Tegv'de Yaz Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Tegv'de Yaz Etkinlikleri

Tegv\'de Yaz Etkinlikleri

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı’nda düzenlenen yaz etkinlikleri kapsamında ünlü yazar Nermin Bezmen ve oyuncu Tolga Savacı, çocuklarla bir araya geldiler.

16.07.2014 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı'nda düzenlenen yaz etkinlikleri kapsamında ünlü yazar Nermin Bezmen ve oyuncu Tolga Savacı, çocuklarla bir araya geldiler.

Havaalanı Yolu üzerindeki TEGV Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı'nda düzenlenen etkinliklere katılan Tolga Savacı ve Nermin Bezmen, çocuklarla drama, yazma ve okuma etkinliği gibi eğitici ve öğretici saatler geçirerek, onlara unutamayacakları bir tecrübe ve deneyim kazandılar. Tolga Savacı, çocuklarla birlikte hazırlamış olduğu bir tiyatro oyununu sergiledi.

Burada bir açıklama yapan Nermin Bezmen, ilk defa TEGV sayesinde 'Renkli Kalemler Projesi' sebebiyle tanıştığı Vanlı çocuklarla özel bir çalışma yapmak arzusunda olduğunu belirterek, "Van'a tekrar dönmek ve miniklerin hayatına biraz farklı bir renk katma arzuma eşim Tolga Savacı da katıldı. Vakıf yönetimine bu dileğimizi belirttik ve bizler için hem TEGV Van Feyyaz Tokar Eğitim Park'ında hem de Çatak Öğrenim Birimi'nde çocuklarla buluşma şansı verildi. Ben yazarlık ve resim, Tolga ise oyunculuk dersi veriyoruz. Esas amaç ise çocuklara özgüvenlerini kazandırmak ve birey olarak haklarının ve sorumluluklarının farkındalıklarını sağlamaktır. Çok zor hayat şartlarında mücadele veren ailelerin çocukluğunu hakkıyla yaşayamayan miniklerine, onların sınırlanmış, bastırılmış dünyalarına, hayallerine ve gelecekle ilgili düşlerine bir umut ışığı olan TEGV parklarında yaptığımız bu çalışmalar sadece katılan öğrenciler değil, eğitmenler için de büyük kazançtır. Ben şahsen kendimi çok zenginleşmiş hissediyorum. Tolga da, ben de büyük bir heyecan ve mutluluk duyuyoruz. Öğrenme, keşfetme arzusuyla gözleri pırıl pırıl yanan miniklerimizin belki de hayatları boyunca hiç gidemeyecekleri bir yerden kalkıp yanı başlarına gelmek ve onların hayal dünyalarını, özgüvenlerini, kendilerine olan inançlarını kurmalarına destek olmak, içinde yaşadıkları şartların bir kader olmadığını, kendilerini daha iyiye, daha güzele doğru kanatlandırabileceklerini hissettirmek ve düşlerini zenginleştirip peşinde koşma gücünü fark etmelerini sağlamak muhteşem bir duygudur" diye konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tegv'de Yaz Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement