Tedavi Edilen "İlsu" Yeniden Mavi Sularda - Son Dakika
Güncel

Tedavi Edilen "İlsu" Yeniden Mavi Sularda

Tedavi Edilen "İlsu" Yeniden Mavi Sularda

Bodrum'da yaralı bulunan 35 yaşındaki yeşil deniz kaplumbağası, tedavisinin ardından yetkililerce yeniden denize salındı.

22.09.2014 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum ilçesinde yaralı bulunan yeşil deniz kaplumbağası, tedavisinin ardından yeniden denize bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, 6 ay önce Gündoğan sahilinde denizde avlanmaya çıkan amatör balıkçıların bulduğu yaralı yeşil deniz kaplumbağası, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekiplerinde kurtarılmış, Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi ekiplerine teslim edilmişti.

Burada yaklaşık 7 ay tedavi edilen dişi kaplumbağaya, yetkililerce "İlsu" adı verildi. Tedavisi tamamlanan, 35 yaşında ve 40 kilo ağırlığındaki kaplumbağa, Yalıçiftlik Mahallesi Barbaros koyunda yetkililerce denize bırakıldı.

Yüzme ve dalma yeteneğine yeniden kavuşan İlsu'nun denizle buluşması, alkışlarla karşılandı.

Doğa ve Milli Parklar Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ege bölgesinde sıklıkla görülen kaplumbağalar ile Bodrum- Milas çevresinde görülen Akdeniz foklarının korunması için gerekli çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

Bu tür canlıların ölmesinin doğanın dengesini bozacağını ifade eden Bayrak, hayvanların korunması için vatandaşların daha duyarlı olması gerektiğini vurguladı.

Yeşil deniz kaplumbağasını yaralı olarak kurtaran Bodrum AKUT ekip lideri Sadettin Uslu ise kaplumbağanın sağlıklı olarak denize bırakılmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tedavi Edilen 'İlsu' Yeniden Mavi Sularda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement