak biz hiçbir devletin iç sorunlarına bu anlamda müdahil olmadık. Suriye meselesindeki müdahilliğimiz, sınır komşumuz olması, orada yaşanan olayların zaman zaman direk ve en direk olarak bizi ilgilendirmesi, bölgede önemli bir aktör olmamız nedeniyledir.Türkiye Cumhuriyeti burada misilleme mantığı ile hareket etmez. Ancak uluslararası alana bunu hukuk anlamında tartışır."

"Türkiye'de muhalefet boşluğu var"

Serdar, Türkiye'de bir muhalefet boşluğu olduğuna vurgularak, "Biz yeterli ve etkin bir muhalefet olmasını her zaman istiyoruz. Çünkü bu bizi daha dinamik tutar. Oysa anamuhalefet partisi bugüne kadar bir şey üretemedi, topluma bir şey veremedi. Biz, bu ülkede kutuplaşmaktan şikayetçi olan bir partinin liderinin, kutuplaştırıcı bir dil ve üslup kirliliği içerisinde siyaset yapmasının doğru olmadığını düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Serdar, siyaset dilinin çok daha yapıcı, Türkiye'nin işine yarar bir dil olması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Katip Üyesi Serdar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:52 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:37 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar
    00:48 Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar

    Yerel seçimlerde AK Parti'den CHP'ye geçen Afyonkarahisar'da çiçeği burnunda Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye binasının pek çok yerinde gizli kamera ve böcek bulunduğunu söyledi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa'da yoğun temaslarda bulundu
    00:24 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa'da yoğun temaslarda bulundu

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Sosyalistler, Yeşiller ve Demokratlar (SOC) Grubu Başkanı Frank Schwabe'nin davetiyle Fransa'nın Strazburg kentine gitti. Özel, grup toplantısına katıldı, üyelerle görüştü ve eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile bir araya geldi.

  • ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi
    00:23 ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi

    ABD Başkanı Joe Biden, Pensilvanya'nın Scranton kentine yaptığı ziyarette İkinci Dünya Savaşı sırasında Pasifik harekâtında görev yapan amcasının savaş anıtını ziyaret etti. Biden, amcasının uçağının düşmesinin ardından Yeni Gine'de yamyamlar tarafından yenildiğini ima etti. Askeri kayıtlar ise uçağın Pasifik üzerinde kaybolduğunu gösteriyor.


Advertisement