TBMM Katip Üyesi Serdar Açıklaması - Son Dakika
Güncel

TBMM Katip Üyesi Serdar Açıklaması

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Katip Üyesi ve AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, "Olağanüstü halden sonra terör örgütlerinin eylem biçimlerinin farklı bir formata dönüştüğünü görüyoruz.

24.08.2016 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Katip Üyesi ve AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, "Olağanüstü halden sonra terör örgütlerinin eylem biçimlerinin farklı bir formata dönüştüğünü görüyoruz. Türkiye bu terör örgütlerinin birebir eylemleriyle muhatap oluyor." dedi.

Anadolu Ajansı Elazığ Büro Müdürlüğü'nü ziyaret eden Serdar, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. FETÖ ihanet şebekesinin yaklaşık 40 yıllık bir yapılanma ile devletin birtakım kademelerine ve iş çevresine sızdığını belirten Serdar, temizlik çalışmalarının titiz bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Türkiye'de kaos oluşturmaya çalışan terör örgütlerinin küresel işbirlikçilerinin olduğunu vurgulayan Serdar, halk bunların bu coğrafyada kaos oluşturma ve Türkiye'yi iç karışıklığa taşıma gibi bir emelinin olduğunu görünce uzun süre meydanlarda devletine, milletine sahip çıktığını hatırlattı.

Bu konuda millete minnettar olduklarını ifade eden Serdar, "Olağanüstü halden sonra terör örgütlerinin eylem biçimlerinin farklı bir formata dönüştüğünü görüyoruz. Türkiye bu terör örgütlerinin birebir eylemleriyle muhatap oluyor. Özellikle son zamanlarda canlı bomba eylemleriyle Türkiye'nin birçok yeri hedef alındı. Geçtiğimiz hafta Elazığ Emniyet Müdürlüğünü hedef alan bir bombalı saldırı ile karşı karşıya kaldık." diye konuştu.

Küresel aktörlerin bu coğrafyada yapmış olduğu planlamalarla Türkiyeyi devre dışı bırakma eğilimi olduğunu dile getiren Serdar, bu coğrafyada yapılan planlamalar ve gelişen olayların Türkiye'nin önemli bir aktör olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Serdar, Türkiye'de bir Suriye, bir Irak çıkarma gibi tavrın hiçbir zaman için karşılık bulamayacağı ve en şiddetli şekilde karşılık alacağını herkesin gördüğünü vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biriniz değil, hepiniz gelin" söylemi ile PKK, FETÖ ve DAEŞ gibi terör örgütlerinin küresel bazda aynı kaynaklardan beslendiğini ve Türkiye'yi hedef alan bir politika içerisinde hareket ettiklerine işaret ettiğini ifade eden Serdar, "Dolayısıyla bunun farkında olduğumuz için biz bu sorunları millet olarak yeneceğiz ve bu bölgede bizden beklentisi olan toplumların da inşallah umudu olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

DAEŞ'e yönelik 'Fırat Kalkanı' operasyonu

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ unsurlarından temizlenmesi amacıyla başlatılan harekata da değinen Serdar, son zamanlarda Türkiye'nin özellikle Kilis Karkamış bölgesinde havan topu hedefi haline geldiğine dikkati çekti.

Son zamanlarda 50'nin üzerinde havan topunun Türkiye tarafına isabet ettiğini ve birçok vatandaşın da yaşamını yitirdiğini aktaran Serdar, "Biz o bölgede sınır güvenliğinin temini ve bölgenin DAEŞ unsurlarında temizlenmesi anlamında hem kendi güvenliğimiz hem de sınır güvenliğimiz açısından bu kara operasyonunu gerçekleşmiş bulunuyoruz." diye konuştu.

Fırat Kalkanı operasyonunun temel hedefinin sınır güvenliği olduğunu vurgulayan Serdar, şunları söyledi:

"Türkiye'nin birtakım kırmızı çizgileri olduğu da daha önce deklere edilmişti. Özellikle Fırat'ın batısına yönelik bizim kırmızı çizgilerimiz var. Bu noktada bizim sınırlarımız ve iç bölgelerimiz saldırılardan etkilenince sınır güvenliği temin anlamında hava ve kara birlikleriyle bugün bu müdahaleyi başlatmış olduk. Müdahalenin temel amacı sınır güvenliğinin temini, bölgenin DAEŞ unsurlardan temizlenmesi. Onunla birlikte Türkiye'nin zaten PYD ve YPG tavrı itibariyle de ülke için tehdit oluşturacak unsurlardan temizlenmesi hedef alınmıştır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TBMM Katip Üyesi Serdar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement