TEB'den KOBİ'lere Teminat Desteği - Son Dakika
Güncel

TEB'den KOBİ'lere Teminat Desteği

TEB, Kredi Garanti Fonu ile yaptığı işbirliği ile uygun görülen KOBİ'lere hızlı bir şekilde kefalet sağlayarak finansman desteği sunmaya başladı.

15.04.2014 16:55  Güncelleme: 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TEB, 'Mikro KOBİ'lere Mikro Krediler Portföy Garantisi' kredi programı ile KGF tarafından tek tek incelemeye tabii tutulmayan KOBİ'lere uygunluk kriterlerinden geçtiği takdirde kredi kefaleti sağlıyor.

Türk Ekonomi Bankası (TEB), Kredi Garanti Fonu (KGF) ile yaptığı işbirliği çerçevesinde KOBİ'lere finansman desteği sağlamak için 'Mikro KOBİ'lere Mikro Krediler Portföy Garantisi' kredi programını hayata geçirdi. TEB, bu yeni kredi programı ile teminat zorunluğu sebebiyle kredi almakta zorlanan KOBİ'lere belirli tutarda kefalet sağlayarak müşterilerinin teminat sorunlarına çözüm bulmayı amaçlıyor.

TEB, Mikro KOBİ'lere Mikro Krediler Portföy Garantisi programı ile, başvuru koşullarını sağlayan KOBİ müşterilerinin kredi başvurularını bankanın kredi değerlendirme esaslarına göre değerlendiriyor; KGF teminatı ile onaylananlar ayrıca tekrar KGF onayına gönderilmeksizin KGF'den teyit alınarak kefalet havuzuna eklenerek kredi kullanabiliyor.

TEB, %80 KGF kefaleti ve 36 aya varan vade seçenekleriyle Mikro KOBİ'lere tek seferde maksimum 49.500 TL, firma başına ise maksimum 148.500 TL'ye kadar kredi imkanı sağlıyor. Adet sınırlaması olmayan kredi programı teminat yaratmakta zorlanan KOBİ'lerin finansal ihtiyaçlarının çözümüne yardımcı oluyor.

Kimler Portföy Garantisi Kredi Programı'ndan faydalanabilir?

· İki yıl sonunun herhangi birinde yıllık net satış hasılatı ya da aktif büyüklüğünden herhangi biri 2 milyon Euro'yu aşmayan,

· Başvuru tarihinde ve önceki iki yıl sonundan birinde 9 çalışanı aşmayan

· Adıyaman, Ağrı, Amasya, Ardahan, Artvin, Batman, Bingöl, Bitlis, Bayburt, Çankırı, Çorum, Erzincan, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kilis, Malatya, Muş, Ordu, Mardin, Osmaniye, Rize, Samsun, Siirt, Sivas, Sinop, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat illerinde faaliyet gösteren firmalar programdan faydalanabilir.

Tarım ve tarım ürünleri üretimi, süt ve besi hayvancılığı, et tavukçuluğu, yumurta üretimi, silah, cephane yapımı-ticareti, tütün ve alkol üretimi-ticareti, kumarhaneler, insan klonlama alanlarında faaliyet gösteren KOBİ'ler kredi programından faydalanamıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TEB'den KOBİ'lere Teminat Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement