Tedavi Edilen Kaplumbağalar Doğal Yaşamına Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Tedavi Edilen Kaplumbağalar Doğal Yaşamına Kavuştu

Tedavi Edilen Kaplumbağalar Doğal Yaşamına Kavuştu

Kollarına olta misinası dolanması nedeniyle yaralanan 2 deniz kaplumbağası tedavilerinin ardından denize bırakıldı.

09.09.2014 15:39  Güncelleme: 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçen yıl kollarına olta misinası dolanması nedeniyle yaralanan 2 deniz kaplumbağası, tedavilerinin tamamlanmasının ardından denize bırakıldı.

Davutlar Sökem Sitesi sahilinden denize bırakılan kaplumbağaların tedavisini gerçekleştiren Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Öğretim Üyesi ve Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska, kollarına misina dolanmış kaplumbağaların birer kolunu kangren olması nedeniyle kesmek zorunda kaldıklarını belirtti. Kaplumbağaların bundan böyle yaşantılarını 3 kol ile sürdüreceğini dile getiren Kaska, "Deniz kaplumbağaları 2 kol ile kalırsa sorun yaşıyor ve bunları doğaya bırakmıyoruz. Ancak 3 kol ile doğal ortamda yaşamını sürdürebiliyor. Yalnızca manevra ve hızlarında düşüş görülüyor" diye konuştu.

Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü ise 3 yıldan bu yana deniz kaplumbağalarının Kuşadası sahiline yuva yapıp yumurta bırakmaya başladığını hatırlatarak sağlığına kavuşturulan hayvanlardan birisinin caretta caretta cinsi deniz kaplumbağası, diğerinin ise yeşil deniz kaplumbağası olduğunu belirtti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak da, Prof. Dr. Kaska ve ekibine yaralı deniz kaplumbağalarını tedavi etmelerinden dolayı teşekkür ederek, "Bu hayvanların doğada yaşaması bizim geleceğimizin garanti altında olması demektir. Çünkü bu canlılar yaşamazsa bizler sıkıntıya gireceğiz. Doğada bir denge var ve bunu bozmadan korumak hepimizin görevi olmalı" dedi.

Tedavileri yapılan kaplumbağalar, sahile gelen çok sayıda vatandaşın meraklı bakışları arasında doğal ortamlarına bırakıldı. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tedavi Edilen Kaplumbağalar Doğal Yaşamına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beyoğlu'nda askeri üniforma müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı
    20:50 Beyoğlu'nda askeri üniforma müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı

    Beyoğlu'nda bulunan bir restoranda askeri üniforma ile müşterilere servis yapan şahsın Y.J. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Restoranın işletme sahibi ve müdürü ise serbest bırakıldı.

  • Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti
    20:38 Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti

    Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final serisinin ilk maçında, Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u 71-70 mağlup ederek 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçı 20 Nisan Cumartesi oynanacak.

  • Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu:
    20:33 Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu: "Bugün Bekâ Sorunu Her Dört Gençten Üçünün Bavulları Zihninde Toplamış Olmasıdır"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu’nca düzenlenen Gençlik Buluşması’nda; seçimlerde başarılı olmalarının üç nedeninin gençler, eşit temsil ve bilim olduğunu ifade etti. Özel, “Bir ülkenin gerçek sorunu o ülkenin gençlerinin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasıdır. Bugün bekâ sorunu her dört gençten üçünün  bavulları zihninde toplamış olmasıdır" dedi. Seçimlere genç bir ekiple gittiklerini belirten Özel, “Önümüzde açamadığımız devasa bir kapı vardı kale gibi. Siyasetin başarı kapısı bize kapalıydı. Bir cam tavan vardı başımızın üstünde yüzde 25’lik, kıramıyorduk, kıramıyoruz diye de artık zıplamıyorduk. O devasa siyaset kalesinin, kapalı başarı kalesinin üç anahtarı vardı. Tarihten mirastı. Emanetti. O üç anahtarı üç deliğe soktuk ve teker teker çevirdik. Siyasetin başarı kapısı açıldı” diye konuştu.


Advertisement