TBMM Soma Faciası Araştırma Komisyonu - Son Dakika
Politika

TBMM Soma Faciası Araştırma Komisyonu

Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan'ın komisyona davet edilmesi Ekim ayına ertelendi.

21.07.2014 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Soma'daki Maden Faciasını Araştırma Komisyonu Başkanı AK Parti Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, sağlık sorunları bulunan Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan'ın komisyona Ekim ayı içerisinde davet edilmesine hususunda mutabakat sağlandığını bildirdi.

Alaboyun, yaptığı basın açıklamasında, komisyonun kurulduğu günden beri, 13 toplantı ve 2 yerinde inceleme ziyareti yaptığını, bu toplantılarda 20'si kamu, 12'si sivil toplum ve 19'u özel kurum olmak üzere toplam 51 kişiyi dinlediğini hatırlattı.

Daha öce bu hafta Çarşamba günü dinleneceği açıklanan Alp Gürkan'ın sağlık sorunları nedeniyle komisyona davetinin Ekim ayı içerisinde bir tarihe ertelenmesi kararı alındığını kaydeden Alaboyun, şu ifadeleri kullandı:

"Soma Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Soma Kömür A.Ş. şirket ortağı Can Gürkan, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Ramazan Doğru, Soma Eynez İşletme Müdürü Akın Çelik ile vardiya amirleri ve diğer yetkililerden, yaşanan elim maden kazasının öncesin ve sonrası hakkında bilgi almanın daha yararlı olacağı kanısına varılmıştır. Bu amaçla Ramazan Bayramı sonrasında uygun bir tarihte tutukluların bulunduğu Aliağa Ceza İnfaz Kurumuna bir heyetle çalışma ziyareti gerçekleştirmek hususunda Adalet Bakanlığımızla irtibata geçilmiştir. Bu doğrultuda şuan sağlık sorunları bulunan Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan'ın Komisyonumuzda, Ekim ayı içerisinde davet edilmesi hususunda mutabakat sağlanmıştır." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Soma Faciası Araştırma Komisyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement