Teb Genel Müdürü Ümit Leblebici: "Tenis ile Ülkenin Geleceğine Yatırım Yapıyoruz" - Son Dakika
Güncel

Teb Genel Müdürü Ümit Leblebici: "Tenis ile Ülkenin Geleceğine Yatırım Yapıyoruz"

Teb Genel Müdürü Ümit Leblebici: "Tenis ile Ülkenin Geleceğine Yatırım Yapıyoruz"

TEB'in (Türk Ekonomi Bankası) Genel Müdürü Ümit Leblebici, "Tenisin gücü henüz yeterince keşfedilmemişken; 'dünyada tenisin 1 numaralı destekçisi' olan stratejik ortağımız BNP Paribas'nın bu alandaki 43 yıllık tecrübesinden de faydalanarak tenise yatırım yaptık" dedi.

21.02.2017 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TEB'in (Türk Ekonomi Bankası) Genel Müdürü Ümit Leblebici, "Tenisin gücü henüz yeterince keşfedilmemişken; 'dünyada tenisin 1 numaralı destekçisi' olan stratejik ortağımız BNP Paribas'nın bu alandaki 43 yıllık tecrübesinden de faydalanarak tenise yatırım yaptık" dedi.

Tenis camiasının yeni buluşma noktası Kort dergisine konuşan Leblebici, Türkiye'de bu sporun algısının sürekli yükseldiğine dikkat çekti ve "Bankamız açısından, tenise yatırım 'ülkenin geleceğine yatırım' anlamına geliyor. Bu doğrultuda, gençlerimiz arasından dünya çapında yıldız raketler yetiştirilmesine katkı sağlamayı, global ölçekte tenis organizasyonlarını ismimizi vererek desteklemeyi ve tenisle Türkiye markasına değer katarak ülkemizin spor ekonomisinden daha fazla pay almasına yardımcı olmayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici'nin açıklamaları şöyle:

"100 MİLYON KİŞİ TENİS OYNUYOR"

Dünyada en yaygın 5 spordan biri olan tenis, 200 ülkede yaklaşık 100 milyon kişi tarafından aktif olarak oynanıyor. Avrupa'da ise bu rakam 26 milyon civarında. Dolayısıyla dünyada tenise ilgi oldukça yüksek düzeyde. Ülkemizde de ilgi duyulan spor dalları arasında üst sıralarda yer alıyor. Ayrıca büyüme potansiyeli taşıdığına inanıyoruz. Bu büyüme potansiyeline rağmen spora yatırım yapan şirketlerin keşfetmediği bir platform olarak göze çarpıyor. Biz de TEB olarak,rakip markalar tenis sporunun gücünü henüz yeterince keşfetmemişken; 'dünyada tenisin 1 numaralı destekçisi' olan stratejik ortağımız BNP Paribas'nın bu alandaki 43 yıllık tecrübesinden faydalanarak tenise yatırım yaptık.

Ülkemizde tenis algısı her geçen yıl daha da yükseliyor. Bunda özel şirketlerin bu alana yaptıkları yatırımların etkisi büyük. Büyük şampiyonaların ülkemize getirilmesi konusunda 6 yıldır güçlü işbirlikleri içindeyiz. Her yıl tenise başlayan sporcu sayısının düzenli olarak artması da bize bu çalışmaların başarısını kanıtlıyor.

"TENİSLE ANILMAK İSTİYORUZ"

Bankamız açısından, tenise yatırım 'ülkenin geleceğine yatırım' anlamına geliyor. Bu doğrultuda, gençlerimiz arasından dünya çapında yıldız raketler yetiştirilmesine katkı sağlamayı, global ölçekte tenis organizasyonlarını ismimizi vererek desteklemeyi ve tenisle Türkiye markasına değer katarak ülkemizin spor ekonomisinden daha fazla pay almasına yardımcı olmayı amaçlıyoruz.

Hedefimiz bugün sayısı 5 milyona yaklaşan ve 2020'de 10 milyona ulaşacağı tahmin edilen dünyadaki lisanslı tenis oyuncuları arasında Türkiye'den de önemli raketlerin yer alması. Bunlarla birlikte, stratejik ortağımızın dünya genelinde oluşturduğu algı gibi Türkiye'de 'tenis' denildiğinde akla gelen ilk markanın TEB olmasını istiyoruz. Bu sebeple spor sponsorluklarımız tenise yoğunlaşıyor.

Tenisin ülkemizde yaygınlaşmasına ve gelişimine katkı sağlamak amacıyla ilk adımı 2011'de dünyanın en prestijli turnuvalarından WTA Championships'e adımızı vererek attık. Üç yıl boyunca İstanbul'da düzenlenen TEB BNP Paribas WTA Championships ile Türkiye, tüm dünyada tenis ile anılmaya başladı. Bu sayede hem Türkiye'nin hem de TEB'in marka değeri daha da yukarılara taşındı.

2013'te TEB BNP Paribas WTA Championships sonrası yaptığımız araştırmada gördük ki; ATP'yi Türkiye'de görmek isteyenlerin yüzde 94'ü bu turnuvanın Türkiye'ye gelmesi durumda, turnuvanın sponsorunun yine TEB olması gerektiğini ifade etti. Biz de bu sonuçlara kayıtsız kalmadık ve ATP çatısı altındaki erkek tenisinin ülkemizde oynandığı TEB BNP Paribas İstanbul Open'a ismimizi verdik. 2015'te bankamızın isim sponsorluğunda İstanbul'da düzenlenen TEB BNP Paribas İstanbul Open'da Roger Federer gibi dünya çapında önde gelen erkek raketlerin yanı sıra ülkemizin yetiştirdiği Marsel İlhan, Cem İlkel, Barış Ergüden gibi genç tenisçiler de şampiyonluk mücadelesi verdi.

Geçen yıl ise 18-24 Nisan tarihlerinde TEB BNP Paribas İstanbul Cup, ardından 25 Nisan- 1 Mayıs tarihlerinde dünyanın önde gelen erkek tenisçilerinin şampiyonluk mücadelesi verdiği TEB BNP Paribas İstanbul Open'ı düzenledik. TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta ülkemizi temsil eden Çağla Büyükakçay teklerde şampiyon olurken; İpek Soylu da çiftlerde kupayı kaldırdı. Turnuvada elde ettikleri başarılarla 'ilk'lere imza atan Çağla ve İpek, Türkiye tenis tarihine isimlerini altın harflerle yazdırdı. Bu başarıya ev sahipliği yapmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz.

"HER YER KORTA DÖNÜŞTÜ"

Turnuva sponsorluklarımızın yanı sıra bir sosyal sorumluluk projesi olan "Sokak Tenisi" ile de tüm Türkiye'yi tenisle kucaklamaya çalıştık. Tenisi sadece televizyondan izlenen bir spor olmaktan çıkarmak; 'zengin sporu' algısını kırarak halka daha yakın bir spor haline getirmek amacıyla 3 yıldan bu yana TTF ile birlikte "TEB Sokak Tenisi"ni düzenliyoruz. 81 ilimizin sokaklarını, meydanlarını, AVM'lerini birer korta dönüştürerek herkesi tenis oynamaya davet ettiğimiz "Sokak Tenisi" etkinliklerinde, başta gençler olmak üzere 7'den 70'e birçok kişi ilk kez eline raket alarak tenis oynamanın zevkine vardı.

Geçen yılın bir diğer etkinliği de "TEB BNP Paribas Tennis Stars Series" oldu. 30 Ekim 2016'da Ankara Arena'da gerçekleşen etkinlikte dünyaca ünlü tenisçiler Eugenie Bouchard ve Pat Cash, milli raketlerimiz Çağla Büyükakçay ve Marsel İlhan'la tekler müsabakalarında karşı karşıya geldi.

TEB olarak, T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) yenilikçi çalışmaları desteklemek amacıyla düzenlediği Türkiye İnovasyon Haftası'nın beşinci yılında da stratejik partner olarak desteğimizi sürdürdük.

"Daima İyi Banka" olma vizyonumuzla herkes için iyi hizmetler sunmak, ülke ekonomimize katkı sağlamak için çalışıyoruz. Yalnızca finansal anlamda büyümeye değil verimliliğe de odaklanarak tüm paydaşlarımız için daha fazla değer ortaya koymak için çalışıyoruz. TEB için "İyi Banka" demek çalışanları, ortakları, müşterileri ve toplum için "iyi" olmak demek...

"ÇAĞLA TARİHE GEÇTİ"

Türkiye İnovasyon Haftası, yenilikçi fikirleri olan gençlerin, girişimcilerin, iş dünyasının, yatırımcıların bir araya geldiği; "İnovasyon"un ülkemiz gündemine taşındığı önemli bir etkinlik. TEB olarak, bu ekosistemi desteklemekten, "iyi banka" olma vizyonuyla geliştirdiğimiz finansal ve finansal olmayan hizmetlerle girişimcilerin, yatırımcıların, gençlerin ve hatta çocukların yanında olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz.

İnovasyon Haftası kapsamında, Start-up Zone'da TİM-TEB Girişim Evi Girişimcileri'ni yatırımcılarla buluşturduk. Beyazıt Salonu'nda kurduğumuz Re-Play deneyim alanında ise tüm ziyaretçilerin sporun geleceğine tanıklık etmesini sağladık. Öte yandan "çevremize/ topluma katkı" vizyonuyla Ümraniye'deki kardeş ilkokulumuza bir İnovasyon Atölyesi kurduk ve onları İnovasyon Haftasında ağırladık... Türkiye'nin geleceğine inanan bir banka olarak, bu organizasyonların bir parçası olmaktan ve desteklemekten mutluluk duyuyoruz.

Türk tenisi geçen yıl Çağla Büyükakçay'ın WTA Şampiyonluğu kazanması ve sonrasında 2016 Rio Olimpiyatları'nda yer almasıyla büyük bir yol kat etti. Tabii ki sadece Çağla değil İpek, Marsel gibi birçok tenisçimiz yol kat etti. Ancak Çağla'nın şampiyonluğu hem ülkemiz adına çok büyük bir milli gurur hem de Türk sporu adına bir ilkti. Çağla Büyükakçay tenis dünyasında kadınların birinci ligi diye tarif edebileceğimiz WTA turnuvası TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta, şampiyon olan ilk Türk tenisçi olmayı başardı ve tarihe geçti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Teb Genel Müdürü Ümit Leblebici: 'Tenis ile Ülkenin Geleceğine Yatırım Yapıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement