7 Haziran Seçimlerinden Sonra Olduğu Gibi TBBM'yi Yine Baykal Açacak - Son Dakika
Güncel

7 Haziran Seçimlerinden Sonra Olduğu Gibi TBBM'yi Yine Baykal Açacak

7 Haziran Seçimlerinden Sonra Olduğu Gibi TBBM\'yi Yine Baykal Açacak

1 Kasım seçimlerinin ardından gözler parlamentonun açılışına çevrildi. Kesin sonuçların açıklanmasıyla Meclis'in açılışını en yaşlı vekil sıfatıyla Deniz Baykal yapacak.

03.11.2015 00:06  Güncelleme: 00:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksek Seçim Kurulu'nun 1 Kasım Milletvekili Genel Seçiminin kesin sonuçlarını ilan etmesinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışını 'en yaşlı vekil' sıfatıyla CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal yapacak. Baykal; 15., 16., 18., 19., 20., 22., 23., 24. ve 25. dönemlerde milletvekili olarak parlamentoda yer aldı.

GEÇİCİ BAŞKANLIK GÖREVİNİ YÜRÜTECEK

TBMM yasama dönemi; 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin kesin sonuçların YSK ve Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu kanallarında ilanını takip eden 5. gün saat 15.00'te toplanacak. Genel Kurulun ilk oturumundan başlayarak Meclis Başkanı seçilinceye kadar, en yaşlı milletvekili olan 77 yaşındaki Deniz Baykal, geçici başkanlık görevini yürütecek. Aynı gün önce milletvekillerinin and içme töreni yapılacak, ardından TBMM Başkanı için seçime geçilecek.

MECLİS'İN EN KIDEMLİ VEKİLİ OLACAK

Dört siyasi partinin temsil edileceği 26. Dönem Parlamentosu'nda, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Meclis'in en kıdemli vekili olacak. Baykal, aynı zamanda Meclis'in en eski vekillerinden biri olma özelliğini de koruyacak.

Son Dakika Güncel 7 Haziran Seçimlerinden Sonra Olduğu Gibi TBBM'yi Yine Baykal Açacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Dersim : Davutoğulunda daha yakışklı 0 0 Yanıtla
  • Tatli: utanmadan hala yalakalik yapiyorsun 0 0 Yanıtla
  • 1000 göllü musa: Kaç günlüğüne ?yazık ya bu adam meclis başkanı olsun vijdan azabı cekiyom ... 0 0 Yanıtla
  • NE HAK KALDI NE ADALET: Haziran secimlerinden sonra AKP ne gibi iyi seyler yapti ki oyunu 8 puan artirabildi. Tam tersi issizlik artti,enflasyon artti, ic ve dis borc artti,Dolar yukseldi,Tv kanallari kapatiliyor,dis iliskiler yerlerde surunuyor,bombalar patliyor,can ve mal guvenligi kalmadi vs.vs. Herkesi aptal sanmasinlar,sanki bu ulkede secimler adil bir sekilde mi yapiliyor. 0 0 Yanıtla
  • AvsarBey: ne yüzsüz adamsin be baykal, yazik sana. cekil kösene be mubarek adam 0 0 Yanıtla
  • Günah: Gözlük kullanmak günahtır. Allaha karşı gelmektir. Allah gözlerini bozduysa bir sebebi vardır.Gözlük takıp inadına görmeye çalışmak çok günahtır.Şeytana uymayın. 0 0 Yanıtla
  • AvsarBey: ihanet camurusun baykal 0 0 Yanıtla

Advertisement