Tcmb Kararının Ardından Dolar Düştü Borsa Yükseldi - Son Dakika
Ekonomi

Tcmb Kararının Ardından Dolar Düştü Borsa Yükseldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz koridorunun üst bandını 25 baz puan indirmesinin ardından dolar/TL 2,9330'a geriledi, Borsa İstanbul'da alımlar güçlendiTCMB'nin piyasa beklentileri doğrultusunda faiz koridorunun üst bandını yüzde 8,75'ten yüzde 8,50'ye çekmesinin ardından dolar/TL 2,94'ün üzerinden 2,9330'a kadar gerilerken, Borsa İstanbul'da özellikle banka pay piyasalarında alımların güçlendiği görüldü.

23.08.2016 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz koridorunun üst bandını 25 baz puan indirmesinin ardından dolar/TL 2,9330'a geriledi, Borsa İstanbul'da alımlar güçlendi

TCMB'nin piyasa beklentileri doğrultusunda faiz koridorunun üst bandını yüzde 8,75'ten yüzde 8,50'ye çekmesinin ardından dolar/TL 2,94'ün üzerinden 2,9330'a kadar gerilerken, Borsa İstanbul'da özellikle banka pay piyasalarında alımların güçlendiği görüldü.

Borsa İstanbul'da işlem gören banka pay piyasalarından hesaplanan bankacılık sektör endeksi, saat 14.20 itibarıyla yüzde 0,6 değer kazanırken, BIST 100 endeksi de yüzde 0,25 yükselerek 78.100 puanın üzerine çıktı ve dünkü kayıplarını telafi etti.

TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) bugün açıkladığı kararlarla marjinal fonlama oranını (faiz koridorunun üst bandı) yüzde 8,75'ten yüzde 8,50'ye indirdi. Kurul, yüzde 7,50 olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı (politika faizi) ve yüzde 7,25 olan borçlanma faiz oranında (faiz koridorunun alt bandı) ise değişiklik yapmadı.

Analistler, PPK'nın karar metninde işlenmemiş gıda enflasyonunda kısa vadede aşağı yönlü düzeltme olabileceğinin ifade edildiğine dikkati çekerek, bunun ağustos ayı enflasyon verilerine yansıması durumunda tahvil piyasasında alımların güçlenebileceğini ve kısa vadeli faizlerin gerileyebileceğini ifade ediyor. Bu beklentilerle banka pay piyasalarında alımların güçlendiğini dile getiren analistler, öğleden sonra ABD'de açıklanacak verilerin takip edileceğini kaydediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tcmb Kararının Ardından Dolar Düştü Borsa Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement