Teb'in Aktif Büyüklüğü 74,9 Milyar TL'ye Ulaştı - Son Dakika
Güncel

Teb'in Aktif Büyüklüğü 74,9 Milyar TL'ye Ulaştı

Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB), 31 Mart 2016 tarihi itibarıyla aktif toplamı yılın başından itibaren yüzde 4 oranında artarak 74,9 milyar TL'ye ulaşırken, net karı 283 milyon TL olarak gerçekleşti.

03.05.2016 19:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB), 31 Mart 2016 tarihi itibarıyla aktif toplamı yılın başından itibaren yüzde 4 oranında artarak 74,9 milyar TL'ye ulaşırken, net karı 283 milyon TL olarak gerçekleşti.

TEB'den yapılan açıklamaya göre, bankadan verilen krediler 2016 yılının ilk çeyreğinde toplam aktiflerinin yüzde 73'ünü oluşturdu. Toplam 54,9 milyar TL'lik kredilerin yarıya yakını KOBİ'lere kullandırıldı. TEB'in 2016 yılının ilk çeyreğinde takipteki kredilerinin oranı yüzde 2,54 seviyesinde gerçekleşti.

Aynı dönemde toplam mevduat yüzde 5 oranında, müşteri mevduatı ise yüzde 4 oranında artarak TEB'in toplam mevduatı 46,5 milyar TL'ye ulaştı. Yılın ilk 3 ayında öz kaynakları yüzde 4 oranında artarak 7,2 milyar TL'ye ulaşan TEB'in sermaye yeterlilik rasyosu ise yüzde 13,53 olarak gerçekleşti.

- CEPTETEB, 1 yıl içinde 250 bin müşteri ve 3 milyar TL mevduat hacmine ulaştı

TEB'in Mart 2015'te hayata geçirdiği dijital bankacılık platformu CEPTETEB, 1 yıl içinde 250 bin müşteri ve 3 milyar TL mevduat hacmine ulaşarak Türkiye'nin hızlı büyüyen dijital bankalarından oldu.

TEB müşterilerinin yüzde 82'si bankanın sunduğu dijital dağıtım kanallarını kullanırken, mobil bankacılık uygulamasını kullanan aktif müşteri sayısı 540 bini aştı. TEB'in toplam bankacılık işlemlerinde dijital bankacılığın payı yüzde 84'e ulaştı.

Müşterilerin 2016 yılının ilk 3 ayında, para yatırma işlemlerinin yüzde 71'ini, para çekme işlemlerinin yüzde 88'ini, kredi kartı ödemelerinin yüzde 79'unu, fatura ödemelerinin yüzde 81'ini ve para transferlerinin yüzde 88'ini TEB dijital bankacılık kanalları üzerinden gerçekleştirdi.

2005 yılından bu yana "Danışman Banka" anlayışıyla KOBİ bankacılığında hayata geçirdiği çok sayıda yenilikle sektörde farklılaşan TEB, bu alandaki deneyimlerini Kadın Bankacılığı ve Girişim Bankacılığı alanlarına da taşıdı.

- Kadın patronlara özel çözümler

2015 yılında kadınların iş hayatındaki varlıklarını güçlendirmek amacıyla banka bünyesinde ayrı bir departman oluşturarak kurduğu Kadın Bankacılığı ile TEB, kadın patronları desteklemeye devam ediyor.

Kadın Bankacılığı ile kadın patronlara odaklanarak onların iş hayatındaki ihtiyaçlarını bütünlüklü bir hizmet anlayışıyla ele almayı ve tamamen kendilerine özel çözümler geliştirmeyi amaçlayan TEB, işletmelerini büyütebilmeleri için gereken bilgiye ulaşma, yeni pazarlara erişim, networking kurma gibi kilit konularda kadın patronlara özel eğitim, danışmanlık ve mentorluk alma olanakları sunuyor.

Kadınların ekonomiye sadece tüketici kimliğiyle değil, üretici kimliğiyle daha fazla dahil olması hedefiyle, kadın patronların global dünya ile rekabet edebilecek seviyeye gelerek istikrarlı bir büyümeyle varlıklarını sürdürebilmeleri için finansmana erişimlerini kolaylaştıran TEB, bu yönde teminatsız kredi ve özel finansman paketleri de geliştiriyor.

Avrupa Birliği ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (European Bank for Reconstruction and Development-EBRD), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu sahipliğinde, kadınlara ait ve kadınların yönettiği işletmeleri desteklemek ve kadın girişimciliğini teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği "Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği" programı kapsamında TEB'e sağlanan 50 milyon avro fon, kadın patronlara kredi olarak kullandırılıyor. Temmuz ayında başlanan kredi kullandırımıyla TEB, 2016 yılı ilk çeyreği itibarıyla 3 bin 600'den fazla müşterisine toplam 145 milyon TL'nin üzerinde kredi sağladı.

- TİM-TEB Girişim Evleri'nin sayısının artırılması hedefleniyor

Banka, 2016 yılında KOBİ bankacılığında ve girişim bankacılığında benimsediği "Danışman Banka" anlayışıyla çeşitli projeleri hayata geçirmeyi sürdürdü. Bugüne kadar TEB Kuluçka Merkezi'ne 3 bin 700'e yakın yeni iş fikri gelirken, bunlardan 280'i kabul edildi. 14 girişimci ise toplamda 12,5 milyon TL yatırım almayı başardı.

TEB, bankayı sektörde farklılaştıran ve girişimcilik ekosisteminde güçlü bir yer edinmesini sağlayan Girişim Evi konseptini TİM ile birlikte Anadolu'ya yaymaya başladı. TEB'in TİM iş birliğiyle İstanbul, İzmir, Gaziantep ve Denizli'de faaliyete geçirilen TİM-TEB girişim evlerinin sayısının önümüzdeki dönemde artırılması hedefleniyor.

- TEB, 3 yıl üst üste "Avrupa ve Türkiye'nin En İyi İşvereni"

TEB, en iyi iş yeri olma hedefiyle 4 yıl önce sistematik bir yaklaşımla başlattığı GPTW-Great Place to Work Programı kapsamında geldiği noktada çalışanlarının bankayı çevrelerine çalışılacak en iyi iş yeri olarak tavsiye etme derecesini 25 puan artırarak sürekli yukarıya giden bir grafik yakalamayı başardı.

Şirketlerin insan kaynakları politika ve uygulamalarını 1991 yılından bu yana değerlendiren dünyanın saygın kuruluşlarından Top Employers Institute, TEB'i Avrupa ve Türkiye'nin En İyi İşvereni olarak bu yıl 3. kez tescil etti. TEB geçen yıl yapılan değerlendirmede de 667 şirket arasında uluslararası ilk 5 kurum arasında da yer aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Teb'in Aktif Büyüklüğü 74,9 Milyar TL'ye Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, Gürcistan İçişleri Bakanı Gomelauri ile bir araya geldi
    19:26 TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, Gürcistan İçişleri Bakanı Gomelauri ile bir araya geldi

    TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan'da resmi ziyarette bulunarak Gürcistan İçişleri Bakanı Vakhtang Gomelauri ile bir araya geldi. Taraflar, Gürcistan ile Türkiye arasındaki yakın ilişkilerin önemini vurgulayarak, işbirliğinin derinleşeceği umudunu dile getirdi.

  • Dodurga Esnaf Odası Başkanı, Belediye Başkanını Kutlama Ziyaretinde Bulundu
    19:24 Dodurga Esnaf Odası Başkanı, Belediye Başkanını Kutlama Ziyaretinde Bulundu

    Dodurga Esnaf Odası Başkanı Cafer Türkoğlu, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya'yı kutlama ziyaretinde bulundu. Türkoğlu, ziyarette Çetinkaya'yı tebrik ederek, çalışmalarında başarı dileklerini iletti. Ayrıca, Türkoğlu, esnaf olarak beklentilerini Çetinkaya'ya iletti. Çetinkaya da, esnafın taleplerine duyarlı olacağını belirtti.

  • Tekirdağ'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında yelken gösterisi düzenlendi
    19:23 Tekirdağ'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında yelken gösterisi düzenlendi

    Tekirdağ Yelken ve İhtisas Kulübü'nde gerçekleştirilen etkinlikte, yelkenciler Marmara Denizi açıklarında gösteri sundu. Römorkörlerin yelkencilerin arkasından su püskürtmesi izleyiciler tarafından ilgiyle karşılandı. Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, etkinliklerin amacının kentin turizm potansiyeline dikkat çekmek olduğunu belirtti ve Tekirdağ'ın yelken sporunda önemli bir merkez olduğunu vurguladı.

  • Denizli'de 60 yaşındaki adam ofis olarak kullandığı evinde ölü bulundu
    19:20 Denizli'de 60 yaşındaki adam ofis olarak kullandığı evinde ölü bulundu

    Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde, 60 yaşındaki Mehmet Fikrettin Koyuncu'nun evinde ölü bulundu. Yakınları tarafından haber alınamayan Koyuncu'nun evine giren polis ekipleri, yaşlı adamın cansız bedenini buldu. Olayın kesin ölüm sebebi otopsi sonucunda belirlenecek.

  • 5. TYBA Yacht Charter Show Fethiye'de düzenlenecek
    19:18 5. TYBA Yacht Charter Show Fethiye'de düzenlenecek

    Tüm Yat İşletmecileri, Yatırımcıları, Broker ve Acenteleri Derneği (TYBA) tarafından düzenlenen 5. TYBA Yacht Charter Show, Fethiye'de 3-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Etkinlikte, Türkiye'nin turkuaz kıyıları ve komşu sularda faaliyet gösteren lüks yatlar sergilenecek ve dünya genelinden 300'den fazla sektör profesyoneli katılacak.

  • Sivas'ta U15 Türkiye Güreş Şampiyonası Başladı
    19:13 Sivas'ta U15 Türkiye Güreş Şampiyonası Başladı

    Sivas'ta düzenlenen U15 Türkiye Güreş Şampiyonası başladı. Şampiyonanın açılış seremonisine Sivas Valisi, Belediye Başkan Vekili ve birçok ünlü güreşçi katıldı.

  • Gonca Vuslateri, Levent Bey ile evliliğini kutladı
    19:11 Gonca Vuslateri, Levent Bey ile evliliğini kutladı

    Geçen ay evlenen ve 8 aylık hamile olan Gonca Vuslateri, Instagram hesabından aşklarının birinci yılını kutladı. Vuslateri, kızının babasının devlet memuru olduğunu söylemişti.

  • Baykar Kemankeş 2: Yapay Zekalı Mini Akıllı Seyir Füzesi
    19:09 Baykar Kemankeş 2: Yapay Zekalı Mini Akıllı Seyir Füzesi

    Baykar, geliştirdiği yapay zekalı Kemankeş 2 mini akıllı seyir füzesi ile dikkat çekiyor. Füze, geniş görev menzili ve yüksek sürati sayesinde düşman hattı gerisindeki hedefleri imha edebiliyor. Yapay zeka destekli optik güdüm sistemi ve oto pilot sistemi ile zorlu hava koşullarında dahi tam isabetle hedefleri vurabiliyor. Ayrıca anti-jamming teknolojisi sayesinde elektronik karıştırmalardan etkilenmeden görev yapabiliyor.

  • Continental, Conti Eco Gen 5 Serisini Duyurdu
    19:09 Continental, Conti Eco Gen 5 Serisini Duyurdu

    Continental, yeni nesil Conti Eco Gen 5 lastik serisini tanıttı. Bu lastikler düşük yuvarlanma direnci ve yüksek kilometre performansını birleştirerek şehirlerarası ve uzun mesafe yük taşımacılığı alanında devrim niteliğinde bir ilerleme sunuyor. Geliştirilmiş kauçuk bileşimleri ve tasarım yenilikleri sayesinde yakıt tüketimini azaltarak filoların operasyonel maliyetlerini düşürmeye ve çevresel etkilerini azaltmaya yardımcı oluyor. Ayrıca, AB regülasyonlarına uyum sağlamayı da mümkün kılıyor.

  • CHP'den belediye başkanı seçilen 4 milletvekilinin üyeliği sona erdi
    19:09 CHP'den belediye başkanı seçilen 4 milletvekilinin üyeliği sona erdi

    CHP'den belediye başkanı seçilen 4 milletvekilinin üyeliği, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından bugün toplanan TBMM Genel Kurulu'nda belediye başkanlıklarını tercih ettiklerine ilişkin dilekçelerinin okunmasıyla sone erdi. Buna göre, CHP'nin milletvekili sayısı 129'dan 125'e, toplam milletvekili sayısı ise 594'e düştü. Bağımsız Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın katılımıyla MHP'nin milletvekili sayısı yeniden 50 oldu.


Advertisement