Tedaş Görevlilerinin, Gölette Hayatını Kaybetmesi - Son Dakika
Yerel

Tedaş Görevlilerinin, Gölette Hayatını Kaybetmesi

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Karasu 2 Hidroelektrik Santrali Sulama Göleti'nde hayatını kaybeden 5 TEDAŞ görevlisinin ölümüyle ilgili davanın gerekçeli kararını açıkladı.

08.01.2015 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aşkale ilçesindeki Karasu-2 Hidroelektrik Santrali Sulama Göleti'nde hayatını kaybeden 5 TEDAŞ görevlisinin ölümüyle ilgili davanın gerekçeli kararı açıklandı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin açıkladığı 21 sayfalık kararda, sanık ve tanık beyanları ile dosyadaki raporlar ve deliller yer aldı.

Gölet içerisinde devrilen direği onarmak için iki kişilik deniz bisikletine 5 işçinin bindiğine değinilen kararda, direğe doğru ilerleyen işçilerin, deniz bisikletinin su aldığı için fonksiyonunu yerine getiremediği için alabora olduğu ifadesine yer verildi.

Olayın çevrede toplananlar tarafından görüldüğüne işaret edilen kararda, tanık Uzman Jandarma Çavuş Tolga Karataş'ın, "Olay bize saat 18.20'de ihbar edildi. Gölet yüzde 80 oranında buzla kaplıydı. İşçilerden dördü yarıya kadar suya batmış halde 'bizi kurtarın' diye bağırıyordu. Bölük komutanım arama kurtarma müdürlüğünü aradı, beraberimizdeki kişilerle zıpkın çektik ancak başarılı olamadık. Bize en yakın işçi Ahmet Sait Turan ile aramızda 200-250 metre mesafe vardı ve benimle konuştu" şeklindeki ifadesi de yer aldı.

Kararda, olayda hayatını kaybeden işçilerin kusurlu, sanıkların ise tali kusurlu olduğu ve idarenin kurtarma çalışmalarında zafiyeti bulunduğunun altı çizildi.

-Olayın geçmişi

Aşkale ilçesinde 3 Nisan 2012'de Karasu-2 Hidroelektrik Santral Sulama Göleti'ndeki elektrik direğini tamir için deniz bisikletiyle gölete açılan ve deniz bisikletinin alabora olması sonucu hayatını kaybeden TEDAŞ görevlileri Feridun Öztürk, Şahin Baykal, Rıdvan Takım, Ahmet Sait Turan ve Mustafa Arifoğulları'nın ölümüne ilişkin açılan davanın 26 Kasım 2014'teki karar duruşmasında, mahkeme heyeti, işçilerin ölümüne sebebiyet verdikleri gerekçesiyle sanıklar Ahmet Duran Kürkçü, Tuncer Yeşilyurt, Fehmi Temel, Nurullah Gülmüş, Ziya Özpeker ve Şahin Torun'u "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 3 yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırmıştı.

Heyet, suçun işlenmesindeki özellikler, sanıkların kişiliği, sosyal ve ekonomik durumları, yargılama sürecinde duydukları pişmanlık, dosya kapsamı ve olayın oluşumunu dikkate alarak, sanıklara verilen hapis cezasını 36 bin 450'şer lira para cezasına çevirmişti. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tedaş Görevlilerinin, Gölette Hayatını Kaybetmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement