Tdv'den Hatay'da Kurban Yardımı - Son Dakika
Yerel

Tdv'den Hatay'da Kurban Yardımı

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğiyle gerçekleştirilen organizasyon kapsamında, vekalet sahipleri adına Kırıkhan'da 525 kurban hissesinin kesim ve dağıtımı yapıldı.

27.09.2015 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğiyle gerçekleştirilen organizasyon kapsamında, vekalet sahipleri adına Kırıkhan'da 525 kurban hissesinin kesim ve dağıtımı yapıldı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kırıkhan Mezbahanesi'nde kesimleri yapılan kurbanlıkların paketlenerek ilçedeki ihtiyaç sahibi Türk ve Suriyeli sığınmacı ailelere dağıtıldığı belirtildi.

Kırıkhan Müftüsü ve TDV Kırıkhan Şube Başkanı Mekki Solmaz, yaptığı açıklamada, kurban organizasyonu kapsamında kesilen kurbanların 3 bin 500 ihtiyaç sahibi aileye ulaştırıldığını kaydetti.

Solmaz, vatandaşların dünyanın her bölgesinde vakıflarına emanet ettiği kurbanların, görevlileri nezaretinde ve dini esaslara uygun bir şekilde kesildiğini ifade etti.

Paketlenen kurban etlerinin ihtiyaç sahibi ailelerin evleri ziyaret edilerek dağıtıldığını anlatan Solmaz, şu bilgileri verdi:

"Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak amacımız dünyanın her tarafında ümmet kardeşliğini tesis ederek ekmeğimizi ve aşımızı muhtaçlar ve kimsesizlerle paylaşmaktır. Kurban hisseleri sadece ilçemizde değil dünyanın 103 ülkesinin 503 ayrı bölgesinde ihtiyaç sahiplerine dağıltıldı. Kurban etinin dünya Müslümanları ile paylaşmanın büyük bir gurur olduğunu ifade etmek istiyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tdv'den Hatay'da Kurban Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement