Tcg Gemlik Fırkateyni Yurda Döndü - Son Dakika
Güncel

Tcg Gemlik Fırkateyni Yurda Döndü

Tcg Gemlik Fırkateyni Yurda Döndü

Nato Daimi Deniz Görev Grubu 2 (SNMG-2) kapsamında Aden Körfezi, Hint Okyanusu, Somali açıkları ve Arap Denizi'nde deniz haydutluğuyla mücadele kapsamında 109 gün görev yapan TCG Gemlik Fırkateyni (F-492), bugün Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'na döndü.

18.12.2014 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nato Daimi Deniz Görev Grubu 2 (SNMG-2) kapsamında Aden Körfezi, Hint Okyanusu, Somali açıkları ve Arap Denizi'nde deniz haydutluğuyla mücadele kapsamında 109 gün görev yapan TCG Gemlik Fırkateyni (F-492), bugün Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'na döndü. Asker yakınları, gemiyi büyük bir heyecan ve sevinçle karşıladı, sevdikleriyle kucaklaştı.

Uluslararası deniz ticaret yollarında deniz korsanlarına karşı güven ortamı sağlamak amacıyla geçen 1 Eylül'de üsten ayrılan ve 6 Eylül'de görevi TCG Gökova'dan devralan TCG Gemlik fırkateyni (F-492), 109 gün sonra görevini başarıyla tamamlayarak Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'na döndü. Sabah saatlerinde Aksaz askeri limanına giriş yapan Gemlik, Türk Donanması'na ait demirli diğer fırkateynlerin sirenleriyle selamlandı.

KORSANLIK TEHLİKESİ BİTME NOKTASINDA

Fırkateynin iskeleye yanaşmasının ardından konuşma yapan Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Cihat Yağcı, Aden Körfezi'ndeki korsanlık faaliyetlerinin Türk Donanması'na ait güçlerin de katkısıyla dört senede yok düzeyine çekildiğini vurguladı. Tuğamiral Yağcı, "Ticari gemilere yönelik 2009 yılında 124 saldırı ve 50 gemi kaçırma, 2010'da 121 saldırı ve 52 gemi kaçırma, 2011'de 123 saldırı ve 23 gemi kaçırma, 2012'de 16 saldırı ve 7 gemi kaçırma meydana geldi. Bu rakam 2013'te yalnızca bir saldırı olarak gerçekleşti. 2014'te bugüne kadar hiç saldırı ve gemi kaçırma vakası yaşanmamış. Deniz haydutluğu bugün yok olma noktasına gelmiştir. Deniz Kuvvetlerimiz de bu süreçte, Türk milletinin tarihi barış görevine makul bir şekilde görevini yerine getirmiştir" dedi.

AİLELER HASRET GİDERDİ

Yağmura rağmen karşılama alanında bekleyen ailelerin heyecanı, konuşma sonrası zirveye çıktı. Gemiden inen subayların önünde yer alan Gemi Komutanı Deniz Kurmay Yarbay Hüseyin Tığlı, Tuğamiral Çetin'e görev sonu raporunu verdi. Ardından askerler, aileleriyle buluştu. Kavuşma sırasında duygulu anlar yaşandı. Bazı subaylar, görevdeyken dünyaya gelen çocuklarını ilk kez görmenin heyecanını yaşadı. Uzman Çavuş Ali Özünlü, Aden Körfezi'nde görevdeyken dünyaya gelen oğlu Miraç'ı öpücüklere boğdu. Törenin ardından Gemlik fırkateyni, ailelerin ziyaretine açıldı. Gemiye çıkan ailelere, askerler tarafından çiçek verildi.

TCG Gemlik Fırkateyni'nin görevden döndüğü bölgeye şimdilik başka gemi sevk edilmeyeceği, ancak belirlenecek başka yerlerde haziran ayından itibaren görev alınabileceği açıklandı. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tcg Gemlik Fırkateyni Yurda Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement