TBMM Yasa Dışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu - Son Dakika
Yerel

TBMM Yasa Dışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu

TBMM Yasa Dışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu

TBMM Yasa Dışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu üyesi AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, "Yasa dışı dinlemeler konusunda toplumun her kesiminde, siyasetçisinde, bürokratında, kamu dairesinde bile bir tedirginlik var" dedi.

26.02.2013 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Yasa Dışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu üyesi AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, "Yasa dışı dinlemeler konusunda toplumun her kesiminde, siyasetçisinde, bürokratında, kamu dairesinde bile bir tedirginlik var" dedi.

Ercoşkun, Bolu'da gazetecilere yaptığı açıklamada, komisyonun geçen hafta başkan ve başkan yardımcılarını seçtiğini belirterek, yapılan seçimin ardından görevlerine başladıklarını söyledi.

Komisyonun ilk olarak devletin resmi kurumlarının dinlemeler konusunda nasıl çalıştığını incelediğini ifade eden Ercoşkun, "Emniyet ve jandarma teşkilatı olarak bu dinleme süreci, resmi dinleme süreci nasıl çalışıyorlar bunu incelemek istedik. Nereden, nasıl izin alınıyor. Bunun neticesinde bu kurumlar ne tür işlemler yapıyor. İlk önce bunların bilgilerini aldık" diye konuştu.

Ercoşkun, bu kurumları, dinlemelerle ilgili çalışmalarının halkın zihnindeki şüpheleri kaldırmak için incelediklerini vurgulayarak, "Bunları öğrenmek lazım ki toplumun zihninde oluşan dinleme ve aynı zamanda izlenme ile alakalı tedirginliklerin neden kaynaklandığını, hangi faktörlerden kaynaklandığını ve bunların nasıl ortadan kaldırılabileceğini tam olarak anlayalım, algılayalım" ifadelerini kullandı.

Bundan sonraki süreçte bu konuyla ilgili özelikle hukuksal anlamda eksikliklerin olup olmadığını, yurt dışındaki örneklerine bakacaklarını dile getiren Ercoşkun, söz konusu ülkelerde bu konunun nasıl işlenip neticelendirildiğine ilişkin karşılaştırılmalı olarak hazırlanan raporları inceleme fırsatlarının olacağını kaydetti.

Ercoşkun, iletişim firmalarıyla da görüşülebileceğini dile getirerek, buralarda da fiili olarak gidip görme noktasında da bir kanaatlerinin olduğunu ifade etti.

-"Hukuksal adımların atılması tavsiye edilebilir"-

Mecliste geçen dönemlerde bu tür çalışmaların yapıldığını hatırlatan Ercoşkun, şöyle konuştu:

"Zaman zaman bu dinlemelerle ilgili hat safhada olaylar oluyor. Önder Sav ile ilgili olan dinleme olayını biz inceledik. O zaman konu ile ilgili bir komisyon çalışmış ve o olayın nasıl olduğu ile alakalı bir rapor hazırlanmış. Biz de bunu inceledik. Yasa dışı dinlemeler konusunda toplumun her kesiminde, siyasetçisinde, bürokratında kamu dairesinde bile bir tedirginlik var. 'Ben acaba dinleniyor muyum-' veya 'Ben acaba izleniyor muyum-' gibi tedirginlikleri bir kere algılamak lazım. Belki bununla alakalı bir kamuoyu araştırmaları da yaptırılabilir. Netice itibari ile bunlar nereden kaynaklanıyor. Bu faktörlerin çözümü ile alakalı gerekirse hukuksal adımların da atılmasını tavsiye edeceğiz."

Muhabir: Zafer Göder - Abdülhamid Hoşbaş

Yayıncı: Murat Paksoy - BOLU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel TBMM Yasa Dışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement