TBMM'ye Çanta, Ysk'ya Çuval Üretiyorlar - Son Dakika
Yerel

TBMM'ye Çanta, Ysk'ya Çuval Üretiyorlar

TBMM\'ye Çanta, Ysk\'ya Çuval Üretiyorlar

Hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılması, meslek ve sanat öğrenmeleri için cezaevlerinde kurulan atölye ve tesislerde deriden battaniyeye, tekstil ürünlerinden oyun parkı sistemlerine, süt ürünlerinden süs eşyalarına kadar birçok alanda üretim yapılıyor TBMM'ye protokol çantasından Yüksek Seçim Kurulu'nun seçimlerde kullandığı çuvala, askeriyedeki nevresim havludan ceset torbasına kadar birçok ürün mahkumların elinde şekilleniyor.

09.09.2014 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RAMAZAN ERCAN - Hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılması, meslek ve sanat öğrenmeleri için cezaevlerinde kurulan atölye ve tesislerde deriden battaniyeye, tekstil ürünlerinden oyun parkı sistemlerine, süt ürünlerinden süs eşyalarına kadar birçok alanda üretim yapılıyor.

TBMM'ye protokol çantasından Yüksek Seçim Kurulu'nun seçimlerde kullandığı çuvala, askeriyedeki nevresim havludan şehit torbasına kadar birçok ürün mahkumların elinde şekilleniyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Türkiye'nin çeşitli illerindeki Ceza İnfaz Koruma İşyurdu Müdürlüğü'ndeki hükümlü ve tutuklularca üretilen el emeği ürünler çeşitli fuarlar ve organizasyonlarda vatandaşlara satılıyor.

Bu yıl 83.'sü gerçekleştirilen İzmir Enternasyonal Fuarı'na katılan 48 farklı Ceza İnfaz Koruma İşyurdu Müdürlüğü'ndeki tutuklu ve hükümlülerin ürettiği ürünler sergilendi, satışa çıkarıldı.

-TBMM'ye çanta, YSK'ya çuval üretiyorlar

Türkiye'de deri sektörünün öncü kentlerinden Uşak'ta bulunan E Tipi Kapalı Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü'ndeki tutuklu ve hükümlüler, deri ürünleri üretiyor. TBMM Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı'nın talebi doğrultusunda Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı ve Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi organizasyonu için 900 adet protokol çantası üreten ceza infaz kurumunda yapılan deri montlar, manto, kabanlık, yağmurluk piyasa fiyatının neredeyse yarı fiyatına satılıyor.

Uşak E Tipi Kapalı Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü İnfaz Koruma Memuru Ömer Yılmaz, yaklaşık 900 mahkumdan 85-90'ının atölyelerde çalışarak üretim yaptığını, piyasada 600-700 liralık deri montu 230 liraya, 350-400 lira arasında değişen fiyatlarla satılan büro tarzı çantaları ise 170 liradan sattıklarını belirtti.

Yılda yaklaşık 5 bin adet deri mont ürettiklerini ifade eden Yılmaz, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na 9 bin adet pike, 2 bin civarında yağmurluk, 6 bin adet ceset torbası ile cezaevlerine battaniye ürettiklerini kaydetti. Yılmaz, tutuklu ve hükümlülerin atölyelerdeki çalışmaları karşılığında sigortalı olduklarını, maaş aldıklarını ve yıl sonunda kar payı aldıklarını ifade etti.

"Tekstilin Başkenti" Denizli'deki Bozkurt Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda ise tekstil ve ürünleri üretiliyor. Ürün satışı yapan İnfaz Koruma Memuru Elif Yıldırım, 350-400 civarında mahkumun bulunduğu cezaevinde nevresim, havlu, bornoz, el dokuma ürünler, ipek, şal, masa örtüsü gibi tekstil ürünleri ve ev tekstili ürettiklerini ifade etti.

Yıldırım, askeriyeye 25 bin adet nevresim takımı, 10 bin adet havlu, Yüksek Seçim Kurulu'na ise seçim çuvalları ürettiklerini kaydetti. Yıldırım, mahkumların hem meslek öğrenip meslek sahibi olduğunu hem de bunun karşılığında sigortasının yatıp para kazandığını söyledi.

-2 bin tonluk süt üretiyorlar

Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda ise yumurta, süt ve süt ürünleri üretimi gerçekleştiriliyor. İnfaz Koruma Memuru Koray Özküten, ceza infaz kurumundaki yaklaşık 500 kişinin çeşitli kurslardan geçirildiğini ve üretime katkıda bulunduğunu belirtti. Tavuk, küçük ve büyükbaş hayvanların bulunduğu infaz kurumunda mandıralarını yenilediklerini ve 1500 metrekarelik bir alanda üretim gerçekleştirdiklerini dile getiren Özküten, ayda yaklaşık 2 bin ton süt ürettiklerini ifade etti.

Özküten, yumurta, süt ve süt ürünlerinin diğer cezaevleri ile bazı satış noktalarında satıldığını kaydetti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel TBMM'ye Çanta, Ysk'ya Çuval Üretiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement