Teb Bnp Paribas İstanbul Cup Şampiyonu Büyükakçay - "Allah Sağlık Verdiği Sürece Devam Edeceğim" - Son Dakika
Spor

Teb Bnp Paribas İstanbul Cup Şampiyonu Büyükakçay - "Allah Sağlık Verdiği Sürece Devam Edeceğim"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : TEB BNP Paribas İstanbul Cup şampiyonu Büyükakçay'ın konuşması "Kürsüde olmayı hayal ettim" TEB BNP Paribas İstanbul Cup şampiyonu Çağla Büyükakçay: "Kariyerimin en büyük şampiyonluğunu Türkiye'de aldım. Çok gururluyum" "Maç içinde ufak heyecanlar yaşadıysam da oyunlarda onu atlattım. Devamında sonuçların geldiğini gördükçe daha motive oldum. Kupayı kazanmama bu sebep oldu" "Hedeflerim daha da büyüyecek.

25.04.2016 21:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

TEB BNP Paribas İstanbul Cup şampiyonu Büyükakçay'ın konuşması "Kürsüde olmayı hayal ettim"

TEB BNP Paribas İstanbul Cup şampiyonu Çağla Büyükakçay:

"Kariyerimin en büyük şampiyonluğunu Türkiye'de aldım. Çok gururluyum"

"Maç içinde ufak heyecanlar yaşadıysam da oyunlarda onu atlattım. Devamında sonuçların geldiğini gördükçe daha motive oldum. Kupayı kazanmama bu sebep oldu"

"Hedeflerim daha da büyüyecek. Hayatımda bir şey değişmiyor. Daha iyilerini yapmaya devam edeceğim"

Anne Seçil Tarhan Büyükakçay:

"Bu hayal gerçek oldu. Rüya gibi"

ERCAN DOĞAN - TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda şampiyonluğa ulaşarak Türk tenisindeki en büyük başarıya imza atan milli tenisçi Çağla Büyükakçay, elde ettiği sonuçla hayal ettiği kürsüde yer aldığını söyledi.

Kazandığı şampiyonluğun ardından annesi Seçil Tarhan Büyükakçay ile AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Çağla Büyükakçay, bu başarıların devamını getirmek için daha çok çalışacağını belirterek, "Kariyerimin en büyük şampiyonluğunu Türkiye'de aldım. Çok gururluyum." dedi.

İstanbul Cup'da 8. kez mücadele ettiğini hatırlatan milli tenisçi, "İlk defa 2. tura çıktım. Bu demek değil ki o seviyeye ait değilim. Bu sefer farklıydı. Benim için her geçen gün kalitenin yükseldiği hafta oldu. Hedeflerimden biriydi. 15 yaşımdan beri İstanbul Cup'ta oynuyorum. En iyi tenisçileri bu turnuvada görüyorum. Bir gün kürsüde olmayı hayal ettim. Bu elle tutulur bir hedefti." diye konuştu.

Final gününde Garanti Koza Arena'da çok güzel bir atmosfer olduğunu vurgulayan Çağla, "Bu beni çok motive etti. O seyircinin de şampiyonluğu hak ettiğini düşünüyorum. İnsanların ilgisi beni çok mutlu etti. Bu kadar tepki olacağından emin değildim. Tenisi takip eden bu kadar insanı görmem, 'iki saat ekranın başından ayrılmadım' diyenler, güzel oldu." ifadelerini kullandı.

Cesareti kupayı getirdi

Turnuva boyunca konsantre oynayan ve geriden geldiği finali kazanan Çağla Büyükakçay, daha cesur davranarak şampiyonluğu kazandığını ifade etti.

Oynamak istediği oyunu daha kararlı sahaya yansıttığını belirten milli sporcu, şunları söyledi:

"Benim için çok heyecanlı haftaydı. Dış etkenler çok fazlaydı. Cesur olmam gerektiğini kendime telkin ettim. Maç içinde ufak heyecanlar yaşadıysam da oyunlarda onu atlattım. Devamında sonuçların geldiğini gördükçe daha motive oldum. Kupayı kazanmama bu sebep oldu."

Maç öncesinde kendini motive etmek için bir şey yapıp yapmadığı sorusunu yanıtlayan Çağla, "Daha sakin kalmayı tercih ediyorum. Kazandıysam aynı kıyafeti giymeyi tercih ediyorum." ifadelerini kullandı.

En büyük destekçisi annesi

Çağla Büyükakçay'a başarılarında en büyük desteği annesi Seçil Tarhan Büyükakçay veriyor.

Maç öncesinde annesiyle konuştuğunu anlatan milli tenisçi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O duramaz mutlaka sabah bana nasıl hissettiğimi sorar. Maç öncesinde çok fazla iletişim kurmayı tercih etmiyorum. En yakın arkadaşlarım, annem ve babamla konuşurum. Annem en büyük şansım. Her zaman çocuğunun mutluluğunun öncelik olduğunu unutmadı. Her zaman bunu hatırlattı, bu yüzden buradayım."

"Hedeflerim daha da büyüyecek"

İstanbul Cup'da kazandığı şampiyonlukla Türk tenis tarihine geçen Çağla Büyükakçay, hedeflerinin daha da büyüdüğünü söyledi.

Dünya sıralamasında ilk 100'de yer alma hedefinin yıllardır olduğunu vurgulayan Çağla, şunları kaydetti:

"Hedefimi bu turnuvada gerçekleştirmek müthiş bir şeydi. Hedeflerim daha da büyüyecek. Hayatımda bir şey değişmiyor. Daha iyilerini yapmaya devam edeceğim. Bu eşiği atladığım için çok mutluyum. Tenis istikrar gerektiren bir spor. İşim çok zor. Yaptığım başarılardan daha iyisini yapmam gerekiyor. Tenisin böyle nankör bir tarafı var. Şimdi hiç zayıf rakibim yok. İlk elliler olacak. Hedefim bu seviyede oynamaktı. Tabii ki şikayetçi değilim."

Önemli isimlerle iyi arkadaşlıklar kurduğunu belirten Çağla Büyükakçay, ilham aldığı isimlerden biri 33 yaşında dünya sıralamasında ilk 10'a giren İtalyan tenisçi Roberta Vinci olduğunu dile getirdi.

Şampiyonluğunun ardından tenis dünyasından güzel mesajlar aldığını kaydeden Çağla, "Bu kadar emekten sonra ancak onlar beni anlardı." dedi.

"Allah sağlık verdiği sürece devam edeceğim"

Şu anda güzel anlar yaşadığına dikkati çeken Çağla Büyükakçay, kötü zamanlar da yaşadığını ifade etti.

Kötü zamanlar geçirdiği anlarda "Bu işi seviyor muyum?" diye kendisine sorduğunu vurgulayan milli sporcu, "En sevdiğim şeyin tenis oynamak olduğunu fark ettim. Bir şeylerden mahrum kalıyorum ama en sevdiğim yerde olduğum için hiçbir zaman pişman olmuyorum. Allah sağlık verdiği sürece devam edeceğim." diye konuştu.

Yoğun tempodan dolayı kendisine fazla zaman ayıramadığını anlatan Çağla, günlük hayatında neler yaptığı konusunda şunları söyledi:

"Bir ara müzikle ilgilenmek istedim. Perküsyona başladım ama yoğunluktan devam edemedim. Yoga, plates gibi işime entegre olabilecek şeylere yoğunlaşıyorum. Her kadın gibi alışveriş yapmayı seviyorum. Kitap okumayı çok seviyorum. Başarı hikayelerinden ve biyografilerden ilham alıyorum. Tenisçilerin yaşadığı hikayeler ilgimi çekiyor. Mutlu olmayı seviyorum. Komedi seyretmeyi seviyorum. Zaten çok stresli işim olduğu için eğlenceli tarafta olmayı tercih ediyorum."

Doping yaptığı gerekçesiyle ceza alması gündemde olan Maria Sharapova'nın durumuna değinen Çağla Büyükakçay, "Tenisin en büyük markalarından biri. Bu olay hepimizi üzdü. Tenisi çok etkiledi. Ancak tenisin hala iyi yüzleri var. Nadal, Federer ve Serena Williams gibi elit sporcularımız var." ifadelerini kullandı.

Futbolla ilgili olan Çağla Büyükakçay, Galatasaraylı olduğunu ancak ailesinin Adana Demirspor'u tutmasından dolayı bu takımı da sevdiğini ve Adanaspor'un Spor Toto Süper Lig'e çıkmasının kendisini de mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

Teb Bnp Paribas İstanbul Cup Şampiyonu Büyükakçay - "Allah Sağlık Verdiği Sürece Devam Edeceğim"
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Teb Bnp Paribas İstanbul Cup Şampiyonu Büyükakçay - 'Allah Sağlık Verdiği Sürece Devam Edeceğim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Çekmeköy İESK İşitme Engelliler Kadınlar Türkiye Voleybol Şampiyonu
    18:20 İstanbul Çekmeköy İESK İşitme Engelliler Kadınlar Türkiye Voleybol Şampiyonu

    Karabük'te düzenlenen İşitme Engelliler Kadınlar Türkiye Voleybol Şampiyonası'nda İstanbul Çekmeköy İESK, final maçında Denizli Yukatel İESK'yi yenerek şampiyon oldu. İstanbul temsilcisi, müsabakayı 3-0 kazandı.

  • Çaykur Rizespor, İstanbulspor maçının hazırlıklarını sürdürdü
    18:19 Çaykur Rizespor, İstanbulspor maçının hazırlıklarını sürdürdü

    Çaykur Rizespor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında İstanbulspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını antrenmanla sürdürdü. Teknik Direktör İlhan Palut yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleri, dar alanda pas çalışması ve yarı sahada taktik çalışmasıyla tamamlandı.

  • Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısında Ali Koç'un İstifası Reddedildi
    18:19 Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısında Ali Koç'un İstifası Reddedildi

    İstanbul'da gerçekleştirilen Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısı'nda, Ali Koç'un istifası ana gündem maddesi oldu. Toplantıya katılan 18 kulübün 15'i, Ali Koç'un istifasını reddederek başkanlık görevine devam etmesine karar verdi.

  • Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde kulüp hükmen mağlup sayıldı
    18:18 Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde kulüp hükmen mağlup sayıldı

    Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde 2. Amatör Küme Ereğli Grubu'nda oynanan bir karşılaşmada cezalı futbolcu oynatan kulüp, hükmen mağlup sayıldı. Zonguldak Futbol Disiplin Kurulu, yapılan itirazı kabul ederek kararını oy birliğiyle verdi. Cezası bitmeden müsabakada oynatılan oyuncu nedeniyle Cumaspor, 3-0 hükmen mağlup sayıldı ve oyuncuya 8 maç daha ceza verildi. Ayrıca, Cumasporlu Yönetici Ümit Üstün'e de 60 gün hak mahrumiyeti cezası verildi.

  • Samsun'da Polis Ekipleri Trafik Bilgilendirme Çalışması Yaptı
    18:06 Samsun'da Polis Ekipleri Trafik Bilgilendirme Çalışması Yaptı

    Samsun'da polis ekipleri, trafik kuralları konusunda bilgilendirme çalışması yaparak, trafik kazalarının önlenmesi ve yaya önceliği bilincinin oluşturulması için çaba sarf etti. İl merkezinde 204 araç sürücüsü ve 281 yayaya el broşürleri dağıtılarak bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirildi. Denetim ve bilgilendirme faaliyetlerinin sürekli olarak devam edeceği belirtildi.

  • Antalya Grand Slam Judo Turnuvası Başladı
    18:05 Antalya Grand Slam Judo Turnuvası Başladı

    Dünyanın en prestijli judo turnuvalarından Antalya Grand Slam, Antalya'da başladı. Türkiye'yi 21 kadın ve 25 erkek sporcu temsil ediyor. Turnuvaya 93 ülkeden toplam 652 sporcu katılıyor. İlk gününde 48, 60, 66 kiloda müsabakalar yapıldı. Milli judocu Sıla Ersin gümüş, Salih Yıldız ise bronz madalya kazandı. Turnuva 31 Mart'ta sona erecek.

  • Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı
    17:57 Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı

    Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde düzenlenen Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası'na 27 ülkeden 108 sporcu katılıyor. İlk gün erkekler ve kadınlar bireysel alet elemeleri gerçekleştirdi. Türkiye'yi erkeklerde 9, kadınlarda ise 5 sporcu temsil ediyor. Organizasyon 31 Mart'ta finallerle sona erecek.

  • TFF, Galatasaray'a ve Ayhan Akman ile Günay Güvenç'e ceza verdi
    17:47 TFF, Galatasaray'a ve Ayhan Akman ile Günay Güvenç'e ceza verdi

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray Kulübüne ve sarı-kırmızılıların futbol direktör yardımcısı Ayhan Akman ile kalecisi Günay Güvenç'e para ve hak mahrumiyeti cezaları verdi. Galatasaray'a 380 bin lira para cezası, Ayhan Akman'a 15 gün hak mahrumiyeti cezası ve Günay Güvenç'e 2 maç men ve 26 bin lira para cezası uygulandı. Kasımpaşa ve Adana Demirspor Kulüpleri ile Fatih Karagümrük de cezalar aldı.


Advertisement