Cinsel İstismar Cezası, Kızın Psikolojisi Düzeldiği İçin 10 Yıl Azaldı - Son Dakika
Güncel

Cinsel İstismar Cezası, Kızın Psikolojisi Düzeldiği İçin 10 Yıl Azaldı

Cinsel İstismar Cezası, Kızın Psikolojisi Düzeldiği İçin 10 Yıl Azaldı

12 yaşındaki E.A.'ya cinsel istismarda bulunup 12.5 yıl hapse mahkum olan C.U.'nun cezası, yeniden yapılan yargılamada kızın "psikolojisi düzeldiği" için 10 yıl indi.

19.03.2015 12:16  Güncelleme: 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da 12 yaşındaki E.A.'ya cinsel istismarda bulunmak suçundan 12.5 yıl hapis cezasına çarptırılan 49 yaşındaki tuhafiyeci C.U.'nun aldığı ceza, yeniden yapılan yargılamada, kızın tedaviyle 'psikolojisi düzeldiği' için 10 yıl indirildi. Yargıtay'ın kararı üzerine yeniden aldırılan Adli Tıp raporunda kızın psikolojisinin bozulmayıp etkilendiği belirtilince, Ağır Ceza Mahkemesi sanık C.U.'yu 2.5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

"İSTERSEN TEZGAHIN ARKASINA GEÇ BAK"

Olay, 11 Şubat 2010'da Aşağı Mumcu Mahallesi, Çaykara Caddesi'ndeki tuhafiyecide meydana geldi. Annesinin boncuk almaya gönderdiği E.A.'ya, işyeri sahibi C.U., "İstersen tezgahın arkasına geç bak" dedi. İddiaya göre tezgahın arkasındaki boşluğa geçen E.A.'nın omuzlarından tutan tuhafiyeci, çocuğun üzerine yaslanarak kalçasına dokunup sürtündü. Ağlayarak eve dönen E.A. yaşadıklarını annesi T.A.'ya anlattı. Şikayet üzerine gözaltına alınan C.U. hakkında, 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

12.5 YIL HAPİS CEZASINA MAHKUM EDİLDİ

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı raporuna göre E.A.'nın olay nedeni ile ruh sağlığının bozulduğu belirlendi. Tutuksuz yargılanan C.U., 22 Şubat 2012 günü görülen karar duruşmasında 'ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğun cinsel istismarı' suçundan 12.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

ÇOCUĞUN ŞİKAYETLERİNİN DÜZELDİĞİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Sanık avukatının kararı temyiz etmesi üzerine Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi, verilen kararı 13 Ocak 2014 tarihinde bozdu. Yagıtay, cinsel istismar eylemine ilişkin olarak mağdurenin beden veya ruh sağlığının bozulup bozulmadığı hususunda 2 Kasım 2010 ve 13 Ocak 2012 günü alınan raporlarda, E.A.'nın tedavi sonucu şikayetlerinde kısmi düzelme olduğuna dikkat çekti. Ruh sağlığının genellikle eylemin nitelikli ve daha ağır hallerde bozulduğunu vurgulayan Yargıtay, "Eylemin nitelikli şekilde işlenmemesi, mahiyetine ve sanığa verilecek cezanın miktarı gözetilerek tam bir vicdani kanıya ulaşılabilmesi açısından mağdurede meydana gelen travma sonrası stres bozukluğunun, ruh sağlığında etkilenme niteliğinde mi yoksa, ruh sağlığında bozulma niteliğinde olup olmadığı hususunda Adli Tıp Kurumu'nun ilgili İhtisas Dairesinden de rapor alınarak sonucuna göre sanığının hukuki durumunun değerlendirilmesi gerekirken eksik incelemeyle yazılı şekilde hüküm kurulması kanuna aykırı olduğundan bozulmasına" diye görüş açıkladı.

Yargıtay'ın bozma kararı üzerine sanık C.U., bu kez 2'nci Ağır ceza Mahkemesinde yargılanmaya başlandı. Yargıtay'ın talebi üzerine Adli Tıp'a gönderilen mağdur E.A. hakkında yeniden rapor aldırıldı. Geçen 26 Ocak günü Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Kurulunda muayene edilen E.A. hakkındaki raporda şu görüşlere yer verildi:

"RUH SAĞLIĞINI ETKİLEDİ, RUH SAĞLIĞINI BOZMADI" RAPORU

"Kişi ile yapılan görüşmede; 15 yaş 8 aylık, lise öğrencisi olduğu, olaylar sonrası psikiyatrik tedavi aldığı, 2 hafta önce kurumumuzda tekrar psikiyatri muayenesi olacağını duyduğunu ve son iki haftasının çok kötü geçtiği, sıkıntılı rüyalar görmeye başladığını anlattı. Ruhsal durum muayenesinde; zorlayıcı, rahatsız edici anılar bulunduğu, anımsatan ve sembolize eden konularla ilgili rahatsızlık, olayla ilgili tekrarlayıcı sıkıntılı rüyalar, travmaya ilişkin etkinlik ve ortamdan kaçınma, önemli etkinliklere ilgi azalma, yoğunlaşmada güçlük mevcut olduğu, travma sonrası stres bozukluğu tespit edildi. E.A.'nın kurulumuzca yapılan muayenesinde ve dava dosyasının incelenmesinde mağduru bulunduğu olaydan kaynaklanmış, subklinik belirtilerle devam eden travma sonrası stres bozukluğu tespit edildiği, tespit edilen bu psikiyatrik tablonun ruh sağlığını etkilediği ancak ruh sağlığını bozacak mahiyet ve derecede olmadığı; E.A.'nın olay nedeniyle ruh sağlığının etkilendiği ancak bu etkilenmenin ruh sağlığını bozacak mahiyet ve derecede olmadığı oy birliği ile mütalaa olunur."

DURUŞMADAKİ İYİ HALİ CEZADAN 6 AY SİLDİ

Adli Tıp Kurumundan gönderilen rapor üzerine 18 Mart günü yapılan karar duruşmasında mahkeme heyeti önce C.U.'yu 'çocuğun cinsel istismarı' suçunu usulen sabit sayılmakla, suçun işleniş şekli, suçun sebep ve saikleri, eylemin mağdur üzerindeki etkisi, eylemin benzerlerindeki en hafif halinden daha farklı olmaması nedeniyle alt sınırdan ceza tatbiki benimsedi ve sanığın daha lehine olan 6545 sayılı kanunda değişiklikten önceki TCK'nın 103/1 maddesi gereğince 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, daha sonra sanığın bozma öncesi uygulamada da tespit edilen duruşmadaki iyi hali lehine takdiri indirim nedeni kabul edilerek 1/6 oranında indirim yaptı ve C.U.'yu 2 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cinsel İstismar Cezası, Kızın Psikolojisi Düzeldiği İçin 10 Yıl Azaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Bu neyin nesi: Bu nasıl adalet nasıl bir hukuk bu komik cezalarla bu aygırlar dahada cesaretleniyor 7 0 Yanıtla
  • tuhaf şey: iyi hal ne demek ya. . . her sapık adam için cezayı indirmeye bir neden ararsanız bunlar da böyle önüne gelenin canını yakar. adalet değil, komedi. çocuk iyileşmiş, adamda iyi hal gözlenmiş. vay iyilik sen nelere kadirsin. 3 0 Yanıtla
  • Birdost: Alkışlıyorum adaleti bravo aferin devam edin böyle 2 0 Yanıtla
  • Haklısınız: Ne diyelim ki devlet büyüklerimiz uygun görmüş. Ama gün olur devran döner o tecavüzler o kadar artar ki ağlarsınız bizim kızımıza nasıl el uzatabildiler diye bugün bana yarın sana hakim bey 1 0 Yanıtla
  • : Ben bu haberlerin doğruluğundan şüphe ediyorum artık. Bu paralelin işi kesin. AKP ye zarar vermek isteyen bir şebeke var ve halkın en zayıf yönünden vurup, hükümeti linç ettirmeye çalışıyor. Hangi hakim böyle bir gerekçeyle cezayı düşürür Ispati olan belgeyi görene kadar aklım bunu rededer çünkü ben bir insanım. . 0 1 Yanıtla
  • metin1: Para yedirmistir 0 0 Yanıtla
  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.


Advertisement