Tcmb Başkanı Başçı Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Tcmb Başkanı Başçı Açıklaması

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, Merkez Bankası'nın döviz kurunun etkileri ve enflasyon beklentilerindeki artıştan kaynaklanan riskleri sınırlamak için likidite politikasındaki sıkı duruşunu koruduğunu ifade etti.

29.09.2015 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, Merkez Bankası'nın döviz kurunun etkileri ve enflasyon beklentilerindeki artıştan kaynaklanan riskleri sınırlamak için likidite politikasındaki sıkı duruşunu koruduğunu ifade etti.

Başçı'nın bugün Türkiye Bankalar Birliği ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği Üyeleri ile gerçekleştirilen toplantıda yaptığı sunum, Banka'nın internet sitesinde yayımlandı.

Cari işlemler dengesindeki iyileşmenin ağustos verisi ile birlikte belirginleşeceğinin ve yıl boyunca devam edeceğinin öngörüldüğünü vurgulayan Başçı, Avrupa Birliği ekonomilerindeki talep artışının desteğiyle net ihracatın büyümeye katkısının yılın ikinci yarısında artacağını ifade etti.

Başçı, TCMB'nin döviz kurunun etkileri ve enflasyon beklentilerindeki artıştan kaynaklanan riskleri sınırlamak için likidite politikasındaki sıkı duruşunu koruduğunu kaydederek, "TCMB açıklanan 'küresel para politikalarının normalleşme sürecinde yol haritası' kapsamında, yakın zamanda geniş bir tedbir paketi uygulamaya başladı. Para politikası enflasyon görünümüne karşı sıkı, döviz likiditesinde dengeleyici ve finansal istikrarı destekleyici bir duruş sergiledi" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement