Tecrübe Konuşuyor Içimizdeki Kahramanlar Projesi" - Son Dakika
Güncel

Tecrübe Konuşuyor Içimizdeki Kahramanlar Projesi"

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin bertaraf edilmesinde büyük yararlılık gösteren vatandaşlardan Rukiye Dağ, Erdoğan Demir ve Abdullah İrgin, Edirne'de düzenlenen programda yaşadıklarını anlattı.

03.12.2016 01:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin bertaraf edilmesinde büyük yararlılık gösteren vatandaşlardan Rukiye Dağ, Erdoğan Demir ve Abdullah İrgin, Edirne'de düzenlenen programda yaşadıklarını anlattı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar Projesi" kapsamında, Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde sanatçı ve oyuncu İsmail Hakkı'nın moderatör olduğu program, dünya Kur'an okuma birincisi Selimiye Camisi İmamı Alp Can Çelik'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra kumdan resim yapan Veysel Çelikdemir'in "15 Temmuz" temalı kum sanatı gösterisi izleyicilerden büyük ilgi gördü.

Edirne Valisi Günay Özdemir, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin tarih boyunca bir çok badireler atlattığını söyledi.

Türk milletinin bu badireleri atlatarak dünyaya barış, huzur ve mutluluk anlayışını armağan ettiğini belirten Özdemir, şunları kaydetti:

"Şu bir gerçek ki Türk milleti tarih boyunca hiçbir zaman içerisindeki vatan sevgisini, bayrak sevgisini ve inancını hiç kaybetmedi. Bu inancıyla 15 Temmuz'da bütün dünyaya ölmediğini, öldürülemeyeceğini ve bundan sonra da yine dünyaya huzur ve barış getirecek olan medeniyeti kuracağını haykırdı. Aslında dünya barışına ve dünyanın geleceğini değiştiren İstanbul'un fethi nasıl bir çağı açıp kapattıysa tarih, 15 Temmuz'u dünya barışının insanlığın yine bir çağı açıp kapattığı şekilde bu günü bu anı yazacak. Çünkü o gün Türk milletinin tamamı gaziydi, Türk milletinin tamamı bu mücadelenin içerisindeydi. Bir bölümü sokaklardaydı, bir bölümü polisimiz, askerimiz vatansever olanlar yine bulundukları ortamda her zaman mücadelesini yaparak birlik ve beraberlik içerisinde bu mücadeleyi başarıya ulaştırdı. Birlik ve beraberliğimizi sürdürebilme konusunda da aynı gayreti her zaman göstermek zorundayız ve bundan sonra da göstermemiz gerekiyor."

Özdemir, Türkiye üzerinde oynanan oyunların birlik ve beraberlik içerisinde aşılacağını dile getirdi.

"Kahramanlar can verir yurdu yaşatmak için"

Edirne'de yaşayan ve darbe girişimi sırasında bulunduğu Ankara'da, Genelkurmay Başkanlığı'ndaki çatışmada yaralanarak gazi olan Abdullah İrgin, vatanın, bayrağın ve milletin "delisi" olduklarını söyledi.

Kendi adına kahraman yakıştırmasını kabul etmediğini belirten İrgin, "Kahramanlar can verir yurdu yaşatmak için. 'Kahraman' dediğiniz insanlar Diyarbakır'da, Hakkari'de, Şırnak'ta, Ankara'da ve İstanbul'da bu vatanın bölünmez bütünlüğü için şehadet şerbetini içen insanlardır. Ben değilim. Kahraman dediğimiz insanlar Pensilvanya'daki soytarının, şeytanın Türkiye'deki köpeğini öldüren Ömer Halisdemir'dir" dedi.

-"Mesele vatan meselesi, mesele memleket meselesi"

15 Temmuz'da eşiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın meydanlara inme çağrısı sonrası Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gittikleri ve eşinin orada şehit düştüğünü anlatan Rukiye Dağ ise salondakileri ağlattı.

Eşinin şehadetini anlatan Dağ, 17-25 Aralık'ın öcünü almaya gelen hainlerin, milletle baş edemediğini söyledi. Dağ, "Herkesin birlik olması lazım şimdi de global ekonomik krizlerle bizi dize getirmeye çalışıyorlar. Baş edemezler bu milletle yeter ki dik duralım, bir duralım. Mesele vatan meselesi, mesele memleket meselesi" diye konuştu.

15 Temmuz gazilerinden Erdoğan Demir de "Reis emanete sahip çıkacağız bu millet arkanda" diyerek 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü hainlerden teslim alana dek terk etmediğini söyledi.

Darbeci askerlerin silahsız insanlara ateş ettiğini aktaran Demir, "Sıcak bölgeye en yakın olanlardan biri bendim. Oraya vatan ve bayrak için gelenlerin korkusu yoktu. Hainler önüne gelene acımasızca ateş etti. Ben de cep telefonumla bunları görüntülemeye çalıştım" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Dursun Ali Erzincanlı, kahraman şehit Ömer Halisdemir için yazdığı "30 güvercin" şiirini okudu.

Program sonunda Vali Özdemir, Dağ, Demir ve İrgin'e Türk bayrağını öperek verdi.

Programa 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı Rasim Arı, Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serhat Ocak, Trakya Üniversitesi öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Tecrübe Konuşuyor Içimizdeki Kahramanlar Projesi"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tecrübe Konuşuyor Içimizdeki Kahramanlar Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement