TBMM Kit Komisyonu Başkanı Kinay Açıklaması - Son Dakika
Yerel

TBMM Kit Komisyonu Başkanı Kinay Açıklaması

"TBMM KİT Komisyonu Başkanlığı görevini ve sorumluluğunu tüm Kütahyalı hemşehrilerim adına gururla yürütmekteyim. Bu noktada bir itibar var ise Kütahya'nındır"

06.09.2014 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı Hasan Fehmi Kinay, görevi ve sorumluluğunu, Kütahyalı hemşehrileri adına gururla yürüttüğünü bildirdi.

Kinay, yaptığı yazılı açıklamada, temsil ettiği makamın itibarının Kütahya'ya ait olduğunu belirtti.

Başkanı olduğu komisyonun, 35 milletvekili ile TBMM'de en büyük komisyonlardan biri olduğunu vurgulayan Kinay, şunları kaydetti:

"KİT Komisyonunun denetlediği kurumlar arasında TRT, Toplu Konu İdaresi, Devlet Demir Yolları, İller Bankası, Türkiye Kömür İşletmeleri, Ziraat Bankası, Halkbank, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Milli Piyango İdaresi, Devlet Hava Meydanları İşletmesi gibi 86 büyük kuruluş yer almaktadır. Dolayısıyla işlevi ve görevleri açısından da TBMM'de öne çıkan komisyonlar arasında yer alır. TBMM KİT Komisyonu Başkanlığı görevini ve sorumluluğunu, tüm Kütahyalı hemşehrilerim adına gururla yürütmekteyim. Bu noktada bir itibar var ise Kütahya'nındır. Bazı çevreler tarafından son zamanlarda bu konu ve makamın anlamsız şekilde alay konusu haline getirilme çabalarını üzülerek müşahede ediyorum. Zira, 'kırmızı plaka polemiği' de Sayın Alim Işık tarafından başlatılmıştır. Aslında kendisi, içindekileri dışa vurmuştur. Bizi bilenler bilir, tevazudan ödün vermeyiz. Bu çerçevede yapılan alaycı eleştirileri kınıyorum." - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel TBMM Kit Komisyonu Başkanı Kinay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement