Tedavi Edilen Kızıl Şahin ve Akbaba Doğaya Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Tedavi Edilen Kızıl Şahin ve Akbaba Doğaya Bırakıldı

Manavgat'ta yaralı halde bulunduktan sonra tedavi edilen 4 kızıl şahin ile bir akbaba Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Parkında doğaya salındı.

25.07.2013 13:21  Güncelleme: 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Managat'ta, tedavi edilen 4 kızıl şahin ile bir akbaba, doğaya bırakıldı.

Yaralı halde bulunduktan sonra Manavgat Oymapınar Hayvanat Bahçesinde tedavi edilen 2 kızıl şahin ile Antalya Hayvanat Bahçesinde tedavi edilen 2 kızıl şahin ve bir akbaba, Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Parkında doğaya salındı.

Özel Manavgat Oymapınar Hayvanat Bahçesi Müdürü Cemal Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaralı olarak getirilen yırtıcı kuşları hayvanat bahçesinde veteriner gözetiminde tedavi ettiklerini, iyileştikten sonra Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Antalya Şube Müdürlüğü ekipleri ile doğaya bıraktıklarını söyledi.

Özellikle kışın aç kalan hayvanlara arabaların çarptığını anlatan Uysal, "Soğuktan ya da başka sebeplerden dolayı yaralanan hayvanlar için milli parklara haber veriliyor. Milli park yetkilileri de bize teslim ediyor. Bugüne kadar 100'ün üzerinde büyük yırtıcı kuş geldi ve tedavi ettik. İyileşenlerin çoğunu doğaya saldık" dedi.

Son olarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Antalya Şube Müdürlüğünün getirdiği 2 kızıl şahinin yaklaşık 4 ay hayvanat bahçesinde tedavi gördüğünü kaydeden Uysal, şöyle konuştu:

"Burada tedavisi yapıldıktan sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkilileri ile Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Parkı'nda doğaya bıraktık. Antalya Hayvanat Bahçesinde tedavi edilen 2 kızıl şahin ile bir akbaba da doğaya bırakıldı. Doğa Koruma ve Milli Park görevlilerinden Güray Çayır ve ekibine çok teşekkür ederim. Bu kuşları iyileştirip doğaya tekrar kavuşturduğumuz için çok mutluyuz."

Uysal, hayvanat bahçelerinde kanadı ve ayağı kesik bir kızıl şahin ile 2 akbabanın daha bulunduğunu bildirerek, "Yaralı olarak gelen kuşlarımızın bazılarının kanadı ya da ayağı kesiliyor. Bu kuşları, tedavi edildikten sonra doğada uçamayacakları için hayvanat bahçemizde besliyoruz" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tedavi Edilen Kızıl Şahin ve Akbaba Doğaya Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement