İzmir-Torbalı Hattı'nda Yeni Demiryolu Bekleniyor - Son Dakika
Güncel

İzmir-Torbalı Hattı'nda Yeni Demiryolu Bekleniyor

Devlet Demiryolları, İzmir-Torbalı tren hattında inşaatlar tamamlanamadığı için yüklenicilere süre uzatımı vermek durumunda kalındığını bildirdi.

02.09.2014 16:42  Güncelleme: 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TCDD, Cumaovası-Torbalı- Tepeköy 2 yıl önce 2. Hat çalışmalarını tamamladığı, Elektrifikasyon ve Sinyalizasyon çalışmalarını ise 2 yıl önce başlattığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen inşaatlar tamamlanamadığı için yüklenicilere süre uzatımı vermek durumunda kalındığını ifade etti.

TCDD, bugün bir ulusal gazetenin "İzmir Ege" ekinde "İZBAN Torbalı hattına SİNYALİZASYON ENGELİ" başlıklı habere ilişkin yazılı açıklama yaptı. Haberde, Torbalı-İzmir hattında Belediye'nin yükümlülüğünü yerine getirmesine karşın, TCDD'nin sinyalizasyonu ve elektrifikasyonu bitiremediği için hattın açılmadığının vurgulandığı ve TCDD görevini yerine getirmemekle suçlandığının belirtildiği açıklamada, Cumaovası-Torbalı-Tepeköy arasındaki tek hattın çift hatlı hale dönüştürülmesi projesinin yaklaşık iki yıl önce tamamlandığı ve elektrifikasyon, sinyalizasyon ve telekomünikasyon için çalışmalara başlandığı ifade edildi.

Söz konusu hattın elektrifikasyonu için ihalenin gerçekleştirildiğinin, 19 Temmuz 2012 tarihinde sözleşmenin imzalandığının ifade edildiği açıklamada, 420 günde gerçekleştirilmesi planlanan elektrifikasyon sistemlerinin İzmir Büyükşehir Belediyesinin alt-üst geçit ve durak inşaatlarını tamamlayamaması nedeniyle yükleniciye 380 gün ek süre verilmek zorunda kalındığı vurgulandı.

Teknik olarak bir demiryolu hattında altyapı ve duraklarda çalışmalar tamamlandıktan sonra elektrifikasyon ve sinyalizasyon çalışmalarına başlandığının vurgulandığı açıklamada, çalışmalar tamamlanmadan kablo çekimi ve montajlar gerçekleştirilemediği, test ve devreye alma çalışmalarının yapılamadığı belirtildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı üstlenilen banliyö duraklarının yapımının tamamlandığının kaydedildiği açıklamada, "TCDD 2 yıl önce 2. Hat çalışmalarını tamamlamış, Elektrifikasyon ve Sinyalizasyon çalışmalarını ise 2 yıl önce başlatmış, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen inşaatlar tamamlanamadığı için yüklenicilere süre uzatımı vermek durumunda kalmış, böylece montaj ve devreye alma çalışmalarını tamamlayamamıştır" denildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İzmir-Torbalı Hattı'nda Yeni Demiryolu Bekleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement