Tedavi Edilen Pelikanlar Burdur Gölü'ne Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Tedavi Edilen Pelikanlar Burdur Gölü'ne Bırakıldı

Tedavi Edilen Pelikanlar Burdur Gölü\'ne Bırakıldı

Burdur Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi edilen 2 pelikan, Burdur Gölü'ne bırakıldı.

30.10.2015 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi edilen 2 pelikan, Burdur Gölü'ne bırakıldı.

Kütahya'da yaklaşık 2 ay önce yaralı halde bulunan 5 pelikan, Kütahya Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından tedavi ve rehabilitasyon için Burdur Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'ne (Lisinia Doğa) getirildi. Tedaviye alınan pelikanlardan birinin ateşli silahla yaralandığı tespit edildi. Tedaviye rağmen yaralı pelikan kurtarılamazken diğer 4 pelikan yoğun tedavi sürecinin ardından hayatta kaldı. Rehabilitasyon sürecinin tamamlanmasından sonra dün 4 pelikandan 3'ü, Burdur Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz ve Lisinia Doğa'nın sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca tarafından Burdur Gölü'ne bırakıldı. Gölde bir süre yüzen pelikanlardan birinin yeteri kadar kurulanamadığı ve bu nedenle uçamadığı gözlendi. Bulunduğu yerden alınan pelikan, yeniden merkeze götürüldü.

2 PELİKAN DOĞAL YAŞAM ALANINDA

Veteriner hekim Öztürk Sarıca, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerine yaralı ve bitkin halde getirilen 5 pelikandan silahla vurulanın öldüğünü söyledi. Bir pelikanın ise ayağında problem olduğu için ek tedavi uygulamaya devam ettiklerini kaydeden Sarıca, "Enfeksiyon tespit edilen 3 pelikanı tedavi ettik ve uçabilecek duruma getirdik. Bugün ikisi sorun yaşamadan uçtu ve doğal alanlarında yaşamlarını sürdürecek. Bir pelikan ise yeterince kurulanamadığı için uçamadı. Merkezimizde bir süre daha bakımını yaptıktan sonra diğer pelikanla birlikte Burdur Gölü'ne bırakacağız" diye konuştu.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise yaban hayvanlarının tedavisini yaparak doğaya kazandıran merkezin çalışanları için teşekkür etti. - Burdur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tedavi Edilen Pelikanlar Burdur Gölü'ne Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Konya'nın Beyşehir ilçesinde kanala düşen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
    22:08 Konya'nın Beyşehir ilçesinde kanala düşen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

    Kaza, Beyşehir-Konya kara yolunun Göçü Mahallesi yol ayrımında meydana geldi. Beyşehir yönüne giden Yaşar Konur'un (79) kullandığı 35 AL 6362 plakalı otomobil, yol kenarındaki durağa çarptıktan sonra kanala düştü. Kazada yaralanan sürücü, kaldırıldığı Beyşehir Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

  • Beyoğlu Belediyesi Karaköy Sahilinde Kısıtlamaları Kaldırdı
    21:59 Beyoğlu Belediyesi Karaköy Sahilinde Kısıtlamaları Kaldırdı

    Beyoğlu Belediyesi, Karaköy sahilinde kıyının kamu kullanımına kapatılmasına neden olan prefabrik kulübeyi ve sahili sınırlandıran çitleri kaldırdı. Belediye, kent estetiği ve sahil şeridi bütünlüğü göz önünde bulundurarak, çalışmaya müdahale etti ve sahil şeridini vatandaşın kullanımına yeniden açtı.

  • Türkiye, 2024 yılında RACVIAC Dönem Başkanlığını üstlendi
    21:56 Türkiye, 2024 yılında RACVIAC Dönem Başkanlığını üstlendi

    Türkiye, 2024 yılında RACVIAC - Güvenlik İşbirliği Merkezi Çok Uluslu Danışma Grubu (MAG) Dönem Başkanlığını üstlendi. Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da yapılacak olan 51. MAG toplantısı, bölgesel Güven ve Güvenlik Artırıcı Önlemlerin (GGAÖ) uygulanmasında eğitim desteği sağlamayı ve bölgesel diyalogu güçlendirmeyi hedefliyor.

  • Bornova'da Bayramlaşma Töreni Düzenlendi
    21:54 Bornova'da Bayramlaşma Töreni Düzenlendi

    Bornova Kaymakamlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde Kaymakam Muzaffer Şahiner ve Belediye Başkanı Ömer Eşki birlik ve beraberlik mesajları verdi.

  • İskenderun'da uyuşturucu operasyonu: 6 şüpheli gözaltına alındı
    21:48 İskenderun'da uyuşturucu operasyonu: 6 şüpheli gözaltına alındı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 6 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon sonucunda 10 kilo 764 gram esrar, 39 gram sentetik uyuşturucu, 2 bin 870 uyuşturucu hap, 100 fişek, bir tüfek ve 250 bin lira ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.


Advertisement