TBMM'nin Milletvekillerinin Makam Araçlarına Ödediği Fatura Belli Oldu - Son Dakika
Ekonomi

TBMM'nin Milletvekillerinin Makam Araçlarına Ödediği Fatura Belli Oldu

TBMM\'nin Milletvekillerinin Makam Araçlarına Ödediği Fatura Belli Oldu

TBMM'nin Audilerine aylık 5 bin 893 lira, Passatlarına 3 bin 443 lira ödeniyor.

25.05.2015 17:22  Güncelleme: 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM'nin 71 makam aracı bulunuyor. Komisyon başkanlarından aday olanlar seçim propagandasına bu araçlarla çıkıyor, aday yapılmayanlardan ise otomobili teslim eden yok.

ARAÇLAR SEÇİM GEZİLERİNDE

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e 1 milyon liraya alınan makam otomobili tartışmasına, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "araçların bütçe içindeki payı çerez parası bile değil" sözleriyle katılmıştı. TBMM'nin kiraladığı otomobillerin önemli bir kısmı sivil plaka takılıp seçim gezilerinde kullanılıyor. Aday yapılmayan komisyon başkanları ise makam araçlarını TBMM Başkanlığı'na teslim etmedi.

KİMLERDE MAKAM ARACI VAR?

TBMM, komisyon başkanları, divan üyeleri gibi görevli milletvekillerine makam otomobili tahsis ediyor. Resmi hizmetlerde kullanılması gereken araçlardan kırmızı plaka söküldü ve şimdi sivil plakalı olarak seçimlerde kullanılıyor. Araçların tüm giderleri de TBMM bütçesinden karşılanıyor.

MAKAM ARAÇLARINA ÖDENEN FATURA

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, TBMM'nin kiraladığı 71 makam aracı bulunduğunu belirtti. Kiralanan Audi marka otomobillere aylık 5.893 TL, Volkswagen otomobiller için de aylık 3.443 TL kira ödeniyor.

RESMEN CEVAPLANDI

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı tarafından yapılan araç kiralama hizmeti alımlarına ilişkin Yakut şu bilgileri verdi:

- 2 Ocak 2015 ile 31 Aralık 2016 döneminde Sözkur Turizm Şirketi'nden 59 araç kiralandı. 2014 model Audi A6 ve 2014 model Volkswagen Passat araç kiralaması yapıldı. Bu araçlar TBMM başkanlık divanı üyeleri, grup başkanvekilleri ve makamları, komisyon başkanları ve makamları tarafından kullanılıyor.

- 12 Ocak 2015 tarihinden itibaren Simetri Filo Araç kiralamadan 2 tane 2013 model Volkswagen Passat araç kiralandı. Bu araçlar TBMM Başkanlık divan üyeleri, TBMM başkanvekilleri ve TBMM grup başkanlarına tahsis edilmek üzere İstanbul'daki birimlerin hizmetine verildi.

- 2015'te 11 ay kullanılmak üzere Pak Temiz Limited Şirketi'nden 6 tane 2013 model ve üzeri dizel motor hacmine sahip binek araç, 3 tane 2013 model üzere motor hacimli binek araç, 1 tane 2013 model dizel motor hacmine sahip binek araç; divan üyeleri, grup başkanlarının birimlerine tahsis edildi.

- Kiralanan her bir Audi A6 marka araç için 5.983 TL, her bir Volkswagen Passat marka araç için 3.443 TL aylık kira bedeli ödeniyor. (Kaynak:Sözcü)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi TBMM'nin Milletvekillerinin Makam Araçlarına Ödediği Fatura Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (65)

  • Taraf: Müslümanım ama Bundan sonra Türk değilim. 5 24 Yanıtla
  • kazim toker: akp ye attıgıma pışmanım oyu asla atmam artık bu zavallı partıye 26 2 Yanıtla
  • batmanlı72: yazıklar olsun size . 21 0 Yanıtla
  • Ferdi Erkan: Vatandaş Eşek nasıl olsa ödüyor 17 0 Yanıtla
  • Md: Yiyin beyler yiyin ıksırıncaya kadar tıksırıncaya kadar yiyin ama bu kul hakkıdır unutmayın birgün mutlaka sizden cıkar 16 0 Yanıtla
  • Faruk: Yaavvv çerez parası nolacak 15 0 Yanıtla
  • yargilanacaksiniz: haram olsun , zikkim olsun 15 0 Yanıtla
  • Adil: Buyle adalet mi olur birde haktan hukuktan konuşuyorlar bunlar tüyü bitmemiş yetimin hakkını çalıyorlar 13 1 Yanıtla
  • Ottoman04: Ben işçiyim zerre miktarı hakkım varsa haram olsun. Milletin bakanları bisiklet ile gitsin makama bizimkiler audi passat ile 13 1 Yanıtla
  • faruk: Benden yana HARAM OLSUN... 12 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement