Teb Akıl Fikir Buluşması - Son Dakika
Güncel

Teb Akıl Fikir Buluşması

Pozitron Yazılım'ın kurucusu Fatih İşbecer, teknoloji yoğun şirketlerde referans kaynaklı işe alım süreçlerinin tercih edilmesi gerektiğini belirterek, "Personelimizin yüzde 40'ı içeriden gelen arkadaşlardan gelen CV'lerden seçildi.

15.05.2015 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pozitron Yazılım'ın kurucusu Fatih İşbecer, teknoloji yoğun şirketlerde referans kaynaklı işe alım süreçlerinin tercih edilmesi gerektiğini belirterek, "Personelimizin yüzde 40'ı içeriden gelen arkadaşlardan gelen CV'lerden seçildi. Bu sistemi bir ödül sistemi olarak da kullanıyoruz, çalışmaların hızlı ilerlemesi adına da çok verimli sonuçlar sağlıyor" dedi.

İşbecer, Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB), "Çevik Ol, Sonuç Al" teması ile gerçekleştirdiği Akıl Fikir Buluşması organizasyonunda girişimciliğe ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Webrazzi Kurucusu Arda Kutsal'ın moderatörlüğünde düzenlenen "Çevik Girişimciler" panelinde konuşan İşbecer, 2000 yılında kurduğu Pozitron yazılım firmasını geçen yıl 100 milyon dolara İngiliz firması Monitise'a sattıklarını, çalışmalarını İngiliz şirketin altında sürdürdüklerini anımsattı.

Türkiye'de girişimciliğin gelişimini sürdürdüğünü aktaran İşbecer, start up firmalarının girişken ruha sahip olan gençleri istihdam etmesii gerektiğini söyledi. İşbecer, "İş yapmak istiyorsan o başarılı çocukları bir şekilde ofise oturtman lazım. Hadi oturttun, mutlu da etmen lazım. Bir yandan da çocuğu mutlu edeceğim diye ofiste laylaylom gayri ciddi bir hava da oluşturmaman lazım ki millet de işini yapsın. Bence girişimlerin önündeki engel o personel sinerjisi ve etkin personel seçimi" diye konuştu.

Pozitron'u Taksim'e taşıdıkları dönemde personele gofret ve çikolata dağıtarak moral sağlamayı hedeflediklerini anımsatan İşbecer, meyve satın aldıkları manavı nasıl geliştirdiklerini şöyle özetledi:

"Şimdi artık meyve, kuruyemiş falan veriyoruz. Reşitpaşa'da bir manavımız var şimdi ayda 1,5 tona yakın meyve alıyoruz. Geliyor nakit parasını alıyor. En sonunda dedim ki bu iş böyle olmaz. Fatura kesmen lazım dedim. 'Kesmem' dedi. Başka bir manavdan meyve almaya başlayınca çark etti, geri geldi. Dedi ki ben bir hata ettim, fatura kesmeye karar verdim. Firma kurdum dedi. Bir de araç aldım dedi. İşte yerli tedarikçi seçmek o yüzden çok önemli. O manav ileride zincir bile olabilir. Belki çocuğu okuyacak ileride zincire dönebilir. Adam şu anda araçla servis yapıyor bizim binada birkaç yere daha günlük taze meyve teslim ediyor. Torbalar yaptırdı bilmem neler yaptırdı… 30 sene evvelki mahalle manavı formatından marketimsi bir şeye ışınladık biz onu. Dolayısıyla bence girişimcinin bir görevi sosyal sorumluluk diyoruz ya hani… İşte biz kurum olarak bir tane manavı 2015 yılına uygun hale getirdik. Adam ettik. Bence çok önemli bir şey girişim kültürü adına."

Teknoloji yoğun şirketlerde referans kaynaklı işe alım süreçlerinin tercih edilmesi gerektiğini aktaran İşbecer, "Personelimizin yüzde 40'ı içeriden gelen arkadaşlardan gelen CV'lerden seçilmiş kişiler. Bir ödül sistemi olarak da kullanıyoruz, çalışmaların hızlı ilerlemesi adına da çok verimli sonuçlar sağlıyor" dedi.

"Çevik Ol, Sonuç Al" mottosu ile yaratıcı fikirler hızla harekete geçecek"

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici ise TEB Akıl Fikir Buluşması'nın 8 yıldan bu yana inovasyonu ülke gündemine taşıdığını belirterek, "Kurumumuzun DNA'sına işlediğimiz inovasyonu, ülke çapında da yaygınlaştırmak için 8 yıl önce çalışmalara başladık. Türkiye'de yeni yeni konuşulmaya başlayan 'açık inovasyon' anlayışını ilk uygulayan kurumlardan biriyiz. Gerek müşterilerimiz gerekse üniversite öğrencilerinin de interaktif katılımlarıyla ülke çapında inovasyon konusunda farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Bu konudaki çalışmalarımızı bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz" dedi.

TEB Akıl Fikir Buluşması'nda her yıl inovasyon konusunu farklı temaları ele aldıklarını keydeden Leblebici, "Yeniliklerin hızla yükseldiği, her sektörde rakiplerin birbirini an be an takip ettiği dinamik bir iş dünyasında yaşıyoruz. Bu yıl 'Çevik Ol, Sonuç Al' başlığı altında bir araya geldik. Çevik inovasyon hedefimiz ile birçok ürün ve hizmeti hayata geçirmeye devam ediyoruz. Dijital Bankacılık Platformumuz CEPTETEB'i bu yaklaşımla geliştirdik. TEB olarak, Türkiye'nin en kapsamlı Girişim Bankacılığı ile girişimcilerimizin iş fikirlerini ekonomiye kazandırmak için finansal desteğin yanı sıra TEB Girişim Evi ve TEB Kuluçka Merkezi çatısı altında ücretsiz eğitim ve danışmanlık hizmeti sunuyoruz" bilgilerini verdi.

TEB İnsan Kaynakları ve İnovasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Nilsen Altıntaş da, müşterileri için çevik inovasyon yapabilen, hızla müşteri ihtiyaçlarını anlayıp, adapte olabilen bir banka olmayı hedeflediklerini anlattı.

Altıntaş, "İnovasyonu bir kurum kültürü haline getiren ve bunu çevresine yaymaya çalışan bir banka olarak, yenilikçi ve yaratıcı fikirleri, projeleri olan gençlerimize, müşterilerimize, teknolojik girişimcilerimize destek olarak, çalışanlarımıza fikirlerini hayata geçirmelerine olanak sağlayan platformları sunarak, onlara değer katmak için çalışıyoruz. Bu buluşma ile üzerimize düşenin bir kısmını TEB Akıl Fikir Buluşması ile yerine getirdiğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"Teknolojik Girişimci Kategorisi'nde rekor kırıldı

Nilsen Altıntaş 2007 yılında başlattıkları TEB Akıl Fikir Yarışması ile parlak fikri olan ancak değerlendiremeyen gençlere fırsat sunmak istediklerini söyledi. Altıntaş, şunları kaydetti:

"TEB Akıl Fikir Yarışması ile gençlerimizin, müşterilerimizin ve girişimcilerimizin içindeki kıvılcımı ortaya çıkarmayı hedefledik. Bu yıl, 95 farklı ülkeden 186 bin ziyaretçi yarışmamıza katıldı ve toplam 13 bin 900 proje başvurusu alındı. Projelerin yüzde 49'u üniversite öğrencilerinden, yüzde 34'ü müşterilerimizden geldi. Başvurularını iki yıl önce almaya başladığımız Teknolojik Girişimci Kategorisi'ne ise 2 bin 500'den fazla girişim fikri ile başvurularak bu alanda bir rekor kırıldı."

Geçen yıl Türkiye'de ve sektörde bir ilk olan Kurum içi Girişimcilik Programı'nı hayata geçirdiklerini belirten Altıntaş, program ile bankanın geleceğini değiştirebilecek projeler üreterek, bu projeleri hayata geçirecek 'İç Girişimciler' yetiştirmeyi hedeflediklerini anlattı. Altıntaş, şöyle devam etti:

"Bu program için çok sayıda çalışanımız başvurdu ve çok farklı bir değerlendirme süreci ile programa devam edecek İç Girişimcilerimizi belirledik. Adaylar sadece TEB yöneticileri tarafından değil, girişim dünyasının önde gelen melek yatırımcıları tarafından da hem projeleri hem de girişimci yetenekleri ile değerlendirildi. Değerlendirme sonrasınra şampiyon kurumsal girişimcilerimizin fikirlerini kar getiren işlere dönüştürmeleri için eğitimler ve mentorlukla geliştirerek girişimci kaslarını geliştiriyor, kurumsal bir ortamda projelerini bir girişimci gibi davranarak hayata geçirmelerini sağlayacak bir ortam sağlıyoruz. Diğer taraftan yönetim tarzımızı da bu ortamı sağlayabilmek adına değiştiriyor ve inovasyon gibi girişimciliği de DNA'mıza işlemeye çalışıyoruz. Kazanan iç girişimcilerimizi Amerika'ya Silikon Vadisi'ne göndererek oradaki girişimcilerle ve teknoloji devleriyle buluşturuyoruz."

Altıntaş, 8 yıldır düzenlenen yarışmalarda değerlendirilen fikirlerin 15 milyon liralık bir ekosistem büyüklüğüne eriştiğini de kaydetti.

Ödüller sahiplerini buldu

Dünyada "Çevik İnovasyon Gurusu" olarak bilinen Langdon Morris de etkinliğe konuşmacı olarak katıldı. Morris, önümüzdeki 5 yılın iş süreçlerinin tamamına uygulanacak yenilikleri getireceğini kaydetti.

Morris, Türkiye'nin dört bir yanından gelen birbirinden güzel fikir ve projelerin ödüllendirildiği etkinlikte, çevik inovasyon prensipleri, faydaları, önemi ve en iyi uygulama örneklerini izleyicilerle paylaştı.

Geleneksel TEB Akıl Fikir Yarışması ve TEB'in Kurumiçi Girişimcilik Programı yarışmasının jüris tarafından belirlenen kazanlanları da ödüllendirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Teb Akıl Fikir Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.

  • İzmir Karaburun'da Yunanistan unsurları tarafından geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmen kurtarıldı
    23:14 İzmir Karaburun'da Yunanistan unsurları tarafından geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmen kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri, Yunanistan unsurlarınca geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmeni kurtardı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Ferhat Göçer, Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda sahne aldı
    23:13 Ferhat Göçer, Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda sahne aldı

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Ferhat Göçer, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Katılımcılar, Göçer'in şarkılarına eşlik ederken, dinleyiciler ise performansı cep telefonlarıyla kaydetti ve konser sonunda sanatçıyı alkışladı.

  • Togg T8X Tanıtım Tarihi Açıklandı
    23:10 Togg T8X Tanıtım Tarihi Açıklandı

    Togg CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, Togg T8X modelinin tanıtım tarihini açıkladı. Karakaş, Mart 2025 - Nisan 2025 tarihleri arasında Togg T10F modelini satışa sunacaklarını ve bir süre sonra da Togg T8X'in tanıtımını yapacaklarını belirtti.

  • Steam'den en fazla gelir elde eden oyun yayımcıları belli oldu
    23:10 Steam'den en fazla gelir elde eden oyun yayımcıları belli oldu

    Valve, Steam üzerinden en fazla gelir elde eden oyun yayımcısı olarak öne çıkıyor. KRAFTON Inc. ikinci sırada yer alırken, Electronic Arts üçüncü sırayı aldı. Ubisoft ve SEGA da listede yer alan diğer firmalar arasında bulunuyor.

  • iQOO Neo 9s Pro: Performansıyla Rakiplerini Geride Bırakıyor
    23:10 iQOO Neo 9s Pro: Performansıyla Rakiplerini Geride Bırakıyor

    iQOO'nun yeni modeli iQOO Neo 9s Pro, sızıntılarla ortaya çıktı. Snapdragon 8 Gen 3 işlemci ve 16 GB RAM ile güçlendirilen cihaz, 144Hz ekran yenileme hızı ve 120W hızlı şarj desteği gibi özellikler sunuyor. Neo 9s Pro, orta sınıfa hitap etmesine rağmen amiral gemisi modellerine meydan okuyor.

  • Xiaomi Civi 4 Özellikleri Ortaya Çıktı: İşte Beklenenler
    23:10 Xiaomi Civi 4 Özellikleri Ortaya Çıktı: İşte Beklenenler

    Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden Xiaomi, yakında yeni Civi 4 modeliyle sahne alacak. Google veri tabanında görüntülenen telefonun özellikleri ortaya çıktı. Xiaomi Civi 4, kavisli bir ekran, Snapdragon 8s Gen 3 işlemci, 12 GB RAM ve Android 14 işletim sistemi gibi özelliklere sahip olacak.

  • HYTE, Gaming.Gen.TR iş birliğiyle Türkiye pazarına giriş yaptı
    23:09 HYTE, Gaming.Gen.TR iş birliğiyle Türkiye pazarına giriş yaptı

    Gaming.Gen.TR ve Beta Oyun Teknoloji A.Ş. iş birliğiyle HYTE markası Türkiye pazarına adım attı. HYTE, oyun ve performansı yeni zirvelere taşımanın yanı sıra, ekranda heyecan verici yeni deneyimler sunmayı hedefliyor. Ayrıca, PC kurma sürecini eğlenceli ve etkileşimli bir hale getirerek, oyun ve teknoloji ile etkileşimi tamamen yeniden şekillendiriyor. HYTE, sanatsal tasarımlar ile hem yeni başlayanlara hem de deneyimli kullanıcılara hitap ediyor. Gaming.Gen.TR'de HYTE ürünleri, başlangıç olarak LCD panelli oyuncu kasaları ve aksesuarları ile sunuluyor.


Advertisement