Mersin'de Tedavi Edilen Yaban Hayvanları Doğaya Bırakıldı - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Tedavi Edilen Yaban Hayvanları Doğaya Bırakıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesinde bulunan yaralı ve sakat 84 yaban hayvanı, tedavi edildikten sonra doğaya bırakıldı.

27.10.2014 18:48  Güncelleme: 09:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarsus ilçesinde, yaralı ve sakat olan yaban hayvanları, tedavi edildikten sonra doğal yaşam alanlarına bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü Mersin Şubesi ekipleri ve vatandaşlarca bulunan, aralarında kızıl şahin, orman kartalı, kınalı keklik ve atmaca gibi türlerin de bulunduğu yaralı veya sakat yaban hayvanları, Mersin Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde tedavi edildi.

Tedavi süreçlerini tamamlayan yaban hayvanları, ayaklarına halka takılarak doğal yaşam ortamlarına salındı.

Tarsus Doğa Koruma Milli Parklar Mühendisi Özlem Kökçü, yaptığı açıklamada, 2013'den itibaren aralarında kızıl şahin, orman kartalı, atmaca, tavşan, küçük balaban kuşu, pelikan, oklu kirpi, kaya güvercini, kınalı keklik, martı, balıkçık, flamingo, leylek ve yılanların da bulunduğu  84 yaban hayvanının hayvanat bahçesi veteriner hekimlerince tedavi edildiğini söyledi.

Tedavi boyunca adeta birer bebek gibi bakılan hayvanlarının tekrar doğaya salınmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirten Kökçü, şöyle devam etti:

"Amacımız, hayvanları ölüme terk etmemek, doğal yaşamlarına geri kazandırmak. Dolayısıyla av ve yaban hayatının sürdürülebilirliği sağlamak. Bu kapsamda 84 yaban hayvanımız tedavi edildi ve doğaya bırakıldı. Bunlardan 15 kızıl şahin halkalanıp kayıt altına alındı. Biz bu hayvanları ilerleyen yıllarda da takip ederek nereye göç ettiği, nerelerde konakladıkları hakkında bilgi sahibi olabileceğiz."

Öte yandan, programa katılan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz da eline aldığı kızıl şahini uçurmaya çalıştığı sırada yanındaki görevlinin elinde bulunan kızıl şahinin azizliğine uğradı.

Bir anda hareketlenen kızıl şahin, Kocamaz'ın üzerine uçarak dengesini kaybetmesine sebep oldu. Yere düşen Kocamaz, etraftakilerin yardımıyla kaldırıldı. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin'de Tedavi Edilen Yaban Hayvanları Doğaya Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement