TCDD'den Vatandaşlara İlaçlama Uyarısı - Son Dakika
Güncel

TCDD'den Vatandaşlara İlaçlama Uyarısı

TCDD\'den Vatandaşlara İlaçlama Uyarısı

TCDD, Mersin, Adana ve Maraş başta olmak üzere birçok ilde, demiryolları hat ve istasyonlarında 10-25 Mart tarihleri arasında ilaçlama çalışması yapacak yapılacak.

03.03.2014 14:04  Güncelleme: 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'na ait Mersin, Adana, Hatay, Kahrammaraş, Gaziantep, Mardin, Niğde, Karaman ve Konya il sınırları içindeki demiryolları hat ve istasyonlarında 10-25 Mart tarihleri arasında otlarla mücadele kapsamında ilaçlama yapılacak. TCDD yaptığı açıklamada, insan ve hayvan sağlığı açısından tehlike oluşturan ilaçlama nedeniyle, belirtilen hat kesimleri ile istasyon çevresinde vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi.

OTLARLA MÜCADELE KAPSAMINDA İLAÇLAMA YAPILACAK

TCDD'ye ait Mersin, Adana, Hatay, Kahrammaraş, Gaziantep, Mardin, Niğde, Karaman ve Konya il sınırları içindeki demiryolları hat ve istasyonlarında 10-25 Mart tarihleri arasında otlarla mücadele kapsamında ilaçlama yapılacağı belirtilen açıklamada,

"VATANDAŞLARI DİKKATLİ OLMASI KONUSUNDA UYARIYORUZ"

"Mücadelede kullanılan ilaçlar, insan ve hayvan sağlığını etkileyici özellik taşıdığından, demiryolları güzergahı ve 10 metre yakınındaki arazilerde ilaçlama tarihlerinden 10 gün sonrasına kadar vatandaşların dikkatli olmaları, belirtilen bu yerlerde hayvanları otlatmamaları, ot hasadı yapmamaları önemle duyurulur" denildi.

İlaçlama programı şu şekilde:

-10-13 Mart tarihleri arasında Mersin- Adana- Toprakkale, İskenderun, Fevzipaşa.

-14-20 Mart tarihleri arasında Fevzipaşa, İslahiye, Meydanekmez, Köprüağzı, Kahramanmaraş, Narlı, Gaziantep, Karkamış, Çobanbey, Akçakale, Ceylanpınar, Şenyurt, Mardin, Nusaybin.

-23-25 Mart tarihleri arasında Adana, Yenice, Ulukışla, Karaman, Konya, Horozluhan.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel TCDD'den Vatandaşlara İlaçlama Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement