Tecrübe Konuşuyor" Projesi - Son Dakika
Spor

Tecrübe Konuşuyor" Projesi

Proje kapsamında, sanatçı Esat Kabaklı ve milli güreşçi Nazmi Avluca, Gaziantep'teki gençlerle buluştu.

14.01.2015 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Tecrübe Konuşuyor" Projesi kapsamında, Gazikent Gençlik Merkezi'nde Erdoğan Arıkan'ın moderatörlüğünde ses sanatçısı Esat Kabaklı ile milli güreşçi Nazmi Avluca, gençlerle buluştu.

Milli sporcu Nazmi Avluca, buluşmada yaptığı konuşmada, proje sayesinde değerli gençlerle buluşma imkanı bulduklarını ve bu nesillerin birbirlerini daha iyi anlama fırsatı bulduğunu belirtti.

Gençlere "İçinizdeki memleket sevdasını hiçbir zaman kaybetmeyin" diye tavsiyede bulunan Avluca, şöyle konuştu:

"Başarmak için her zaman daha iyisini yapmak için çaba göstermelisiniz. Çünkü başarı ancak çalışkanlıkla elde edilir. Siz gençler bu ülkenin en değerli geleceğisiniz. Bu nedenle yaşadıklarınızdan ve etrafınızdaki olaylardan dersler çıkararak bunları kendinize deklare etmelisiniz. Tecrübeleriniz ancak böyle daha iyi gelişir ve hayata dair daha emin adımlar atmış olursunuz."

Avluca, güreşin son yıllarda kan kaybettiği yönündeki iddialara da şu yanıtı verdi:

"Aslında başarısız değiliz fakat bizim Ata sporumuz olduğu için 16 sıkletimiz varsa bu sıkletlerdeki madalyaların en az sekizinin bizim olmasını istiyoruz. Güreşteki potansiyel ve başarı oldukça yüksek seviyelerdedir."

Kabaklı, yaptığı konuşmada, herkesin ne iş yaparsa yapsın ortak gayesinin memleketini seven bir gençlik yetiştirmek olduğunu söyledi.

Vatanını, milletini ve bayrağını seven gençler yetiştiği takdirde başarının kaçınılmaz olacağını ifade eden Kabaklı, "O yüzden ahlak her zaman ön planda olmalı" dedi.

Kabaklı, gençlerden gelen "Zorlukları aşmak için ne yapmalıyız?" sorusuna ise yanında oturan Avrupa ve Dünya şampiyonu Nazmi Avluca'yı göstererek "Çabalayıp azim gösterdikten sonra zaten başarılı olduğunuzu göreceksiniz. Nazmi beyde olduğu gibi" diye cevapladı.

Esat Kabaklının türküler seslendirdiği buluşmada, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sedat Davulcu konuklara çeşitli hediyeler verdi. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Tecrübe Konuşuyor' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement