Tcmb: Sıkı Duruş Devam Edecek - Son Dakika
Ekonomi

Tcmb: Sıkı Duruş Devam Edecek

Tcmb: Sıkı Duruş Devam Edecek

TCMB, para politikalarında sıkı duruşun devam edileceğini açıkladı.

26.09.2014 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TCMB, para politikalarında sıkı duruşun devam edileceğini açıkladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bugün Banka Ekonomistleri Bilgilendirme Toplantısı'nda sunum gerçekleştirdi. Sunumda, sıkı para politikası duruşu ve alınan makroihtiyati önlemlerin etkisiyle kredi büyüme hızlarının makul düzeylerde seyretmekte olduğunu ifade etti.

Zayıflayan küresel talebe rağmen ihracatın dengeli büyümeyi desteklemeye devam etmekte olduğunu açıkladı. Yılın başında alınan makroihtiyati önlemlerin ve para politikasındaki sıkı duruşun çekirdek enflasyon eğilimi üzerindeki olumlu etkilerinin gözlenmeye başlandığını, ancak gıda fiyatlarındaki yüksek seyrin enflasyon görünümündeki iyileşmeyi geciktirmekte olduğunun bilgisini verdi.

Düşen emtia fiyatlarının enflasyon üzerindeki yukarı yönlü riskleri sınırlayabileceğinin değerlendirildiğini açıklayan Merkez Bankası, enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurların yakından izleneceğini ve enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar getiri eğrisini yataya yakın tutmak suretiyle para politikasındaki sıkı duruşun sürdürüleceğini kaydetti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Tcmb: Sıkı Duruş Devam Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement