Tcg Gediz'in Tarihi Gezi Sonrası İlk Ziyaretçisi Öğrenciler Oldu - Son Dakika
Güncel

Tcg Gediz'in Tarihi Gezi Sonrası İlk Ziyaretçisi Öğrenciler Oldu

Tcg Gediz\'in Tarihi Gezi Sonrası İlk Ziyaretçisi Öğrenciler Oldu

Japonya’nın Kushimoto kıyılarında 125 yıl önce batan Ertuğrul firkateyninin aynı rotasını takip ederek Uzakdoğu’ya giden Deniz Kuvvetlerine ait savaş gemisi TCG Gediz yurda döndükten 4 buçuk ay sonra kapılarını ilk kez öğrenciler için açtı.

21.01.2016 09:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Japonya'nın Kushimoto kıyılarında 125 yıl önce batan Ertuğrul firkateyninin aynı rotasını takip ederek Uzakdoğu'ya giden Deniz Kuvvetlerine ait savaş gemisi TCG Gediz yurda döndükten 4 buçuk ay sonra kapılarını ilk kez öğrenciler için açtı.

Geçen yıl Nisan ayında tarihi Japonya yolculuğuna çıkan ve 4 buçuk ay önce Aksaz Deniz Üssü'ne dönen TCG Gediz Fırkateyn'inin ilk ziyaretçileri öğrenciler oldu.

Marmaris Ortaokulu ve Atatürk İlkokulu'ndan 53 öğrenci, gemi ziyaretinde unutulmaz dakikalar geçirdi. TCG Gediz'e çıkan Öğrencileri gemi komutanı Deniz Kurmay Yarbay Levent Gün selamlayarak karşıladı. Ziyaretin ilk ayağında öğrencilere TCG Gediz gemisi ve Japonya ziyaretinin tanıtıldığı bir sinevizyon izlettirildi. Gemi komutanının çocuklara gemi hakkında bilgi vermesinin ardından, öğrenciler geminin farklı noktalarını gezdi, personelden bilgi aldı ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Yaklaşık bir saat süren ziyaretin ardından çocuklar, gemi komutanı ve personel tarafından uğurlandı.

Ziyaretin ardından farklı bir gün geçiren öğrenciler, "Türk Ordusu'nun canları pahasına olsa da bizi koruduklarını biliyoruz.Ziyaret bizi çok duygulandırdı. Annemiz ve babamız yanımızda olmadığı halde burada hiç yalnızlık çekmedik. Askerlerimize çok teşekkür ediyoruz" diye konuştular.

1 Nisan'da Marmaris'teki Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'ndan yola çıkan milli komuta kontrol sistemine sahip olan hava, su üstü ve denizaltı tehditlerine karşı silah, sensör ve sistemlerle donatılmış olan Gediz firkateyni Süveyş Kanalı'ndan geçip 13 ülkeyi ziyaret ederek dünyanın değişik bölgelerinde 17 limanda Türkiye'nin tanıtımına ve ikili ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağladı. Japonya'da, 1890 yılında batan ve 531 denizcinin hayatını kaybettiği Ertuğrul firkateyninin 125'inci yılı olması nedeniyle bu ülkeye gönderilen Gediz firkateyni 122 günlük seferi sırasında 1725 saat seyir yapılarak yaklaşık 40 bin kilometre mesafe kat edildi. Japonya'daki Ertuğrul şehitlerini anma faaliyetlerini gerçekleştiren Gediz firkateyni, Çin'in Qingdao, Japonya'nın Şimonoseki, Filipinler'in Manila limanlarını ziyaret eden ilk Türk savaş gemisi oldu - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tcg Gediz'in Tarihi Gezi Sonrası İlk Ziyaretçisi Öğrenciler Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement